Porasla potrosnja
- oristic
- Poruka: 1035
- Član foruma od: subota, 12. dec. 2009. u 21:21h
Re: Porasla potrosnja
ok, havala!
Auto vozim vec dve godine na plinu, i bio sam prezadovoljan, dakle nisma ga ugradio skoro, znam kako ide i kako vuce i koliko trosi, bilo je oscilacija u potrosnji ali ne ovolikih!
I da li je 58 L plina u boci dovoljno????
Auto vozim vec dve godine na plinu, i bio sam prezadovoljan, dakle nisma ga ugradio skoro, znam kako ide i kako vuce i koliko trosi, bilo je oscilacija u potrosnji ali ne ovolikih!
I da li je 58 L plina u boci dovoljno????
- goja
- Poruka: 1186
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 13:17h

- Dusan64
- Poruka: 5280
- Član foruma od: ponedeljak, 23. feb. 2009. u 19:52h
Ma ne moze tako da izmeri,zato sam mu i rekao da sipa 10L... Nije isti pritisak na svim pumpama..pa i na pistoljima na istoj pumpi... Nego kolika ti je to boca kada staje 60L??
- 911s [SK]
- old-and-rare Fords fan
- Poruka: 11510
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:33h
Ona od nazivnih 80l.
Everything we do, it's driven by you!
Ford weist den Weg.
"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Ford weist den Weg.
"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Van piše: ...за све те буђаве фордове
- goja
silent
- dule0911
-
- Poruka: 13648
- Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h
Izvinite za spamovanje, ali bre kupite cadjavca i vozite se koliko-toliko jeftino a ne mislite o bocama, pritisku na pumpama i slicnim stvarima 
I da, odrzavate samo 1 sistem goriva a ne 2

I da, odrzavate samo 1 sistem goriva a ne 2

Fiesta!!
- Dusan64
Da,da,da,pa mi crkne plivajuci zamajac i parkiram samo auto u garazu na neodredjeno..neka hvala!
Plinski sistem uopste nije komplikovan za odrzavanje..jedini je problem sto stvarno zahteva odrzavanje,a to retko ko radi dok nesto ne crkne..

Plinski sistem uopste nije komplikovan za odrzavanje..jedini je problem sto stvarno zahteva odrzavanje,a to retko ko radi dok nesto ne crkne..
- dule0911
-
- Poruka: 13648
- Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h
Plivajuci zamajac na starom 1.6d motoru?Dusan64 piše:Da,da,da,pa mi crkne plivajuci zamajac i parkiram samo auto u garazu na neodredjeno..neka hvala!![]()

Nego da ne offujemo vise, ne znam ni sto sam pocinjao vid budale
Fiesta!!
- miki023
- Poruka: 1161
- Član foruma od: petak, 12. dec. 2008. u 15:47h
Glupo pitanje vid budale , zavrce se na desno zar ne, i meni je porasla potrosnja pa rekoh da se malo poigram.goja piše:i vise nego..naspi pun,zavrni,predji 100 km,naspi opet koliko moze stati ,izracunaj potrosnju pa javi situaciju...
-
- Poruka: 97
- Član foruma od: četvrtak, 29. jul 2010. u 16:37h
sta ja da kazem kad meni trosi po 17-18l plina gradsku,a na otvoreno smanji na 13-14l.i kod mene je sve u redu a on opet srče li srče,za 1000 dinara predjem gradsku daj bože 100km,vise ne moze tako da razmisljam da predjem da vozim na benzin jer trosi nekih 10l.inace vozim ford orion V 1.6 EFI pun ajnspric,105 konja.pozzzz..... 

- Markedjani
- Predsednik kluba
- Poruka: 21545
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h
Nije ti tu nešto lepo naštelovano.
Oteraj kod nekog krštenog plinadžije da ti pretrese instalaciju.
Oteraj kod nekog krštenog plinadžije da ti pretrese instalaciju.

Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!
- Dusan64
Ne verujem da je do stelovanja,nego do ugradnje.. Ali pravi majstor ce to da resi za jedno prepodne..
-
najgore je ono sto sam terao auto kod plinadzije i ostavio ga 2 dana i kaze da je sa plinom sve u redu,nasteluje mu idealnu smesu a on i dalje trosi isto,menjao mi i difuzor,stavljao manji pa veci i ja probao ali opet isto.jednostavno ne znam sta jos da uradim i gde da idem da bih dobio koliko toliko normalnu potrosnju!! :-(
- 911s [SK]
- old-and-rare Fords fan
Da ti ne pušta negde? Glupo pitanje, ali jel ti je ista potrošnja kad ga voziš pet dana svaki dan ili je veća kad ga voziš jednom u pet dana?
Ford weist den Weg.
Ford weist den Weg.
-
to nisam probao,ne vozim ga svaki dan,mozda svaki 2-3 dan,proverili su i to da li pusta negde i sve je ok.na otvorenom sam za 2000 plina presao 280km i vozio sam ga regionalnim putem,znaci negde 60km a negde 100km itada trosi manje ali po gradu katastrofa.911s [SK] piše:Da ti ne pušta negde? Glupo pitanje, ali jel ti je ista potrošnja kad ga voziš pet dana svaki dan ili je veća kad ga voziš jednom u pet dana?
- oristic
Evo i resenja mog problema sa povecanom potrosnjom!
da podsetim, potrosnja je porasla na 13L na otvorenom, a da je auto iso extra, radio na leru extra, palio extra! Nisam potrosnju mogo da dovedem u red dok nisam promenio set membrana na isparivacu! Sad je sisla ispod 10l na otvorenom!
Iako su forumasi u predhodnim postovima bili protiv, ja sam ipak zamenio membrane, jer je to investicija od 1000 din, sam sam naravno menjao, kod majstora mi trazili 25e. U isparivacu ima 3 membrane i 2 neke male gumice, kupio od uvoznika i zamenio, predhodno sam oprao izparivac kompresorom i sad ide super, a potrosnja je pala bar za 4l na 100km tako da sam prezadovoljan.
da podsetim, potrosnja je porasla na 13L na otvorenom, a da je auto iso extra, radio na leru extra, palio extra! Nisam potrosnju mogo da dovedem u red dok nisam promenio set membrana na isparivacu! Sad je sisla ispod 10l na otvorenom!
Iako su forumasi u predhodnim postovima bili protiv, ja sam ipak zamenio membrane, jer je to investicija od 1000 din, sam sam naravno menjao, kod majstora mi trazili 25e. U isparivacu ima 3 membrane i 2 neke male gumice, kupio od uvoznika i zamenio, predhodno sam oprao izparivac kompresorom i sad ide super, a potrosnja je pala bar za 4l na 100km tako da sam prezadovoljan.
- 911s [SK]
- old-and-rare Fords fan
Kakve su ti bile stare membrane (mislim po stanju)?
Ford weist den Weg.
Ford weist den Weg.
- oristic
pa po elasticnosti su stare izgledale dosta kruto, u odnosu na nove, a ona jena najmanja je pokazivala znake da je pocepana, tj. bila je ispucala!
Manifestovalo se ovako, ako ga zavrnem nece da ide, ako ide lepo onda trosi ko djavo, a kad sam zamenio membrane mogo sam da zavrnem ceo krug, a da auto ide extra i ako je zavrnut u odnosu pre menjanja membrana. Dakle zamenom membrana uspeo sam da zavrnem ceo krug tockica na racvi a da se bas nista ne poremeti, tj.auto vuce super!
Probajte preporucujem, a zamena membrana je krajnje jednostavna, a same membrane za ovaj moj karburatorski sitem i lovato isparivac su oko 700 din.
Manifestovalo se ovako, ako ga zavrnem nece da ide, ako ide lepo onda trosi ko djavo, a kad sam zamenio membrane mogo sam da zavrnem ceo krug, a da auto ide extra i ako je zavrnut u odnosu pre menjanja membrana. Dakle zamenom membrana uspeo sam da zavrnem ceo krug tockica na racvi a da se bas nista ne poremeti, tj.auto vuce super!
Probajte preporucujem, a zamena membrana je krajnje jednostavna, a same membrane za ovaj moj karburatorski sitem i lovato isparivac su oko 700 din.
- Dusan64
Evo mog iskustva. Prvo merenje,voznja agresivna 12l/100km,drugo merenje voznja pipanje gasa 12l/100km. Zavrnut plin za 1krug i trece merenje kombinovane voznje,tj.normalne 20l/100km. Znaci stalni porast potrosnje. I malopre otkrijem da mi curi plin na cepu.. Dal je samo to bilo videcemo.. Resenje za sad je kupovina cepa.
- goja
taj cep ti je vise yastita ventila na kraju nego cep ya plin...neces sa tim rijesiti curennje,vec kupi sam ventil ...ili skini stari i probaj ga oprati u benyinu...yamasti se kuglica i leyiste i ne yatvara...mada yamjena je garant opravke...
- Dusan64
Ma znam da nema nista od toga,ali barem da sve ne iscuri dok ne kupim drugi multiventil. Mada sad imaju samo oni sa elektrospulnom,i svi kostaju po 3000-4000din..
Cak sam probao da zavrnem ulaz na samom multiventilu i opet curi..znaci kaput.
Cak sam probao da zavrnem ulaz na samom multiventilu i opet curi..znaci kaput.
-
brate gde si kupio te membrane.ja imam voltran isparivac,auto sam kupio sa njim i traje mi vec vise od 3 godine pa bih menjao membrane.pozzzz.......oristic piše:Evo i resenja mog problema sa povecanom potrosnjom!
- miki023
- Poruka: 1161
- Član foruma od: petak, 12. dec. 2008. u 15:47h
Dusane, meni su zamenili multiventil na boci u kojoj je bilo 20tak litara plina bez mnogo gubitaka (jako malo je iscurilo), kako je menjao multiventil majstor nemam pojma 

- oristic
Membrane mi je kupio prijatelj u Pirotu sticajem okolnosti od nekog direktnog uvoznika koji snabdeva ceo Nis sa okolinom delovima za auto gas sisteme, tako se nekako pogodilo, da ne objasnjavam, mada mislim da to ima da se kupi svuda! U setu su 3 membrane i 2 gumice, zamenio i sad je extra, evo na uzorku od 36l izmerio sam kao i svaki put do sada potrosnju od 9,5l, (sa 13l pala na 9,5l )sto je super! Posto mi je covek objasnio cemu sluzi koja membrana sasvim je moguce da auto lepo radi i pali, a da zbog poroznosti iste trosi vise plina......sa starim membranama! Jedna je bila po prilicno ispucala....
Probaj, ne kosta puno!
Probaj, ne kosta puno!
- Dusan64
Ne razumem na koje to tri membrane mislis..? Gde se one nalaze?