kyle piše: ↑petak, 7. jun 2024. u 12:05h
Jel rekao kad Nascar prelazi na hibridne motore? Ili full electric posto auto industrija ide u tom pravcu?
Ne, nije spominjao hibride, ali je to verovatno sledeci pravac.
Ono sta se zna (objavljeno je jos pocetkom godine) da ce prototip elektricnog auta biti predstavljen pred Clash 2025. godine. Testirao ga je David Ragan i bio je odusevljen. Nije poznato da li ce ikada biti koriscen na trkama, mislim da NASCAR vise eksperimentise.
Ono o cemu je Junior najvise pricao je o svojim pocetcima u tadasnjoj Busch (danas Xfinity) seriji sredinom 1990-ih godina. Pricao je kako si u to vreme mogao da kupis staru sasiju, kako su skoljke bile relativno pristupacne, mehanika isto nije bila skupa i mogao si relativno lako/jeftino da se pojavis na stazama i krenes da se trkas. Dok danas to nije slucaj, ne mozes vise da koristis starije delove vec samo od onih dobavljaca koje je NASCAR odobrio.
Takodje je pricao o troskovima trkanja. Dosta je pricao o charterima, kaze kako charter danas kosta $30-40 miliona, treba ti minimalno $20 miliona da se takmicis celu godinu i verovatno jos toliko da osnujes tim. Znaci u sustini treba ti $60-80 miliona investicija samo za jedan auto. To ne moze da priusti neki obicni smrtnik vec samo bogatasi. Zato Junior smatra da je NASCAR postao sport za bogate umesto za onu radnicku klasu kao sto je bio tokom vecine svoje istorije.
Ja opet kazem - kad jedan Dale Junior ne moze u Cup, pa kakve su onda sanse za bilo koga drugog?
When I die, I want to be buried faced down so that anyone who doesn't like me can kiss my ass.
“Normal" is just a setting on your dryer.