Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Ford C max 2 0 tdci ugasio se

Pre nego što napišete svoju prvu poruku u ostatku foruma, molimo vas da se ovde predstavite.
Zaključana
gagaraska
Poruka: 3
Član foruma od: ponedeljak, 6. feb. 2023. u 17:36h

Ford C max 2 0 tdci ugasio se

Poruka od gagaraska » subota, 18. maj 2024. u 15:41h

:doh:
Ja sam Dragan iz Kraljeva i imam problema sa Ford C max 2 0 tdci 100 kw. Moj problem počeo je u novembru i još ga nisam rešio. Kupio sam C max 2023 godine i do sada prešao sa njim 70.000 km. Redovno održavanje i slatko se navozio, ali od novembra noćna mora. Parkirao auto na parkingu i kad sam hteo da ga upalim, vergla ali nije hteo da upali. Šlep i kod majstora. Majstor ga napravi i kvar je je bio senzor pritiska goriva i sređivanje anlasera jer sam puno verglao, pokušavajući da ga upalim ( cena 150 eura). Posle popravke otišao do Nemačke (prešao 2500 km), i dođem do Beograda i ugasio ga na pumpi, sipao gorivo i neće da upali. Došao majstor na pumpu, upalio ga prskanjem spreja u usisnu granu i uradio dijagnostiku i na dijagnostici pokazalo da ne valja EGR, turbina, dizne, senzor radilice, jednom rečju sve (naplatio 80eu) . Auto upalio i radi kao sat. Posle 15 dana ugasio se na autokomandi. Tu nastupa Pinosava, šlepa i popravka (150 eura) promenili senzor radilice. Auto radi kao sat. Posle 5 dana ugasio se opet u vožnji i to na autoputu. Opet Pinosava, šlep i popravka (100 eura) . Odgovor na pitanje šta je problem je bio da je struja problem i da su nešto letovali u tabli kilometra. Auto opet radi kao sat. Posle 10 dana digao temperaturu, opet na auto putu. Ja ga ugasio i više nije hteo da upali. Zvao servis u Pinosavi, ali nisu mogli da dođu jer je bila subota. Morao da ga sklonim i zvao drugu šlep službu i oni ga odvezu kaod nekog majstora u Barajevo. Tamo ga naprave i kažu da je bilo do elektrike (80 EU šlep i 80 električar). Krenuo za Kraljevo i na autoputu digao temperaturu, nije se ugasio ali ne prima gas, čim stanem on spusti temperaturu. Vozio sam ga 60 km/ h do Kraljeva i sve je bilo u redu. Majstor u Kraljevu u sa početka priče kaže da nije imao antifriza jer je puklo neko crevo i da je to uzrok. Promenio crevo auto upalio, i kaže da je sad sve top ( cena 50 EU). Posle 5 dana , ispred zgrade nije hteo da upali, vergla ali ništa. Isti majstor došao šlep i posle 5 dana, kaže sad je sve u redu. Ja krenuo za Novi Pazar i sve u redu. Da se vratim, vergla ali ne pali. Zovem majstora, on mi kaže skini džek sa senzora pritiska goriva i malo duže verglaj, kad upali vrati džek. Upalio i sve normalno. Vozio se par dana i kad sam krenuo nazad opet na otvorenom putu digne temperaturu. Servis u Raški kaže ne otvara termostat. Naručili nov termostat sa kućištem (čekao 2 dana koštalo 110eura). Pošao za Kraljevo i on opet digne temperaturu. Otkaže gas i mora da se stane. Nema grejanja i znači opet termostat. Dođem do Kraljeva i krenuo iz neku uzbrdici, temperatura ne mrda ali upali check engine, I nema snage. Dođem do nekog majstora električara, i on ima dijagnostiku, problem je pokazao da je turbina otkazala tj otkačilo se neko crevo. ( za kafu 20 eura). Čovek nema kanal, pa kod drugog. Nađem majstora digne ga na dizalicu, kaže sve je u redu nema otkačenih creva. Čovek mi raskačio džek od protokomera vazduha i kaže to je to . Auto ugasio Check engine. Radi kao sat , vuče kao lud, ali opet digao temperaturu. Kod majstora opet, kaže sad ćemo da skinemo termostat, ne treba ti grejanje ide lepo vreme. Da li je iko od vozača imao ovakvih problema. Dajte mi savet, jer sam kupio benzin da ga polijem i zapalim. Izvinjavam se što sam pisao ovoliko ali to je Ford, marka koju volim. Imao sam ih osam , ovaj Cmax mi je deveti i ja mislim poslednji. Hvala unapred ako imate neki savet.... :'(

popovicvl
Poruka: 5655
Član foruma od: četvrtak, 30. okt. 2008. u 00:49h

Re: Ford C max 2 0 tdci ugasio se

Poruka od popovicvl » subota, 18. maj 2024. u 15:58h

Nema grejanja...glava, dihtung?

sasa_f1
Poruka: 9988
Član foruma od: sreda, 4. maj 2011. u 23:32h

Poruka od sasa_f1 » subota, 18. maj 2024. u 18:47h

Sve sami vrhunski majstori. Srecno u resavanju muke

FM III
Vremenski policajac
Poruka: 8304
Član foruma od: četvrtak, 9. dec. 2010. u 01:19h

Poruka od FM III » nedelja, 19. maj 2024. u 01:43h

:dd1: na FCS!
Pošto se ovde samo predstavlja a teme automatski zaključavaju posle izvesnog vremena tvoj problem je premešten u novu temu: viewtopic.php?f=38&t=39588&p=667644#p667644
Focus mk 3.5 1.5 TDCI 88 kW (120 ks) 2016. god. 2021-
Panter black Ford Mondeo MK3 2.0 TDDI 115KS 2002. 2010-2021
NE BRŽE OD ŽIVOTA!
(23:48:25) Iosis: njeeeh saću ja van iz ćenife pa za komp

Lale
Domacin foruma
Domacin foruma
Poruka: 2786
Član foruma od: subota, 11. apr. 2009. u 20:22h

Poruka od Lale » utorak, 21. maj 2024. u 10:48h

Slika