Kolege fordasi,kao i sto naslov teme kaze,imam Mondea Mk3 iz 2004.godine, 85KWh, 2.0TDCi, koji veoma zadovoljno vozim vec vise od 1,5 godine. Medjutim,u poslednjih par meseci primetio sam da cim jace dodam gas i kada se upali turbina, pocinje da mi izbacuje crni dim iz auspuha, i to u "lepim, uocljivim kolicinama". Takodje, kako dodjose ove vrucine i cim upalim klimu,znatno slabije vuce u odnosu na raniji period,narocito kada treba krenuti iz mesta na uzbrdici (jedva se izbori). Inace,auto je redovno servisiran i odrzavan, a zadnji put je to bilo pre 2 meseca ili 1.600km. Nisam primetio da mi trosi ulje,a skidao sam i cistio EGR ventil.
Interesuje me vase,a narocito Dragomirovo misljenje,da li je u pitanju turbina ili dizne ili...!!! Takodje,da li je moguce na ovom modelu motora ciscenje dizni Vinsovom masinom i kakvi su efekti ? Hvala puno na odgovorima i veliki pozdrav.
MONDEO MK3 2.0TDCI, CRNI DIM IZ AUSPUHA
Moderator: Dragomir
-
- Poruka: 11
- Član foruma od: četvrtak, 18. dec. 2008. u 10:13h
- Dragomir
- Oficijalni serviser
- Poruka: 5503
- Član foruma od: ponedeljak, 2. mar. 2009. u 23:21h
Re: MONDEO MK3 2.0TDCI, CRNI DIM IZ AUSPUHA
Trebalo bi videti koji je uzrok crnog dima(dizne ili kolicina vazduha).Ovako veoma tesko da se odgovori bez pregleda.
Nisam nesto upoznat sa efektima takvog ciscenja ali moze biti skup posle proces popravke
Nisam nesto upoznat sa efektima takvog ciscenja ali moze biti skup posle proces popravke
Ako si zavrsio fakultet ne znaci da si covek
- Pančevac
- Poruka: 1295
- Član foruma od: subota, 13. mar. 2010. u 21:57h
Druze neka ti majstor (provereni) pogleda zupcenje tj. da ti nasteluje pretpaljenje. Ja sam imao isti problem na sijeri 1,8 td.Juce mi je majstor to prestelovao (pet minuta posla),mogu ti reci da dima nema ( mozda u nekoj minimalnoj zanemarljivoj kolicini).Ja sam prvo sumnjao na turbinu a to mi je rekao i neki majstor kod koga sam isao ranije.Pisao sam o ovoj temi ranije. To je bio primer kod mene sto nemora da je slucaj i kod tebe, ali vredi prvo to probati a potom traziti kvar na nekom drugom mestu.Pozdrav!
MONDEO 2.0 tdci mk4 titanium x
- Dragomir
- Oficijalni serviser
- Poruka: 5503
- Član foruma od: ponedeljak, 2. mar. 2009. u 23:21h
vid budale samo da ovde kompjuter sam nesteluje palenje
Ako si zavrsio fakultet ne znaci da si covek