Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Mondeo mk3, plivajuci zamajac (stoti put)

Odeljak za mehaničke kvarove.
Pravila foruma
Svako pitanje koje traži rešenje problema, a koje ne sadrži u naslovu teme: model auta, godinu proizvodnje,tip ubrizgavanja, zapreminu i snagu motora, biće obrisano bez opomene. U poruci napisati kratak i sažet problem.

Moderator: Dragomir

Odgovori
crow
Poruka: 103
Član foruma od: sreda, 9. jun 2010. u 13:42h

Mondeo mk3, plivajuci zamajac (stoti put)

Poruka od crow » utorak, 29. jun 2010. u 13:17h

Dakle, uzeo prosle nedelje Mondeo 2.0 tdci, 130 ks i 6b, 2004. Sve super, utegnuto fino, voznja bruka, ali posle par km prosvira mi kvacilo, tj povremeno, jednom u 8-10 saltanja, pri promeni iz veceg u manji stepen prenosa, kada pustim papucu kvacila ispusti neki zvuk kao da zatrubi, nije to ni skripa. Uglavnom koliko sam se raspitao jasno je da je zamajac.

Zanima me po iskustvima, posebno ako i Dragomir moze da mi odgovori, koliko dugo mogu da ga vozim u ovom stanju pre zamene (negde mi rekose bar mesec dana, a mozda i duze uz ne preterano intenzivno koriscenje). Znam da moram to da menjam i hocu, ali bi mi znacilo ako to nije hitno da sacekam mesec/dva jer istresoh ovih dana zadnji dinar iz dzepa za registraciju, servis i kojekakve shoppinge za potrebe auta:)

Elem, s obzirom da se generalno kvacilo dobro ponasa rekao bih, ima dobar hod, brzine se menjaju bez ikakvih problema, menjac klizi, probao sam i test kvacila - da ga relativno naglo pustim u prvoj i auto se zaista zakopa i ugasi u mestu. Zanima me da li kada budem menjao zamajac moram da zamenim i set kvacila i sta jos sa tim (sta obavezno a sta ne mora, makar ne u prvo vreme)? Svaki dodatni deo koji budem menjao znatno mi povecava cenu ovog poduhvata pa bih samo zamajac relativno bezbolno i pregurao.

Naravno, jasno mi je bilo jos pri kupovini da ce me ovo kad tad sacekati i bio sam spreman da se suocim s tim, samo nadao sam se bicu miran par meseci do godinu dana, sve planove mi je pokvarilo to sto mi se problem javio odmah (a u probnoj voznji kao za inat nijednom) pa je finansijska konstrukcija relativno klimava u ovom trenutku. Tesko je reci da je u pitanju to sto sam baksuz, vise da sam prenaglio pa u neku ruku bio i obmanut. Mada sta znam, mozda bih ga na kraju uzeo cak i da sam znao da mi odmah predstoji promena zamajca s obzirom na celokupno stanje vozila, ali bih mozda ako nista bar oborio jos malo cenu cekicko

Dragomir
Oficijalni serviser
Oficijalni serviser
Poruka: 5503
Član foruma od: ponedeljak, 2. mar. 2009. u 23:21h

Re: Mondeo mk3, plivajuci zamajac (stoti put)

Poruka od Dragomir » utorak, 29. jun 2010. u 20:43h

vozi sve dok ti se alanser nepocne ponasati kao da je otisao bendiks
Ako si zavrsio fakultet ne znaci da si covek

Odgovori

Povratak na „Kvarovi i popravke“