Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Bolje ubrzava kad malo popustim gas

Odeljak za mehaničke kvarove.
Pravila foruma
Svako pitanje koje traži rešenje problema, a koje ne sadrži u naslovu teme: model auta, godinu proizvodnje,tip ubrizgavanja, zapreminu i snagu motora, biće obrisano bez opomene. U poruci napisati kratak i sažet problem.

Moderator: Dragomir

Odgovori
zolee
Poruka: 523
Član foruma od: sreda, 30. dec. 2009. u 23:20h

Bolje ubrzava kad malo popustim gas

Poruka od zolee » ponedeljak, 28. jun 2010. u 14:59h

Znaci pre je bilo ovako, malo dam gas, malo ubrzava (wow hahaha) kada dam do poda onda vuce max.
Sada, kada dam do poda vuce ali ako malo popustim pedalu onda vuce jace. Tako da sada kad mi treba max ubrzanje (retko) dam do poda i onda postepeno popustim dok ne povuce jace. Ili postepno dodajem gas kako ubrzava.

Ne smeta mi mnogo jer ne vozim brzo ali me nervira :)

Zna neko sta bi mogao biti problem?

P.S. U pitanju je Fokus 1.8TDDI

Dusan64
Poruka: 5280
Član foruma od: ponedeljak, 23. feb. 2009. u 19:52h

Re: Bolje ubrzava kad malo popustim gas

Poruka od Dusan64 » ponedeljak, 28. jun 2010. u 16:51h

Pa udavis auto,nikad se ne daje tako gas. Das mu onoliko gasa koliko moze da primi.. vid budale

911s [SK]
old-and-rare Fords fan
Poruka: 11510
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:33h

Poruka od 911s [SK] » ponedeljak, 28. jun 2010. u 17:00h

Nije to benzinac sa umrlim karburatorom i prebogatom smešom da ga uguši na taj način, jeste da se ne patosira gas kada motor radi ispod 2000 obrtaja (u njegovom slučaju, pošto je dizel), ali u svakom slučaju nešto drugo nije u redu.
Everything we do, it's driven by you!
Ford weist den Weg.

"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Van piše: ...за све те буђаве фордове

zolee

Poruka od zolee » ponedeljak, 28. jun 2010. u 18:01h

Dusan64 piše:Pa udavis auto,nikad se ne daje tako gas. Das mu onoliko gasa koliko moze da primi.. vid budale
Pre mi je dobro radio upravo tako. Dam gas do poda a on si uzme kolko cega treba i moze i vuce max.
Sada moram postepeno da doziram pedalu ako hocu da izvucem max ubrzanje a ako preteram onda je malcice smanjim pa onda povuce jace.

Dusan64

Poruka od Dusan64 » ponedeljak, 28. jun 2010. u 19:48h

911s [SK] piše:Nije to benzinac sa umrlim karburatorom i prebogatom smešom da ga uguši na taj način, jeste da se ne patosira gas kada motor radi ispod 2000 obrtaja (u njegovom slučaju, pošto je dizel), ali u svakom slučaju nešto drugo nije u redu.
Sta god da je,nije to nacin.. Zato svim dizelasima u gradu crn branik kod auspuha. Malo malo pa me neko ostavi u dimnoj zavesi..

@zolee

Javice se Dragomir..

paun1
Poruka: 502
Član foruma od: utorak, 2. feb. 2010. u 17:49h

Poruka od paun1 » ponedeljak, 28. jun 2010. u 20:43h

Da ne otvaram novu temu imam i ja slican problem samo sto je u pitanju benzinac.Fiesta 1.4 i imam skoro slican problem sa gasom.Znaci bilo da je auto hladan ili zagrejan nema taj prvi ga nego moram da ga popustam i dodajem da bi ubrzao.Npr u trecoj sa 50 do 80 nece da vuce nikako kao da vozim nekog urnisanog yuga..Zamenio sam sve filtere i svecice ali isto.Sta da menjam..Planiram da servisiram karburator ali dail mu znaci nesto?Posto potrosnja nije povecana i ne dimi. thumbsuph

Neša
VIP
Poruka: 5053
Član foruma od: sreda, 8. apr. 2009. u 17:51h

Poruka od Neša » ponedeljak, 28. jun 2010. u 23:27h

I mene interesuje ovaj fenomen na Focusu TDDi ;) Mada da je losa turbina on bi lose vukao...ja ga stiso 5.brzinom ali ne do poda i dogurao do 180km/h na tacno 4000 obrtaja,sto znaci da je do poda isao bi do fabrickih 185km/h. Sve pohvale za tacnost brzinomera na Focusu clap
Ford MONDEO mk3 1.edition
Duratorq DI 16v

adam
Poruka: 290
Član foruma od: nedelja, 28. jun 2009. u 01:22h

Poruka od adam » utorak, 29. jun 2010. u 00:28h

@zolee - pa barem 5 stvari može da bude razlog! Počev od kompa, preko boš-pumpe, dizni, EGR-a, ... pa sve do lamele.
Nema ti druge nego da eliminišeš jedno po jedno, koliko možeš sam, ali ti je mnoooogo pametnije da napraviš novi izlet do Pinosave!

Neša
VIP

Poruka od Neša » utorak, 29. jun 2010. u 01:21h

Evo sad sam testirao i mogu da kazem da od 2000 obrtaja kad mu nabodem gas vuce naglo i ravnomerno do 4000 obrtaja,e sad,ispod 2000 obrt.lakse ubrzava kad se postepeno dodaje gas...

Ford laze za konjazu ! Focus tddi ima minimum 5 konja vise u odnosu na deklarisanu snagu,a tdci ima 120 konja mogu da potpisem samo ako hoce neko da meri :D
Duratorq DI 16v

kubura16v
Poruka: 1841
Član foruma od: četvrtak, 20. avg. 2009. u 20:49h

Poruka od kubura16v » utorak, 29. jun 2010. u 02:06h

Ako nisi (skoro) menjao filter goriva,ja bih krenuo od toga.
hahahaha Neso legendo. Nista,najbolje da ga stavis na konjometar,pa da vidis sta ce da kaze.

Dusan64

Poruka od Dusan64 » utorak, 29. jun 2010. u 02:13h

Ma Nesa ti je lud,opet je pio Sangriju sigurno,pa poceo da kleveta nama omiljenog Forda.. clap

dule0911

 
Poruka: 13648
Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h

Poruka od dule0911 » utorak, 29. jun 2010. u 09:15h

Nesa piše:Ford laze za konjazu ! Focus tddi ima minimum 5 konja vise u odnosu na deklarisanu snagu,a tdci ima 120 konja mogu da potpisem samo ako hoce neko da meri :D
Ne laze, nego prosto motor kad se razradi (pod ovime mislim par desetina hiljada km, ne 2000km) bolje radi, manje trosi i ima vecu snagu. Pogledaj svaki test auto bilda i videces da auto na kraju supertesta (100.000km) ima vecu izmerenu snagu nego na pocetku kad je bio nov.
Fiesta!!

zolee

Poruka od zolee » sreda, 30. jun 2010. u 18:25h

Thanks na odgovorima.

Pa, sto se tice filtera, mislim da mu je vreme. Uljni i filter za naftu menjani pre vise od 11500km. Videcu sta kaze posle zamene

Inace, nisam spomenuo nisam mislio da moze da ima ulogu ali neko je spomenuo EGR i kompjuter.
EGR mi je blokiran (stalno zatvoren) a kompjuter zbog toga onda stalno ima prijavljenu EGR gresku.

Jel moz da ima neke veze sa time?

Neša
VIP

Poruka od Neša » sreda, 30. jun 2010. u 21:59h

Kod starijeg 1.8td nema veze,za tddi nisam siguran

Dusane nije to klevetanje Forda,vec ga hvalim thumbsuph Deklarise se manja snaga zbog dazbina i poreza,a ustvari motor je jaci,tako je i kod VW-ovih dizelasa...Gde ces bolje,u saobracajnoj ti pise 90ks,a u praksi imas skoro 100ks :D
Ne mislim na razradjene motore vec i na nove ;)

Verujte da su podaci snage i nm nekog motora samo mrtvo slovo na papiru...
Duratorq DI 16v

Odgovori

Povratak na „Kvarovi i popravke“