Senzor temperature goriva,molim pomoc drugari
Moderator: Dragomir
- sipov
- Poruka: 227
- Član foruma od: četvrtak, 24. jun 2021. u 03:58h
Senzor temperature goriva,molim pomoc drugari
Poz drustvo,imam problem sa focusom mk2.5 1.6 80kw na prvom paljenju samo i kad je hladan trza na konstantnom gasu i kao da radi na 3 klipa izmenjen zvuk motora tako nekih 200m dok se malo zagreje kasnije sve ok ovo me zeza 2g. leti nikakvih simptoma ovih nema znaci samo od +5 pa na nize,gresaka na dijagnostici nema,upratim na dijagnostici da mi senzor temperature goriva pokaziva puno vece vrednosti u odnosu na ostale temperaturne senzore, evo sad vanjska temperatura 12c a meni temperatura goriva 47c a. Auto nije vozeno celi dan i ovo mi je treci senzor polovan koji ovako ocitava a nov je bezobrazno skup nekih 160e. Jel moguce da svi ovi polovni senzori pokvareni? Molim za pomoc
Poslednja izmena: sipov, na dan sreda, 28. feb. 2024. u 23:08h. Ukupno izmenjeno 1 put.
-
- Poruka: 382
- Član foruma od: ponedeljak, 10. jul 2023. u 13:21h
Re: Senzor temperature goriva,molim pomoc drugari
iskljuci senzor temperature goriva pa vidi kako se ponasa auto
- sipov
Kad iskljucim bude -40c,e sad toplo vreme tako da ne mogu testirati pošto je sad ok, nigde ne mogu pronaci kako se ovaj senzor ponasa i koje su normalne temperature rada na osnovu spoljašnedragan explorer piše: ↑sreda, 28. feb. 2024. u 21:22hiskljuci senzor temperature goriva pa vidi kako se ponasa auto
-
normalno da bude -40 kad je senzor iskljucen. prvo paljenje ujuto temperatura goriva je ista kao i spoljna temperatura ili temperatura motora
- sipov
Pa to me interesuje da mogu vratiti senzor,ali me cudi ovo je treci i da nijedan nije dobar kod razlicitih otpada kupljeno.i svi identicni na hladan motor od +44c i kad upalim odmah se penje 46c i ide do 70c i posle se spustaju max do +40c sva tri identicnodragan explorer piše: ↑sreda, 28. feb. 2024. u 21:45hnormalno da bude -40 kad je senzor iskljucen. prvo paljenje ujuto temperatura goriva je ista kao i spoljna temperatura ili temperatura motora
-
licno mislim da to nije uzrok problema taj problem sa senzorom temperature motora imao je i ford transit pa je reseno azuriranjem softvera racunara. da sam na tvom mestu prvo bi pogledao egr kako izgleda
- sipov
A sta misliš da je do egr da li bi problem bio i leti?mene samo zeza kad je oko +5 i nize i traje nekih 200m vožnje i iskljucivo prvo hladno jutarnje startanje motora...dragan explorer piše: ↑sreda, 28. feb. 2024. u 22:23hlicno mislim da to nije uzrok problema taj problem sa senzorom temperature motora imao je i ford transit pa je reseno azuriranjem softvera racunara. da sam na tvom mestu prvo bi pogledao egr kako izgleda
-
nije ti problem da ga izvadis i vidis da li je prljav.
- sipov
Uradicu ciscenje egr,a šta misliš mogu li biti grejaci?dragan explorer piše: ↑sreda, 28. feb. 2024. u 22:52hnije ti problem da ga izvadis i vidis da li je prljav.
-
proveri grejace mada mislim da to nema veze da su otisla sva 4 onda ne bi hteo da prima gas
- sipov
Poz,samo da javim proverio sam grejace i ispostavilo se 3kom mrtva tako da je verovatno do njih bilo L.P.dragan explorer piše: ↑sreda, 28. feb. 2024. u 23:40hproveri grejace mada mislim da to nema veze da su otisla sva 4 onda ne bi hteo da prima gas