Montirao sam novi mehanizam sa cilindrom. Sve je islo glatko dok nije dosao red na gril ili ti masku, e tu nastaje problem. Na tom grilu postoji mesto gde ulazi glava cilindra koja kad se ubaci dolazi tacno do znaka ,,Ford" koji se otvara i tu normalno ubacis kljuc i otkljucas. Na mestu gde ulazi taj cilindar bocno sa strane postoje takozvane ,,usi" koje kad se cilindar ubaci blokiraju da se on pomera napred-nazad, i samim tim ne izlazi iz svog lezista. Mehanizam koji sam ja kupio predvidjen je za fokus mk2 i c max kako pise u oglasu ali izgleda za facelift model a ne moj, al ebi ga kupljeno je i gotovo nema nazad. Taj mehanizam novi ima polugicu koja spaja cilindar sa bravom i ona klizi napred nazad i tu je meni bio problem kako da sprecim da cilindar ne izlazi iz maske jer onda ne mogu da otvorim haubu. Uspeo sam tako sto sam stavio malu selnicu i pritegao te drzace ili ,,usi' za sam cilindar i resen problem.
E sad, ostao je stari cilindar sa mehanizmom koji je original naravno. Rasklopio sam cilindar iz dosade i video da je opruga u cilindru pala i namestio sam i kljuc opet radi normalno sve. Drugo sto sam uradio pokusao sam da nabavim deo plastike koji je pukao. Nigde nije bilo osim u Grand motorsu i to imaju na stanju. Planiram ovih dana da kupim i popravim stari mehanizam. Evo slike plastike koja je pukla, u grandu taj deo kosta 1300 dinara. Plan mi je da to popravim u slucaju da ovaj novi pukne.
Sent from my SM-A546B using Tapatalk