Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Paljenje - Ford Fiesta 2010, 1.4 TDCI

Odeljak za mehaničke kvarove.
Pravila foruma
Svako pitanje koje traži rešenje problema, a koje ne sadrži u naslovu teme: model auta, godinu proizvodnje,tip ubrizgavanja, zapreminu i snagu motora, biće obrisano bez opomene. U poruci napisati kratak i sažet problem.

Moderator: Dragomir

Odgovori
miloshsavic
Poruka: 10
Član foruma od: subota, 1. avg. 2020. u 18:39h

Paljenje - Ford Fiesta 2010, 1.4 TDCI

Poruka od miloshsavic » utorak, 23. jan. 2024. u 20:59h

Pozdrav,

Imam jako čudan kvar na Fiesti. Dešavalo se i ranije ali danas mi je auto ostao na parkingu jer sam ispraznio akumulator pokušavajući da upalim.

Situacija je sledeća:
Prvo paljenje bez problema, odmah pali.
Vozim se nekih 20-30 min do parkinga (probao i garažu) zavisi od gužve.
Tu automobil stoji 9h dok sam na poslu. Kada se vratim vergla, upali na sekund i odmah ugasi. Dešava se i da upali pa radi bučno 10 sekundi i tada svetli ulje i akumulator a zatim proradi normalno. Nekad se desi da izbaci dim pozadi, ne uvek. Ovo se dešava samo zimi. Napominjem da ne prijavljuje nikakvu grešku.

Da li je neko imao slična iskustva? Ne znam ni gde da vozim automobil elektrika, mehanika (dizne) :wtf:

alexone1
Poruka: 10
Član foruma od: utorak, 29. jan. 2019. u 09:03h

Re: Paljenje - Ford Fiesta 2010, 1.4 TDCI

Poruka od alexone1 » sreda, 24. jan. 2024. u 21:17h

Ja imam isti auto, vozim ga 4 godine. Desilo mi se par put letos da kad upalim auto svetle lampice za ulje i akumulator, obrtomer na nuli, i čudan rad motora, ne prima gas. To traje par sekundi i onda krene da radi normalno. Nisam imao problem da neće da upali. Meni se palila lampica žuti krug sa znakom uzvike i tada auto ne prima gas iznad 2300 obrtaja, kao neki safe mod. Kada ugasim auto, dam kontakt greška se ugasi i auto pali i radi normalno. Stavljao sam auto na dijagnostiku, kada nije bila pomenuta greška na tabli, i pokazala je dijagnostika da postoji prekid u komunikaciji sa diznama, grejačima i još nekim senzorima(ne mogu da se setim čega još). Majstor mi je rekao da isprskam WD sprejem jedan konektor, okrugli je (mislim da je to glavni kabl). On se nalazi sa zadnje strane motora levo od filtera za gorivo, mora da se rasturi dosta toga da bi prišao. To sam uradio pre par meseci i od tada nisam imao problem. Preneo sam moje iskustvo, ne znam da li je kod tebe to isto. Inače, majstor mi je rekao da ovaj auto hoće da ima problema sa tablom. U svakom slučaju, prvo kod majstora da ga stavi na dijagnostiku, greške mogu da postoje i ako se ne pale lampice.

Zveki
Poruka: 31
Član foruma od: nedelja, 18. feb. 2024. u 14:22h

Poruka od Zveki » nedelja, 18. feb. 2024. u 21:32h

alexone1 Druze i meni se to redovno desava sa mojom fiestom 2010 god. ali samo u periodu od kasne jeseni do proleca. Dok je leto to se ne desava. Pitao sam bezbroj majstora i niko ne zna sta je i meni na dijagnostici nema nijedna greska i nikada mi se nije palila nijedna lampica. Mucim se vec 2 god. i nikako da resim problem
miloshsavic piše:
utorak, 23. jan. 2024. u 20:59h
Pozdrav,

Imam jako čudan kvar na Fiesti. Dešavalo se i ranije ali danas mi je auto ostao na parkingu jer sam ispraznio akumulator pokušavajući da upalim.

Situacija je sledeća:
Tu automobil stoji 9h dok sam na poslu. Kada se vratim vergla, upali na sekund i odmah ugasi. Dešava se i da upali pa radi bučno 10 sekundi i tada svetli ulje i akumulator a zatim proradi normalno. Nekad se desi da izbaci dim pozadi, ne uvek. Ovo se dešava samo zimi. Napominjem da ne prijavljuje nikakvu grešku.

Da li je neko imao slična iskustva? Ne znam ni gde da vozim automobil elektrika, mehanika (dizne) :wtf:
Isti problem imam i ja i nikako da mi neko to resi. Najgore sto svi samo nagadjaju :mad:

amnovakks
Poruka: 79
Član foruma od: petak, 21. jul 2017. u 17:15h

Poruka od amnovakks » nedelja, 18. feb. 2024. u 21:57h

Bilo bi dobro da proverite ima li hladnih lemova u instrument tabli.

Iz vaših poruka sam primetio dve stvari koje su mi se dešvale na fokusu: rad motora (a tabla ne reaguje) i paljenje više grešaka na dijagnostici.

Zveki

Poruka od Zveki » nedelja, 18. feb. 2024. u 22:17h

amnovakks piše:
nedelja, 18. feb. 2024. u 21:57h
Bilo bi dobro da proverite ima li hladnih lemova u instrument tabli.

Iz vaših poruka sam primetio dve stvari koje su mi se dešvale na fokusu: rad motora (a tabla ne reaguje) i paljenje više grešaka na dijagnostici.
Nisam razumeo ovo oko hladnoh lemova. Sta je to konkretno?

Zveki

Poruka od Zveki » ponedeljak, 19. feb. 2024. u 10:34h

miloshsavic piše:
utorak, 23. jan. 2024. u 20:59h
Pozdrav,

Situacija je sledeća:

Ako si resio problem bilo bi lepo da resenje podelis sa ostalima,jer si i sam ovde trazio resenje. Mozda ces nekome i ti pomoci. :beer:

ZeljkoBG
Poruka: 257
Član foruma od: četvrtak, 8. dec. 2022. u 22:03h

Poruka od ZeljkoBG » ponedeljak, 19. feb. 2024. u 10:45h

... Najgore sto svi samo nagadjaju :mad:
Telefon u ruke, zovi majstora u BGD.
Ford Fiesta Trend 1.25, 2011. godište. BRC plin.

Zveki

Poruka od Zveki » ponedeljak, 19. feb. 2024. u 16:51h

ZeljkoBG piše:
... Najgore sto svi samo nagadjaju :mad:
Telefon u ruke, zovi majstora u BGD.
Kog majstora? Mislis da ce mi reci preko tel. u cemu je problem? Ja sam iz Krusevca druze. Ako znas nekoga ko zna u cemu je problem daj br. tel. Poz

Послато са M2004J19C помоћу Тапатока

ZeljkoBG
Poruka: 257
Član foruma od: četvrtak, 8. dec. 2022. u 22:03h

Poruka od ZeljkoBG » ponedeljak, 19. feb. 2024. u 18:24h

https://rsdford.com/
Ja idem u RSD iz Pinosave. Adresa koja je na veb stranici može da ti pravi problem za navigacije. Na mapama je adresa ova
https://www.openstreetmap.org/node/10249048140

a ovde preporučuju i Vukašinovića
https://www.fordservisbeograd.rs/

Znam da si iz Kruševca. Jeftinije ti da odeš u fordov servis u BGD nego u Kruševcu da ti uzimaju pare za ništa.
Ford Fiesta Trend 1.25, 2011. godište. BRC plin.

Zveki

Poruka od Zveki » ponedeljak, 19. feb. 2024. u 19:07h

ZeljkoBG piše:
ponedeljak, 19. feb. 2024. u 18:24h
https://rsdford.com/
Ja idem u RSD iz Pinosave. Adresa koja je na veb stranici može da ti pravi problem za navigacije. Na mapama je adresa ova
https://www.openstreetmap.org/node/10249048140

a ovde preporučuju i Vukašinovića
https://www.fordservisbeograd.rs/

Znam da si iz Kruševca. Jeftinije ti da odeš u fordov servis u BGD nego u Kruševcu da ti uzimaju pare za ništa.
Verovatno si u pravu sto se tice fordovog servisa tj
njihove strucnosti. A sto se uzimanja para za nista to kod mene ne prolazi. Placam samo kad se stvarno otkloni kvar. A one fore da promenimo ovo,pa ono i tako u nedogled,a ja da placam,to kod mene ne prolazi.
Cudi me samo da ovde od toliko ljudi niko nezna resenje za ovaj problem (ili nece da kazu),a vidim da nisam jedini sa ovim problemom

mbole
Poruka: 14900
Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h

Poruka od mbole » ponedeljak, 19. feb. 2024. u 19:12h

Sto samo znaci da problemi sa iole modernijim vozilima nisu prosti, tipa ako je ovo, zamenis ono..
Jbg.. od kad su se umesali racunari, pi**a izgubila dlaku i mikrofon kabl.. sve je otislo dodjavola :)
Djak pesak :)

amnovakks
Poruka: 79
Član foruma od: petak, 21. jul 2017. u 17:15h

Poruka od amnovakks » ponedeljak, 19. feb. 2024. u 20:48h

Moguće da je problem instrument tabla. Moguće je da su kontakti na samoj ploči oslabili, te je potrebno da se prelemi. Ja sam svoju slao u Beograd (ne znam tačno kod koga jer je to uradio majstor za mene). Najbolje je da direktno zakažeš pregled i odeš direktno, jer je nakon intervencije potrebna kalibracija kazaljki. 😉

Zveki

Poruka od Zveki » utorak, 20. feb. 2024. u 10:59h

Hvala druze. Niko mi to od majstora jos nije predlozio. Zato je i dobra ova grupa

Nedeljkovic
Poruka: 4760
Član foruma od: sreda, 27. apr. 2016. u 22:34h

Poruka od Nedeljkovic » utorak, 20. feb. 2024. u 13:12h

amnovakks piše:Moguće da je problem instrument tabla. Moguće je da su kontakti na samoj ploči oslabili, te je potrebno da se prelemi. Ja sam svoju slao u Beograd (ne znam tačno kod koga jer je to uradio majstor za mene). Najbolje je da direktno zakažeš pregled i odeš direktno, jer je nakon intervencije potrebna kalibracija kazaljki. Slika
Nije to Focus mk2 pa da tabla pravi problem

Послато са 22081212UG помоћу Тапатока

Ford Mondeo Mk4 1.8TDCi (2012 - 2020)
Ford Focus Mk2.5 1.6TDCi (2018 - ...)

Zveki

Poruka od Zveki » sreda, 21. feb. 2024. u 21:38h

alexone1 piše:
sreda, 24. jan. 2024. u 21:17h
Ja imam isti auto, vozim ga 4 godine. Desilo mi se par put letos da kad upalim auto svetle lampice za ulje i akumulator, obrtomer na nuli, i čudan rad motora, ne prima gas. To traje par sekundi i onda krene da radi normalno. Nisam imao problem da neće da upali. Meni se palila lampica žuti krug sa znakom uzvike i tada auto ne prima gas iznad 2300 obrtaja, kao neki safe mod. Kada ugasim auto, dam kontakt greška se ugasi i auto pali i radi normalno. Stavljao sam auto na dijagnostiku, kada nije bila pomenuta greška na tabli, i pokazala je dijagnostika da postoji prekid u komunikaciji sa diznama, grejačima i još nekim senzorima(ne mogu da se setim čega još). Majstor mi je rekao da isprskam WD sprejem jedan konektor, okrugli je (mislim da je to glavni kabl). On se nalazi sa zadnje strane motora levo od filtera za gorivo, mora da se rasturi dosta toga da bi prišao. To sam uradio pre par meseci i od tada nisam imao problem. Preneo sam moje iskustvo, ne znam da li je kod tebe to isto. Inače, majstor mi je rekao da ovaj auto hoće da ima problema sa tablom. U svakom slučaju, prvo kod majstora da ga stavi na dijagnostiku, greške mogu da postoje i ako se ne pale lampice.
Imam skoro isti problem kao ti na istom vozilu. Hoces li molim te i da li mozes detaljnije da mi objasnis koji je to konektor ili senzor koji ti je majstor rekao da ocistis tj kako se zove taj deo. Bio bih ti zahvalan. Da li si vozio auto u ovlasceni servis na dijagnostiku ili kod nekog majstora? Ja sam vozio auto kod nekih majstora ali oni sa dijagnostikom nisu nista nasli tj. nema gresaka...

ljuba power
Poruka: 2704
Član foruma od: nedelja, 11. mar. 2018. u 13:20h
Kontakt:

Poruka od ljuba power » sreda, 21. feb. 2024. u 22:03h

fiesta 2010 nemaju problem sa tablom.Zveki@nemoj da generalizuješ kvarove,to kod tebe nije problem.posebno zato što dijagnostika nije prijavila kod U1900 kvar sa komunikacijom can bus-a i instrument cluster-a.

Zveki

Poruka od Zveki » četvrtak, 22. feb. 2024. u 12:16h

Ljuba power i ja sam cuo da mk7 nemaju problem sa tablom,ali jbg. znas ono situacija kad vise neznas sta da radis a problem je i dalje tu. Steta pa se ne javlja miloshsavic koji je i postavio temu,da vidimo sta je uradio. Slao sam mu pp ali ne odgovara. Bio sam u fordovom servisu na dijagnostici i jedino sto su primetili da prva dizna ide malo u -- a cetvrta malo ide u + od normalnog.Svi drugi parametri su ok. Kazu da bi one eventualno mogle da budu uzrok seckanja ili stuckanja koje mi se javlja u trecoj i cetvrtoj brzini na 1800 - 2000 obrtaja

ljuba power
Poruka: 2704
Član foruma od: nedelja, 11. mar. 2018. u 13:20h
Kontakt:

Poruka od ljuba power » četvrtak, 22. feb. 2024. u 18:22h

i ja bi rekao da su dizne problem...

Zveki

Poruka od Zveki » četvrtak, 22. feb. 2024. u 18:35h

Za seckanje tj. stuckanje mozda jesu problem dizne,ali sta sa glavnim problemom.

Markedjani
Predsednik kluba
Predsednik kluba
Poruka: 21494
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h

Poruka od Markedjani » četvrtak, 22. feb. 2024. u 18:39h

Oksidacija na instalaciji, prekid neki instalacije i generalno bih dobro proverio sve što je vezano za masu akumulator i generalno instalacije.
Slika
Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!

Zveki

Poruka od Zveki » četvrtak, 22. feb. 2024. u 18:48h

Da li neko zna na koji kabl ili konektor je mislio alexone1 kada je pisao o svom problemu(i mom) i kaze da ga je tako resio?

Odgovori

Povratak na „Kvarovi i popravke“