Poruka
od Talladega_500 » četvrtak, 21. dec. 2023. u 03:23h
Pa sta mislis kako zaradjuju nego od navijaca? Ne padaju F1 pare sa Marsa koje onda dele sa timovima vec pare dolaze tako sto navijaci placaju preplatu za tv, odlazak na trke, kupuju suvenire (i suveniri povezani sa timom i suveniri povezani sa sponzorima), itd. Ja placam kablovsku vec 20 godina samo zbog NASCAR-a, bio sam na gomili trka, sav alat u kuci mi je DeWalt jer je bio Kensethov sponzor, sva odrzavanja za aute radim u Advanced Auto Parts jer su Blaneyev sponzor, imam par hiljada diecast modela u kolekciji - pa mozes zamisliti koliko je NASCAR novca uzeo u mene u ovih 20 godina (i koliko novca su onda dobili Roush, Penske, Ford, itd), a ja sam samo jedna osoba.
Tako je i za Stellantis - zaradjuju od F1 i WEC pa zbog toga ne zele da zaradjuju i od NASCAR-a? Bice im previse ako budu zaradjivali od 3 auto-sporta umesto od samo 2?
Toyota je dosla u NASCAR daleko pre nego sto se povuka iz F1. Iz F1 se povukli posle 2009. sezone, a u NASCAR su stigli na pocetku 2004. sezone.
When I die, I want to be buried faced down so that anyone who doesn't like me can kiss my ass.
“Normal" is just a setting on your dryer.