Radio sam i radim sa autodijelovima, sve sam probao sto se nudi. Samo Bosch Aerotwin je odradjivao posao u svim situacijama.
Brisači
Moderator: ace1
-
- Poruka: 2037
- Član foruma od: nedelja, 14. feb. 2010. u 19:46h
Re: Brisači
"The bitterness of poor quality remains long after the sweetness of low price is forgotten." - Benjamin Franklin
"Iskustvo je saznanje da si bio idiot. Zdrav razum je pokušavanje da ne budeš idiot. Mudrost je saznanje da ćeš i dalje biti idiot."
"Iskustvo je saznanje da si bio idiot. Zdrav razum je pokušavanje da ne budeš idiot. Mudrost je saznanje da ćeš i dalje biti idiot."
-
- Poruka: 257
- Član foruma od: četvrtak, 8. dec. 2022. u 22:03h
Imao sam Bosch Aerotwin na raznim autima. Ne žalim se. Ali ne znam kako da ti objasnim utisak kvaliteta Denso brisača. Nemoguće.
Ford Fiesta Trend 1.25, 2011. godište. BRC plin.
-
Imao sam i Denso, na više modela auta, ali samo Bosch mi je radio posao na velikim brzinama kada pada kiša. Svi su brisači manje više dobri prilikom manjinih brzina, ali na većim brzinama se vidi razlika.
"The bitterness of poor quality remains long after the sweetness of low price is forgotten." - Benjamin Franklin
- dino73n
- Poruka: 392
- Član foruma od: subota, 4. jan. 2020. u 07:26h
Manje vise brzine,kako podnose kukce preko ljeta,lišće preko jeseni,mraz preko zime. Ja sam probao OEM motorcraft i bosch aero,OE brisu za medalju brosu bas dobro kao ni jedni drugi medjutim trajnost im je kao orgazam. Zadnje su mi se ostetile doslovno prvi dan. A Bosch opet je prilicno otporan na ostecenja ali vrlo brzo izgubi performanse i pocne skripat skakutat i mrljat.
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
- macaneli
- VIP
- Poruka: 9916
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 23:52h
Napravismo nauku oko metlica za brisace.....
ima se,moze se - nema se,mora se....
I'm gonna go build my own forum, with blackjack and hookers. In fact, forget the forum ! Ah, screw the whole thing
I ja sam vodio u Dascaru :-)®
zvanicni zastupnik za eonon za jugoistocni deo evrope i balkan :-)
I'm gonna go build my own forum, with blackjack and hookers. In fact, forget the forum ! Ah, screw the whole thing
I ja sam vodio u Dascaru :-)®
zvanicni zastupnik za eonon za jugoistocni deo evrope i balkan :-)
-
NIsmo je mi napravili Macane, nego to jeste nauka. https://patents.google.com/?q=(windshie ... eld+wipers, ovo su samo neki od patenata vezanih za to, a evo i Boschovih https://www.boschautoparts.com/patents. Tako da....
Sto se tice trajnosti, evo imam ih bas na drugom autu, Skoda Fabija 1.9 sdi i rade za medalju vec 4 godine. Ali moram priznati da sam nosace brisaca malo vise pritisnuo, odnosno podesio sam ih da malo jace pritiscu staklo pa je to mozebiti razlog njihove trajnosti.
Sto se tice trajnosti, evo imam ih bas na drugom autu, Skoda Fabija 1.9 sdi i rade za medalju vec 4 godine. Ali moram priznati da sam nosace brisaca malo vise pritisnuo, odnosno podesio sam ih da malo jace pritiscu staklo pa je to mozebiti razlog njihove trajnosti.
- Stefan_93
- Poruka: 1522
- Član foruma od: petak, 15. apr. 2016. u 23:15h
Gde mogu da se kupe Valeo silencio metlice brisaca?
Gledao sam u kraju kod mene imaju klasican valeo i bosch aero eco i twin.
Bosch je treutno na autu, par meseci vec i nije vise za upotrebu. Kako naprskam soferku, krene da skripi i ne brise do kraja, ostaje mi da probam jos taj Valeo silencio.
Sent from my SM-A546B using Tapatalk
Gledao sam u kraju kod mene imaju klasican valeo i bosch aero eco i twin.
Bosch je treutno na autu, par meseci vec i nije vise za upotrebu. Kako naprskam soferku, krene da skripi i ne brise do kraja, ostaje mi da probam jos taj Valeo silencio.
- Nedeljkovic
- Poruka: 4762
- Član foruma od: sreda, 27. apr. 2016. u 22:34h
Javi se @sasa_f1
Послато са 22081212UG помоћу Тапатока
Послато са 22081212UG помоћу Тапатока
Ford Mondeo Mk4 1.8TDCi (2012 - 2020)
Ford Focus Mk2.5 1.6TDCi (2018 - ...)
Ford Focus Mk2.5 1.6TDCi (2018 - ...)
-
- Poruka: 257
- Član foruma od: četvrtak, 8. dec. 2022. u 22:03h
@Nedeljkovic da se javi da bi mu napisao gde?
Ford Fiesta Trend 1.25, 2011. godište. BRC plin.
- sasa_f1
- Poruka: 10030
- Član foruma od: sreda, 4. maj 2011. u 23:32h
Imate u gazeli
- Stefan_93
Porucio.sasa_f1 piše:Imate u gazeli
Jedino sto ne moze da se kombinuje, vec dolazi u setu kao tipske za odredjeni model. Planirao sam da stavim vecu sa leve strane da bude 750mm umesto 650mm ali ne moze tako.
- sasa_f1
- Poruka: 10030
- Član foruma od: sreda, 4. maj 2011. u 23:32h
Ne moze, ide kao set za taj model.
- zeteks
- Poruka: 1293
- Član foruma od: utorak, 12. okt. 2010. u 15:56h
Da li je neko imao iskustva sa silikonskim brisacima?
-
- Poruka: 23
- Član foruma od: sreda, 28. feb. 2018. u 18:01h
Takodje sam hteo da stavim levi brisac na Focus-u c-max koji je defaultni 650mm na 700mm ili veci, ne mogu da podnesem onaj nebrisani deo samo kroz njega gledam, posto sam visok 192cm i podignut mi je sedalni deo do kraja.
Sad sam u potrazi za metlicom 700 ili 720 a mozda i 750mm da ima kacenje za forda, ako je neko nesto slicno uradio molim da se javi.
Sad sam u potrazi za metlicom 700 ili 720 a mozda i 750mm da ima kacenje za forda, ako je neko nesto slicno uradio molim da se javi.
- Stefan_93
Ja sam na mom Focusu C max-u montirao vecu metlicu brisaca, samo vozaceva strana.loop11 piše:Takodje sam hteo da stavim levi brisac na Focus-u c-max koji je defaultni 650mm na 700mm ili veci, ne mogu da podnesem onaj nebrisani deo samo kroz njega gledam, posto sam visok 192cm i podignut mi je sedalni deo do kraja.
Slagacu te koja je dimenzija, da li 750mm ili malo manja 700mm i nemam problema.
-
Rece mi jedan tip da Bosch AP28U Aerotwin Wiper Blade 700mm ima kacenje za 22mm ford
- sarabo
-
- Poruka: 2083
- Član foruma od: utorak, 6. jun 2017. u 13:16h
koliko znam skoro svi u kutiji imaju gomilu adaptera za razna kačenja.....
Fiesta 1.8 d ( 1997 )
Focus MK1 1.8 tdci 74 KW ( 2002 )
Focus MK2 1.6 tdci 80 KW ( 2005 )
C max MK1 FL 1.6 tdci 66 KW ( 2008 )
Focus MK1 1.8 tdci 74 KW ( 2002 )
Focus MK2 1.6 tdci 80 KW ( 2005 )
C max MK1 FL 1.6 tdci 66 KW ( 2008 )
- Stefan_93
Bravo. Slazem se.sarabo piše:koliko znam skoro svi u kutiji imaju gomilu adaptera za razna kačenja.....
-
Molim te premeri mi mnogo mi znaci i da li je boshova ta koju si uzeo, operisana mi je kicma i ne mogu da se savijam, da uzmem tacno isto sto si ti uzeo, nenormalni su sto su stavili 650mm u originalu.Stefan_93 piše: ↑ponedeljak, 5. maj 2025. u 17:01hJa sam na mom Focusu C max-u montirao vecu metlicu brisaca, samo vozaceva strana.loop11 piše:Takodje sam hteo da stavim levi brisac na Focus-u c-max koji je defaultni 650mm na 700mm ili veci, ne mogu da podnesem onaj nebrisani deo samo kroz njega gledam, posto sam visok 192cm i podignut mi je sedalni deo do kraja.
Slagacu te koja je dimenzija, da li 750mm ili malo manja 700mm i nemam problema.
- Stefan_93
Pogledao sam.
750mm je leva metlica, dok desna 480mm.
I nemam nekih problema, u smislu da ne brise kako treba i tako dalje.
Ali, promenio sam prskalice brisaca, kao zamenu postavio sam prskalice koje rasprsuju tecnost u obliku mlaza po celoj sofersajbni. Ove fabricke prskaju u dva pravca i samo po sredini. Ovako:
Ali, promenio sam prskalice brisaca, kao zamenu postavio sam prskalice koje rasprsuju tecnost u obliku mlaza po celoj sofersajbni. Ove fabricke prskaju u dva pravca i samo po sredini. Ovako:
-
Ok koje marke je leva metlica i gde si nabavio te prskalice.Stefan_93 piše: ↑ponedeljak, 5. maj 2025. u 22:53hPogledao sam.
- Stefan_93
Bosch aerotwin.
Prskalice sam porucio u Gazeli.
Ako se dobro secam prskalice su bile za model C max mk2 (2010-2016)
Prskalice sam porucio u Gazeli.
Ako se dobro secam prskalice su bile za model C max mk2 (2010-2016)
-

Uzeo si ovakav i usao je na mesto bez problema i konektori odgovaraju? Koliko si platio u gazeli?
- Stefan_93
Odgovara da, sve na svoje mesto.
Slagacu te sad, jedna je bila 700-800 dinara pre 2 godine.
Slagacu te sad, jedna je bila 700-800 dinara pre 2 godine.
- ladjon
- Poruka: 8
- Član foruma od: ponedeljak, 25. maj 2015. u 22:34h
Imate na Aliju,dve prskalice izadju oko dva dolara.Ja sam uzeo i prskaju super.