Ford Mondeo mk3 1.8 SCI - Ugradnja plina?
-
- Poruka: 50
- Član foruma od: nedelja, 16. apr. 2023. u 21:28h
Ford Mondeo mk3 1.8 SCI - Ugradnja plina?
kupio sam Forda Mondea 1.8 SCI ,
I zainteresiran sam sada ugraditi plin. Bio sam ne preliminarnom dogovoru sa covjekom i rekao mi je, da ima sustav za taj moj SCI motor,
i da bi sistem bio -sa dualnim radom plin-benzin - cijelo vrijeme. Znaci malko benzina ide kod voznje i u voznji.
-
Ranije sam imao stari BRC isparivac, u drugom autu. Taj je imao prebacivanje sa plina na bezin - i nije mijesao jedno i drugo.
-
Koliko znam, taj sustav ( "dualni" - ne znam mu originalni naziv ) - je za novije motore.
-
Moj motor ima injektore - ISPOD ventila, i to valjda mora da se cisti malo cesce - jer ih ne ispire benzin kao kod obicnog ubrizgavanja.
-
PA EVO - cisto da vidim - ima li iko iskustva sa ovim motoron i plinom u njemu ?
I zainteresiran sam sada ugraditi plin. Bio sam ne preliminarnom dogovoru sa covjekom i rekao mi je, da ima sustav za taj moj SCI motor,
i da bi sistem bio -sa dualnim radom plin-benzin - cijelo vrijeme. Znaci malko benzina ide kod voznje i u voznji.
-
Ranije sam imao stari BRC isparivac, u drugom autu. Taj je imao prebacivanje sa plina na bezin - i nije mijesao jedno i drugo.
-
Koliko znam, taj sustav ( "dualni" - ne znam mu originalni naziv ) - je za novije motore.
-
Moj motor ima injektore - ISPOD ventila, i to valjda mora da se cisti malo cesce - jer ih ne ispire benzin kao kod obicnog ubrizgavanja.
-
PA EVO - cisto da vidim - ima li iko iskustva sa ovim motoron i plinom u njemu ?
- Markedjani
- Predsednik kluba
- Poruka: 21505
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h
Re: Ford Mondeo mk3 1.8 SCI - Ugradnja plina?
Čestitamo, poseduješ prvog Forda benzinca sa pravim direktnim ubrizgavanjem tj sa diznom unutar kompresionog prostora i pod visokim pritiskom.
I tu ti se otprilike sva dobra priča završavа, ako želiš na plin da voziš, prodaj taj primerak i kupi običnog 1.8-2.0 durateca.
I tu ti se otprilike sva dobra priča završavа, ako želiš na plin da voziš, prodaj taj primerak i kupi običnog 1.8-2.0 durateca.

Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!
-
veoma si me razveselio -ali u tvom postu manjka dosta informacija.
-
Kuzim da to nisu najbolji motori za ugradnju - ali ni svi sustavi za plin nisu isti.
-
Neki na taj tip motora obzirom na ventile - ne pasu savrseno - ali drugi rade mnogo bolje.
-
Od covjeka koji mi je prodao auto - cuo sam da su svi ti noviji motori sa "suhim" ventilima za ku__c - jer im čađa sjeda na vratove i dosjede i mora se ručno čistiti.
-
Hocu reci, ti motori ne rade kako treba - ni sa benzinom
-
Kuzim da to nisu najbolji motori za ugradnju - ali ni svi sustavi za plin nisu isti.
-
Neki na taj tip motora obzirom na ventile - ne pasu savrseno - ali drugi rade mnogo bolje.
-
Od covjeka koji mi je prodao auto - cuo sam da su svi ti noviji motori sa "suhim" ventilima za ku__c - jer im čađa sjeda na vratove i dosjede i mora se ručno čistiti.
-
Hocu reci, ti motori ne rade kako treba - ni sa benzinom

- Markedjani
- Predsednik kluba
- Poruka: 21505
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h
Ista priča i na tom motoru, svi pate od istog problema tj od naslaga na ventilima, pojedine toyote imaju dupli sistem ubrizgavanja i Ford od skoro ali opet ne rešava problem, samo ga prolongira i to nedovoljno za moje standarde.
Tako da ili vozi to na benzin ili zameni za klasičan Duratec HE i ugradi plin.
Tako da ili vozi to na benzin ili zameni za klasičan Duratec HE i ugradi plin.

Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!
- Djole
- Master of Tanjirača
- Poruka: 4931
- Član foruma od: nedelja, 6. dec. 2009. u 21:39h
Moj drugar ima godinama sci i prezadovoljan je... Ne znam cifru potrošnje ali mislim da to nije nesto mnogo... Kao sto Mare reče vozi to na benzin ili zameni auto za neki klasičan 2.0
-
znaci nema niko iskustva sa ovim motorom i plinom, ali ne preporuca ga nijedan
-
OK, dva glasa protiv

-
OK, dva glasa protiv

- Neša
- VIP
- Poruka: 5041
- Član foruma od: sreda, 8. apr. 2009. u 17:51h
Na tom motoru mislim da i ne može klasičan sekvencijalni plinski uredjaj,već bi morao neki za direktno ubrizgavanje koji prevazilazi vrednost vozila
Ford MONDEO mk3 1.edition
Duratorq DI 16v
Duratorq DI 16v
-
- Poruka: 6
- Član foruma od: subota, 5. avg. 2023. u 16:15h
Imam mondea sci i majstor mi je rekao moze plin ali da zaboravim onda voznju na benzin zauvek.