Kocnice(preporuka)
- Markedjani
- Predsednik kluba
- Poruka: 21510
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h
Re: Kocnice(preporuka)
Šta god da uzmeš od ta dva, nećeš pogrešiti

Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!
-
- Poruka: 438
- Član foruma od: petak, 9. mar. 2018. u 08:15h

Bosch zadnje plocice Mondeo mk5, odlijepile se nakon par mjeseci voznje. Nisu potrosene 2mm mozda
Sent from my iPhone using Tapatalk
- acadimke
- Poruka: 1705
- Član foruma od: utorak, 17. apr. 2012. u 16:55h
- Kontakt:
Da li prodavnice auto delova uopšte vode računa ikvalitetu i poreklu delova.
Fokus mk1 tddi 90 ks 2001
- popovicvl
- Poruka: 5651
- Član foruma od: četvrtak, 30. okt. 2008. u 00:49h
Ne. Interesuje ih marža, rabat, profit...tvoje, moje dupe nije njihova briga.
-
Na reklamaciju covjek kaze jesi kocio pa jok eto stavio na auto da stoji u garazi. Nakon rasprave uzeo druge Brembo uz 50% ucesca jer nisam imao racun od ovih
- motoRISTA
- Poruka: 249
- Član foruma od: subota, 25. maj 2019. u 00:45h
I mene verovatno čeka zamena diskova i pločica (zakazao sam pregled), pa bi mi značila pomoć...
"Fiesta 1,25 16v", 2006: koji diskovi, pločice i kočni fluid su najbolji? Da li je i gde dostupan "Motorkraft"? I koliko je otprilike skuplji od, recimo, "Ate" i "TRW"?
Treba li da mislim na još nešto poput bakarne masti... ? Pretpostavljam da to majstor ima.
"Fiesta 1,25 16v", 2006: koji diskovi, pločice i kočni fluid su najbolji? Da li je i gde dostupan "Motorkraft"? I koliko je otprilike skuplji od, recimo, "Ate" i "TRW"?
Treba li da mislim na još nešto poput bakarne masti... ? Pretpostavljam da to majstor ima.
Čisto podsećanje - ako si platio karticom ne bi ti trebao račun, dokazaćeš kupovinu izvodom iz banke. Ovo sa slike je stvarno zabrinjavajuće.
-
Pogledaj cijene u ovlastenom nekad ne bude toliko preskupo ni OEM
Platio kesom a cak mislim da nisu dali racun, tako da cuvajte se Bosch plocica vjerovatno su neke fejk ajd im znaj
Platio kesom a cak mislim da nisu dali racun, tako da cuvajte se Bosch plocica vjerovatno su neke fejk ajd im znaj
- skolioza
- Poruka: 1509
- Član foruma od: nedelja, 24. maj 2015. u 18:26h
strasno
Ford Mondeo 2.0 tdci 110kw/150hp 2015god dizel automatik (2021-....)
Kia Sportage 1.6 97kw/132hp 2018god benzinjara (2020-2021)
Kia Cee'd 1.4 73kw/100hp 2015god benzinjara (2017-2020)
Ford Focus 1.8tddi 66kw/110hp 2001god dizel(2015-2017)
Kia Sportage 1.6 97kw/132hp 2018god benzinjara (2020-2021)
Kia Cee'd 1.4 73kw/100hp 2015god benzinjara (2017-2020)
Ford Focus 1.8tddi 66kw/110hp 2001god dizel(2015-2017)
- sasa_f1
- Poruka: 10032
- Član foruma od: sreda, 4. maj 2011. u 23:32h
Bez fiskalnog racuna ne mozete nista.
Da li uvoznici vode racuna o kvalitetu - vode u smislu da ako se primeti feler, deo koji se non stop javlja kao reklamacija, izbacuje se iz ponude. To vazi i za ceo brend, ako je procenat reklamacija veliki. Nikome ne ide u korist.
Da li uvoznici vode racuna o kvalitetu - vode u smislu da ako se primeti feler, deo koji se non stop javlja kao reklamacija, izbacuje se iz ponude. To vazi i za ceo brend, ako je procenat reklamacija veliki. Nikome ne ide u korist.
- Markedjani
- Predsednik kluba
Za jednu fiestu sasvim je ok uzeti nešto u tom rangu... ATE, TRW, Ferodo, Brembo, Textar.motoRISTA piše: ↑petak, 2. jun 2023. u 08:03hI mene verovatno čeka zamena diskova i pločica (zakazao sam pregled), pa bi mi značila pomoć...
Nema potrebe za motorcraft, pošto Ford za tako star auto već odavno samo rebrendira neki aftermarket deo koji nije za prvu ugradnju.

- mbole
- Poruka: 14925
- Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h
Netacno...
Izvod je samo dokaz da si nesto platio toj i toj firmi, ali ne i dokaz sta si platio.
Da bi prodavac mogao da ponisti racun (sto se u sustini radi kod reklamacije), neophodan mu je broj racuna, i konkretna roba koja se vraca po tom racunu.
Sad.. ako je bas dobre volje, mogao bi da trazi u svojoj evidenciji, kroz racune tog dana, i da nadje taj racun. Al to jednostavno nije njegova obaveza.
Tvoja je obaveza da cuvas racun, i samo na osnovu njega mozes da se pozoves na reklamaciju.
Djak pesak 

- motoRISTA
- Poruka: 249
- Član foruma od: subota, 25. maj 2019. u 00:45h
Ima li nekih diskova/pločica/fluida što se izdvajaju? Bitno mi je da koče što pouzdanije/bolje i da ne škripe, cena i dugotrajnost su mi u drugom planu.Markedjani piše: ↑petak, 2. jun 2023. u 11:09hZa jednu fiestu sasvim je ok uzeti nešto u tom rangu... ATE, TRW, Ferodo, Brembo, Textar.
Moguće. Ipak, ostvario sam relativno nedavno za kolege dva puta pravo na reklamaciju pomoću izvoda.mbole piše: ↑petak, 2. jun 2023. u 13:23hNetacno...
Izvod je samo dokaz da si nesto platio toj i toj firmi, ali ne i dokaz sta si platio.
Da bi prodavac mogao da ponisti racun (sto se u sustini radi kod reklamacije), neophodan mu je broj racuna, i konkretna roba koja se vraca po tom racunu.
Sad.. ako je bas dobre volje, mogao bi da trazi u svojoj evidenciji, kroz racune tog dana, i da nadje taj racun. Al to jednostavno nije njegova obaveza.
Tvoja je obaveza da cuvas racun, i samo na osnovu njega mozes da se pozoves na reklamaciju.
- 911s [SK]
- old-and-rare Fords fan
- Poruka: 11519
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:33h
Ate i Brembo pločice u poslednje vreme škripe, i u praksi a i u pričama iz prodavnice. TRW i dalje ispada najbolja preporuka u svakom smislu.
Everything we do, it's driven by you!
Ford weist den Weg.
"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Ford weist den Weg.
"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Van piše: ...за све те буђаве фордове
- acadimke
- Poruka: 1705
- Član foruma od: utorak, 17. apr. 2012. u 16:55h
- Kontakt:
Ferodo npr kod mene ne škripi, na zadnjim točkovima imam Mintex koje takodje ne škripi.
Fokus mk1 tddi 90 ks 2001
- Stefan_93
- Poruka: 1526
- Član foruma od: petak, 15. apr. 2016. u 23:15h
Brembo pločice i u mom slučaju pište po malo.
Послато са M2101K6G помоћу Тапатока
Послато са M2101K6G помоћу Тапатока
- mbole
- Poruka: 14925
- Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h
@motoRISTA
Prilikom reklamacije/ostvarivanja garancije, prodavac je po zakonu o fiskalizaciji u obavezi da izvrsi refundaciju (storniranje) fiskalnog racuna i da napravi jos jednu kopiju te refundacije koju kupac potpisuje (sto je dokaz da je kupcu vratio novac).
Da bi to mogao da uradi, mora znati broj originalnog fiskalnog racuna koji refundira.
Refundacija obavezno mora da sadrzi i neki od licnih podataka kupca (broj LK, pasosa, izbeglicke legitimacije..) . Ne JMBG, osim u slucaju kada je kupac fizicko lice koje obavlja registrovanu delatnost JMBG-om (poljoprivredna gazdinstva, fizicka lica investitori...).
Sa zakonske tacke gledista, jedina stvar na osnovu koje imas pravo na reklamaciju/garanciju je fiskalni racun.
Sad.. ovde je postovanje bilo kog zakona, pojava koja ne spada u "obavezne"
pa prodavci izvode razne kerefeke ako procene da im se to isplati.
Prilikom reklamacije/ostvarivanja garancije, prodavac je po zakonu o fiskalizaciji u obavezi da izvrsi refundaciju (storniranje) fiskalnog racuna i da napravi jos jednu kopiju te refundacije koju kupac potpisuje (sto je dokaz da je kupcu vratio novac).
Da bi to mogao da uradi, mora znati broj originalnog fiskalnog racuna koji refundira.
Refundacija obavezno mora da sadrzi i neki od licnih podataka kupca (broj LK, pasosa, izbeglicke legitimacije..) . Ne JMBG, osim u slucaju kada je kupac fizicko lice koje obavlja registrovanu delatnost JMBG-om (poljoprivredna gazdinstva, fizicka lica investitori...).
Sa zakonske tacke gledista, jedina stvar na osnovu koje imas pravo na reklamaciju/garanciju je fiskalni racun.
Sad.. ovde je postovanje bilo kog zakona, pojava koja ne spada u "obavezne"

Djak pesak 

-
Ne treba mi nikakav racun ako poslujes sa tim autodijelovima godisnje tipa 10.000e
Pogotovo ako se radi o kocnicama, uzmem te plocice i nabijem im na glavu
Pogotovo ako se radi o kocnicama, uzmem te plocice i nabijem im na glavu

- ljuba power
- Poruka: 2705
- Član foruma od: nedelja, 11. mar. 2018. u 13:20h
- Kontakt:
škripanje kočionih obloga zavisi od dosta faktora!ne samo od brenda..
- Markedjani
- Predsednik kluba
Al najlakše je reći, pločice škripe.

- sasa_f1
- Poruka: 10032
- Član foruma od: sreda, 4. maj 2011. u 23:32h
Bas tako, a proceduru pravilne ugradnje ispostuje tacno 10% majstora.
- FiestaBG87
-
- Poruka: 5871
- Član foruma od: nedelja, 13. okt. 2013. u 20:25h
Rekli gore pa i ja TRW i nece niko pogrešiti.
- ljuba power
- Poruka: 2705
- Član foruma od: nedelja, 11. mar. 2018. u 13:20h
- Kontakt:
škripe i TRW ako ih samo montiraš/zameniš sa starim.bez da ipoštuješ proceduru ugradnje..
-
- Poruka: 257
- Član foruma od: četvrtak, 8. dec. 2022. u 22:03h
Tako je ljubo. Ne postoje kočnice koje ne škripe ako se...
Ford Fiesta Trend 1.25, 2011. godište. BRC plin.
- macaneli
- VIP
- Poruka: 9920
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 23:52h
Ja sam namerno uzro TRW koje skripe,da se svi okrecu zamnom
ima se,moze se - nema se,mora se....
I'm gonna go build my own forum, with blackjack and hookers. In fact, forget the forum ! Ah, screw the whole thing
I ja sam vodio u Dascaru :-)®
zvanicni zastupnik za eonon za jugoistocni deo evrope i balkan :-)
I'm gonna go build my own forum, with blackjack and hookers. In fact, forget the forum ! Ah, screw the whole thing
I ja sam vodio u Dascaru :-)®
zvanicni zastupnik za eonon za jugoistocni deo evrope i balkan :-)
-
Svaki trkaci auto skripi