911s [SK] piše: ↑utorak, 28. mar. 2023. u 12:26h
Otvoren put nije toliki problem, problem je po gradu. Gradske ulice, posebno manje nisu projektovane za vozila velike mase a s obzirom na bum gradnje u tigru poslednjih 10tak godina šleperi i mikseri su rasturili ulice i uličice, a kvalitet novog asfalta i popravki je otprilike najgori ikad. To je najveći uzrok zašto su nam ulice gore nego ikad.
Oooo ne

2007 godine sam se uselio u sadasnji stan
"Kriva" ulica koja ide u krug oko novog naselja u Bataji je tada "generalno rekonstruisana", nakon 30-tak godina od kad je napravljena. Skinut i gazeci i noseci sloj, nasipano ponovo, ponovo radjeni kanalizacioni sahtovi...
Rezultat:
Neke 1989 sam vozio zastavu 128 tom ulicom 120 Km/h. Jeste bilo malo na ivici, jesu pistale gume, al nista traumaticno (probao auto, kome sam upravo zavrsio servis).
Dve godine nakon "rekonstrukcije" nisam smeo mondea da proteram sa vise od 80, posto bi me udubljenja i izbocine oko sahti, i par poprecnih "udolina", katapultirali ko da vozim sputnjik.
Ta ulica je bila ravnija pre "rekonstrukcije" (koja se u slobodnom govoru zove maznjavanje para).
Tako da.. nije zadnjh 10-tak.. nego zadnjih 20-tak.
Isti recept, samo drugi dahija