Sad sam otvorio haubu i malo testirao/ispitivao, i dosao do zakljucka. Klima se pali sa paljenjem auta!
Od kada sam ga kupio, primetio sam da mu ventilator kod hladnjaka radi maltene stalno. Tj 5 sekundi po paljenju auta, pali se i ventilator...SVAKI PUT
Da napomenem, mislim da termostat motora/tecnosti ne radi. majstor od kojeg sam ga kupio je pokusao da popravi, medjutim video je neke zastite/sta vec i skontao da moze i bez njega. Tj ako dodje do pregrevanja, upalice ga ta druga zastita, sta vec. Taj rad ventilatora sam objasnjavao time (cim upalim auto, posle minut, pokazivac temperature motora dodje na radnu temperaturu).
Nego, da se vratim na problem. Kao sto rekoh, klima se automatski pali po paljenju automobila, i samim tim aktivira i ventilator hladnjaka. Posle pritiskanja dugmeta OFF na kontroli temperature, ventilator radi jos 30-35 sekundi i gasi se. Koja god da je temperatura podesena, koji god mod, po gasenju kompletnog sistema (OFF) se gasi ventilator (30-35 sec).
Meeeedjuuutiiim...Kad pritisnem dugme A/C dva puta (prvi put da "upali" klimu, drugi put da je iskljuci), posle tih 35 sekundi se GASI VENTILATOR HLADNJAKA i kroz ventilaciju izlazi spoljasnji vazduh, tj GASI SE KLIMA!
Drugim recima, po paljenju automobila, klima se pali iako je lampica iskljucena. Dakle, vec godinu dana vozim sa upaljenom klimom
Posto postoji 5 sekundi jaza od paljenja automobila do paljenja ventilatora hladnjaka, preduhitrio sam elektroniku/sistem i u roku od tih 5 sekundi dva puta pritisnuo A/C dugme. I gle cuda, ventilator hladnjaka se ne pali, a kroz ventilaciju ide spoljasnji vazduh
Dragomire, jel bilo ovakvih slucajeva?