Fiesta - kvacilo
Moderator: Dragomir
-
- Poruka: 169
- Član foruma od: četvrtak, 26. mar. 2020. u 16:54h
Fiesta - kvacilo
Kao sto cete cuti na snimku, problem sa kvacilom/cilindrom.
Zanima me da li je moguce da ovaj odvratni zvuk moze da proizvede los cilindar kvacila u kabini ?
Set kvacila je losiji, zamenjen pre ~50,60.000 i otprilike je tad zamenjen i cilindar. Nazalost zamenu izvrsio neki lokalni majstor jer nisam isti dan menjao kad i set kvacila.
Bio sam prisutan kada je "ozracio" sistem nakon zamene, stavio cep sa rupicom i kompresorom nabio pritisak. Pedala je nakon toga bila u funkciji ali kao i sa starim, nekad mekana nekad tvrda...
Za neki dan cu otici da zamenim u nekom normalnom servisu ali me svakako zanima misljenje drugih.
https://m.youtube.com/shorts/7gBSXn5bjgc
Zanima me da li je moguce da ovaj odvratni zvuk moze da proizvede los cilindar kvacila u kabini ?
Set kvacila je losiji, zamenjen pre ~50,60.000 i otprilike je tad zamenjen i cilindar. Nazalost zamenu izvrsio neki lokalni majstor jer nisam isti dan menjao kad i set kvacila.
Bio sam prisutan kada je "ozracio" sistem nakon zamene, stavio cep sa rupicom i kompresorom nabio pritisak. Pedala je nakon toga bila u funkciji ali kao i sa starim, nekad mekana nekad tvrda...
Za neki dan cu otici da zamenim u nekom normalnom servisu ali me svakako zanima misljenje drugih.
https://m.youtube.com/shorts/7gBSXn5bjgc
-
- Poruka: 257
- Član foruma od: četvrtak, 8. dec. 2022. u 22:03h
Re: Fiesta - kvacilo
Meni je to obična škripa i nije do cilindra. Tako mislim jer kad ode cilindar on ne radi pa ti ne vraća papučicu. Tako mi se desilo na Peugeot 208 mesec dana po zameni seta kvačila. Vidi se da je kvačilo tvrdo ali ja bih poprskao sa WD40 deo/gumu.
Ford Fiesta Trend 1.25, 2011. godište. BRC plin.
- cortina.vr
- Poruka: 159
- Član foruma od: četvrtak, 13. avg. 2009. u 20:40h
Ovo liči na škripanje opruge pedale kvačila, ne znam da li postoji na tom autu...
- van
- VIP
- Poruka: 9043
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 09:33h
Сагни се па види да ли је све лепо ушрафљено око педале. Ако јесте , онда скини педалу и подмажи све где се нешто креће.
-
- Poruka: 257
- Član foruma od: četvrtak, 8. dec. 2022. u 22:03h
Na Fiesti (signatura) je menjano kvačilo na 150 hiljada. Od skora mi se čuje druk lager. Sada sam na 180 hiljada. Ili je loš stavljen ili nije ni menjan. Šta mi je činiti? Običaj je da se menja ceo set. Da li treba zamajac?
Ford Fiesta Trend 1.25, 2011. godište. BRC plin.