Fokus Mk2 1.6 Ti VCT problem
Moderator: Dragomir
- focus ghia
- Poruka: 56
- Član foruma od: četvrtak, 28. okt. 2010. u 23:33h
Fokus Mk2 1.6 Ti VCT problem
Pozdrav svima, duze vreme me nije bilo jer nazalost nisam vozio Forda, sto ne znaci da sam odustao od tog brenda, samo je potreba za dosta manjim vozilom bila veca (vozio sam Smarta).
Naime, sredinom prosle godine sam kupio fokusa iz naslova teme i tu pocinju problemi. Srecom, verovatno se niko ne seca iz mog predstavljanja, otac i ja smo mehanicari pa ti problemi nas kostaju samo u delovima i provedenom vremenu. Motor je prolupao prethodnom vlasniku na cetvrtom klipu u maloj pesnici, to smo uradili, mada delove naci za taj motor je uzas, ali problem koji je bio pre rasturanja i jedini koji je ostao nakon velike popravke je uzasno slab odziv na gasu, lenj, uzbrdicu moze samo drugom, Greska jedna jedina P000A Intake Camshaft Position A, Bank 1-Slow Response, zupcen je pomocu alata, i drugi put nakon 1000km proveren, sve je u fazi, menjani senzori obe bregaste, jedino nisam solenoid menjao, ali ima isti otpor kao i solenoid izduvne i radi, u dzekovima oba solenoida ima vrednosti (nije kabal u prekidu). Varijabilna remenica otvarana, nista nije unutra potroseno, zaglavljeno ili bilo sta slicno. Mislim da sam Vam sve rekao, ako neko ima neki savet ili ideju sta da mu uradimo, bicu veoma zahvalan. Iskreno ne ocekujem trkacki automobil, nije mi do toga, ali nedostatak snage je vise nego iritantan.
Naime, sredinom prosle godine sam kupio fokusa iz naslova teme i tu pocinju problemi. Srecom, verovatno se niko ne seca iz mog predstavljanja, otac i ja smo mehanicari pa ti problemi nas kostaju samo u delovima i provedenom vremenu. Motor je prolupao prethodnom vlasniku na cetvrtom klipu u maloj pesnici, to smo uradili, mada delove naci za taj motor je uzas, ali problem koji je bio pre rasturanja i jedini koji je ostao nakon velike popravke je uzasno slab odziv na gasu, lenj, uzbrdicu moze samo drugom, Greska jedna jedina P000A Intake Camshaft Position A, Bank 1-Slow Response, zupcen je pomocu alata, i drugi put nakon 1000km proveren, sve je u fazi, menjani senzori obe bregaste, jedino nisam solenoid menjao, ali ima isti otpor kao i solenoid izduvne i radi, u dzekovima oba solenoida ima vrednosti (nije kabal u prekidu). Varijabilna remenica otvarana, nista nije unutra potroseno, zaglavljeno ili bilo sta slicno. Mislim da sam Vam sve rekao, ako neko ima neki savet ili ideju sta da mu uradimo, bicu veoma zahvalan. Iskreno ne ocekujem trkacki automobil, nije mi do toga, ali nedostatak snage je vise nego iritantan.
- mbole
- Poruka: 14976
- Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h
Re: Fokus Mk2 1.6 Ti VCT problem
Totalno napamet... ne znam nista o tom motoru...
Proveri i senzor radilice ako ga ima. Posto PCM poredi signale sa njega sa signalima sa bregastih.
Druga mogucnost koja mi pada napamet je los spaner, mada postavljam da je to provereno (ako je on los, opet se "mase" bregaste i radilica).
Proveri i senzor radilice ako ga ima. Posto PCM poredi signale sa njega sa signalima sa bregastih.
Druga mogucnost koja mi pada napamet je los spaner, mada postavljam da je to provereno (ako je on los, opet se "mase" bregaste i radilica).
Djak pesak 

- ljuba power
- Poruka: 2710
- Član foruma od: nedelja, 11. mar. 2018. u 13:20h
- Kontakt:
prvo,kojom dijagnostikom radiš?
drugo,ako je i merodavna greška tj. stvarno postojeća baš ta,trebalo bi da zameniš solenoid usisa.Ne da menjaš senzor bregaste..
španer stim nema ama baš nikakve veze.ako ne zateže kaiš kako treba,motor bi preskočio..
drugo,ako je i merodavna greška tj. stvarno postojeća baš ta,trebalo bi da zameniš solenoid usisa.Ne da menjaš senzor bregaste..
španer stim nema ama baš nikakve veze.ako ne zateže kaiš kako treba,motor bi preskočio..

- focus ghia
Iskreno, u pitanju je Delphi univerzalna kineska dijagnostika, ne tvrdim da je merodavna 100%, do sad me uglavnom navodila na pravi put da nadjem uzrok i resim problem koji uzrokuje prikazanu gresku, kod velike vecine automobila raznih modela. Mogu da odem i na pravu dijagostiku, pa da vidim sta je problem.
- mbole
Naravno ako ima kais.. to je druga prica (napisah da ne znam kako motor izgleda).ljuba power piše: ↑petak, 6. jan. 2023. u 15:47h...
španer stim nema ama baš nikakve veze.ako ne zateže kaiš kako treba,motor bi preskočio..![]()
Ako ima lanac, i te kako moze da bude labav pa da polozaji bregaste i radilice ne budu uvek odgovarajuci.
Djak pesak 

- ljuba power
- Poruka: 2710
- Član foruma od: nedelja, 11. mar. 2018. u 13:20h
- Kontakt:
ja kad ne znam kako nešto funkcioniše i izgleda,ne pravim se pametan i ne pišem svašta.tako nećeš pomoći,već nasuprot..
- focus ghia
Motor ima kais i jedan spaner, sa kompletom alata ili bez njega prost je sistem zupcenja, osim u slucaju kad se odvrcu varijabile sa bregastih, tada je potrebno i bregaste dovesti u fazu sa alatom(prethodno skinuti poklopac), a i varijabile i onda sve pritegnuti da bi bilo u fazi. Prilikom samo zamene kaisa nema potrebe odvrtati varijabile, ali sta znam, sumnjao sam u prethodne majstore sta su radili... Trenutno, ako ne razmisljam o najgorem scenariju da je nesto do ECU-a, misli mi idu ka zameni solenoid ventila i mozda da pritisak ulja nije zadovoljavajuci, obzirom da varijabile zavise od pritiska ulja, medjutim onda bi postojao problem i sa izduvnom bregastom (ispravite me ako debelo gresim).mbole piše: ↑petak, 6. jan. 2023. u 21:50hNaravno ako ima kais.. to je druga prica (napisah da ne znam kako motor izgleda).ljuba power piše: ↑petak, 6. jan. 2023. u 15:47h...
španer stim nema ama baš nikakve veze.ako ne zateže kaiš kako treba,motor bi preskočio..![]()
Ako ima lanac, i te kako moze da bude labav pa da polozaji bregaste i radilice ne budu uvek odgovarajuci.
- mbole
Videli smo vise puta tu skromnost...ljuba power piše: ↑subota, 7. jan. 2023. u 15:22hja kad ne znam kako nešto funkcioniše i izgleda,ne pravim se pametan i ne pišem svašta.tako nećeš pomoći,već nasuprot..
Narocito kad krenes da prevodis googletom

Od "ugasenog aluminijskog celika", pa na dalje

@focus ghia
Sory na off-u u temi, al kad me vuku za tastaturu...
Djak pesak 

- focus ghia
Javljam se samo da i dalje vozim auto sa problemom, a pokusao sam zamenu solenoida i nista nisam posttigao. Sledeca stanica je verovatno Pinosava na dijagnostiku, pa da vidimo sta cemo. U pretodnom periodu zaista nisam stigao da odem, ali vec tokom narednih dana planiram. Pre neki dan sam ga umalo ostavio u naselje Zuce (od auto puta kada se iskljuci preko Avale prema Ikei), nisam mogao ni prvom na jednoj uzbrdici. Ovako po ravnom ide, sporo ubrzava do 4000 obrtaja, ali ide...