ABS ne radi
Moderator: Dragomir
-
- Ljubitelj životinja
- Poruka: 3350
- Član foruma od: sreda, 4. mar. 2009. u 17:59h
ABS ne radi
Stari ABS problem, nikad resen, i kolko vidim nece ni biti osim ako neko ne pomogne. Potreban je mali istorijat problema da bi se razumelo
1. otkada sma kupio auto, ABS nije radio, svetlela je lampica na komandnoj tabli.
2. Promenio sam senzor koji nije bio dobar, ali problem nije resen, lampica i dalje svetli,ABS ne radi.
3. Posumnjali smo na ABS motor,ali motor radi,spojen je na struju i zuji i mrda.
4. Mislili smo da je u pitnaju je ABS kompjuter. Uzmem drugi (polovan) da probam, ali ABS i dalje ne radi
5. Poslednje stanje je sledece: ABS lampica, cas radi,a cas ne radi (tj vise ne radi nego sto radi). Dal je mogla da crkne od mnogo rada?
Da ste na mom mestu,kako bi bre popravili taj ABS jednom za svagda.Trebao mi je milion puta do sada.
hvala
1. otkada sma kupio auto, ABS nije radio, svetlela je lampica na komandnoj tabli.
2. Promenio sam senzor koji nije bio dobar, ali problem nije resen, lampica i dalje svetli,ABS ne radi.
3. Posumnjali smo na ABS motor,ali motor radi,spojen je na struju i zuji i mrda.
4. Mislili smo da je u pitnaju je ABS kompjuter. Uzmem drugi (polovan) da probam, ali ABS i dalje ne radi
5. Poslednje stanje je sledece: ABS lampica, cas radi,a cas ne radi (tj vise ne radi nego sto radi). Dal je mogla da crkne od mnogo rada?
Da ste na mom mestu,kako bi bre popravili taj ABS jednom za svagda.Trebao mi je milion puta do sada.
hvala
- cvilijams
- Poruka: 502
- Član foruma od: utorak, 23. feb. 2010. u 15:55h
- Kontakt:
Re: ABS ne radi
Pa budes pametan pa odradis dijagnostiku pa ako ne pokazuje nista i dalje i ne mozes da resis problem onda se ceslja cela instalacija i svi uredjaji koliko god ti neko govorio da je dobar ili ne.
POZZZ
POZZZ
CarSoundSystem
-
- Ljubitelj životinja
vrlo rado,al gde da uraidm dijagnostiku?
- BokiRS
- Neizleciv
- Poruka: 4457
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 08:18h
-
- Ljubitelj životinja
Da, svi lezajevi su menjani , doduse u razlicitim intervallima, ali za period najduzi od godinu dana.
Dodatni problem je sto je ABS lampica prestala da radi ( a istem i dalje ne funkcionise).
Da li znas gde mogu da uradim dijagnostiku?
Dodatni problem je sto je ABS lampica prestala da radi ( a istem i dalje ne funkcionise).
Da li znas gde mogu da uradim dijagnostiku?
-
- Ljubitelj životinja
meni je ona radila non stop, cim dam kontakt, jer ABS nije radio. a sada je i ona prestala da svetli, tj upali se samo ponekada,a ABS ne raid i dalje
- Mickey038
- VIP
- Poruka: 1133
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 16:33h
Imas problem u instalaciji ili sa senzorima.
Kao sto Sibi rece, lampica mora da se upali kad das kontakt i da se sama ugasi nakon par sekundi. Ako ostane da svetli, imas problem u ABS sistemu.
Ako se pak ugasi, a potom se povremeno pali/gasi u toku voznje, onda imas problem ili u instalaciji ili sa senzorima. Prilikom jakog kocenja kada se ABS sistem aktivira, pali se i lampica da te obavesti da ABS sistem radi. Ako se prilikom jakog kocenja lampica ne pali, onda je problem u ABS centrali ili opet u instalaciji.
Znaci, nadji dobrog elektricara, precesljaj instalaciju ili 'svrati' kod Bokija i uzmi njegov sistem koji radi.
Kao sto Sibi rece, lampica mora da se upali kad das kontakt i da se sama ugasi nakon par sekundi. Ako ostane da svetli, imas problem u ABS sistemu.
Ako se pak ugasi, a potom se povremeno pali/gasi u toku voznje, onda imas problem ili u instalaciji ili sa senzorima. Prilikom jakog kocenja kada se ABS sistem aktivira, pali se i lampica da te obavesti da ABS sistem radi. Ako se prilikom jakog kocenja lampica ne pali, onda je problem u ABS centrali ili opet u instalaciji.
Znaci, nadji dobrog elektricara, precesljaj instalaciju ili 'svrati' kod Bokija i uzmi njegov sistem koji radi.
Oni koji mnogo znaju - malo govore. I obrnuto - najviše govore oni koji ništa ne znaju.
- 911s [SK]
- old-and-rare Fords fan
- Poruka: 11510
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:33h
Zanimljivo, ali meni se lampica ne pali kada se ABS aktivira prilikom kočenja na mokroj podlozi, a sve radi kako treba.Mickey038 piše: Prilikom jakog kocenja kada se ABS sistem aktivira, pali se i lampica da te obavesti da ABS sistem radi. Ako se prilikom jakog kocenja lampica ne pali, onda je problem u ABS centrali ili opet u instalaciji.
Everything we do, it's driven by you!
Ford weist den Weg.
"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Ford weist den Weg.
"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Van piše: ...за све те буђаве фордове
- Markedjani
- Predsednik kluba
- Poruka: 21569
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h
Zanimljiva stvar da se meni na SIerri ghia nikad nije palila lampica kad se aktivira ABS... pošto tačno osetim ABS na papučici kad radi... jedino na baš kretenskim kočenjima mi se palila lampica.

Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!
- Mickey038
- VIP
- Poruka: 1133
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 16:33h
Meni se lampica palila kada bi se ABS aktivirao (uz podrhtavanje papucice za kocnicu). Sumnjao sam da je nesto u kvaru i da lampica signalizira nekakav kvar ali sam od nekih ljudi sa RS2000 foruma dobio informaciju da lampica treba da se pali kada se aktivira ABS. Pricam o modelu ABS-a koji se nalazi u RS-u.
Oni koji mnogo znaju - malo govore. I obrnuto - najviše govore oni koji ništa ne znaju.
- BokiRS
- Neizleciv
- Poruka: 4457
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 08:18h
Koliko ja znam ne bi to trebalo tako da se desava
Chip tuning za Ford-ove
viewtopic.php?f=94&t=19067
viewtopic.php?f=94&t=19067
- Dragomir
- Oficijalni serviser
- Poruka: 5503
- Član foruma od: ponedeljak, 2. mar. 2009. u 23:21h
Hoce da se pali i kada su veoma velika kocenja i ABS aktiviran
Ako si zavrsio fakultet ne znaci da si covek
-
- Ljubitelj životinja
Evo probali smo,i zakljucak je da nema napajanja na ABS kompjuteru. probano sa jos jednim kompjuterom.
jel neko ima ideju?
jel neko ima ideju?