U početku gledao sve i svašta, brzo me "vratilo" na forda, odnos uloženo dobiveno, pouzdanost i pozitivna iskustva iz mlađih dana. Prvi izbor je bio neki focus mk2, ali krštenog benzinca kod nas po oglasima ni za lijek.
Bilo par dobrih ali 1.4 motor, ipak preslabo, i onda uleti stari dobri mondeo.
Obrni, okreni, auto u Splitu, ja 1600km dalje

Izgleda dobro, po opisu i slikama još bolje. Nazovem prijatelja dole da ode pogledati i isprobati malo, bitno da nije trul i da pali za početak. "Kontrolu" prošao, dogovor s vlasnikom napravljen, uzeo 5 dana godišnjeg i paljba.
Auto 2002.g 2.0 benzin, 107kw, ambiente oprema po etisu. Proizveden za švedsko tržište, tamo i registriran prvi put. Uvezen 2008. sa nekih 40 tkm i od tada kod istog vlasnika, trenutno na 289 tkm (mojih već oko 3).
Poslije robno-novčane razmjene i rješene papirologije krećem za Osijek i to je već dobar test, oko 600km. Odluka pada na auto put jer je najbrže i najlakše, gore su stare ljetne gume, a prvi snijeg je već pao dan prije u gorskom dijelu.
Položili obojica test, on ide kako i treba ići, a ja nisam baš sasvim zaboravio voziti

U Osijeku montaža novih guma (GY vector all season gen3), posjet frendu električaru pošto je baš podizač na vozačkoj strani otkazao suradnju, pukla sajla, sanirano brzinski i nova montirana već sutradan.
Obavljene još neke stvari i nazad za Nizozemsku, test broj 2. Opet položili obojica bez brige i pameti, voli auto put i tu je baš kod kuće

Jedna negdje u Njemačkoj na odmorištu.

Par novijih na finalnom odredištu.

Od hrđe trenutno samo ovo (standardna boljka koliko sam upoznat), zadovoljan potpuno.

Za početak dobio prozirne led žmigavce na boku i antenu s alija, fino mu čučnulo.

Nastavak slijedi iza Nove godine, u planu je novi set kvačila, filteri, ulja, remenje, svjećice, zadnji diskovi s pločicama, (prednji su stavljeni novi prije 15tkm).
Poslano sa mog T40Pro koristeći Tapatalk