Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Zauljeni termostat mondeo mk4

Odeljak za mehaničke kvarove.
Pravila foruma
Svako pitanje koje traži rešenje problema, a koje ne sadrži u naslovu teme: model auta, godinu proizvodnje,tip ubrizgavanja, zapreminu i snagu motora, biće obrisano bez opomene. U poruci napisati kratak i sažet problem.

Moderator: Dragomir

Odgovori
tomi_89
Poruka: 96
Član foruma od: utorak, 15. jun 2021. u 16:27h

Zauljeni termostat mondeo mk4

Poruka od tomi_89 » četvrtak, 3. nov. 2022. u 17:08h

Gledajuci i pokusavajuci odgonetnuti gdje mi bali ulje na motoru skinuo sam nosac iza kojeg je termostat jer je iz tog smjera slinilo na mjenjac i imam sta vidjeti. Cijeli termostat je zauljen. Sad neznam odakle bi ulje curilo da zaslini cijelo kuciste termostata. Inace termostat radi savrseno.
Slika

van
VIP
Poruka: 9040
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 09:33h

Re: Zauljeni termostat mondeo mk4

Poruka od van » subota, 5. nov. 2022. u 03:42h

Obicno ulje curi odozgo, pa tako trazi uzrok negde iznad termostata. Moguce je da se prosulo pri sipanju ili nekoj drugoj aktivnosti

tomi_89
Poruka: 96
Član foruma od: utorak, 15. jun 2021. u 16:27h

Re: Zauljeni termostat mondeo mk4

Poruka od tomi_89 » subota, 5. nov. 2022. u 23:02h

Sto se tice sipanja nije se prosulo po termostatu. Zakopan je oza limenog nosaca a i plastika motora je gore. Odmah do njega je vakum pumpa i pumpa visokog pritiska goriva. Sad na vakum pumpi kao da pokazuje jako sitno curenje . Sad neznam gdje da vise gledam. Mjenjac je mastan kao da sam prosuo pola litre ulja. I bas se vidi kako se sljeva odozgora. Ideju gdje da pogledam? Ili crijeva turba pa pod pritiskom baca ulje van?

Odgovori

Povratak na „Kvarovi i popravke“