Uclanio sam se na forum kako bih predstavio auto koji sam kupio sa ciljem da ga restauriram. Samim tim ce mi biti potrebni saveti clanova.
Rec je o Ford Taunusu proizvedenom 1975. godine. U pitanju je Taunus L, 1300, kupljen nov i vozen od strane jednog vlasnika. Auto je stajao oko 30 godina u garazi i trenutno izgleda ovako:

Auto trenutno nema saobracajnu, pretpostavljam da je odjavljen. Vlasnik koji je naslednik automobila je u SAD-u tako da jos uvek nije izvrsen prevod. Po ovom pitanju ce mi biti potrebni saveti pa ako clanovi budu raspolozeni, sve sugestije su dobrodosle...
Da pocnemo od pocetka

Auto sam kupio od posrednika. Za auto postoji resenje o ostavini na osnovu koga je auto pripao sinu naslednika. Problematika je sto naslednik zivi u Americi i iz Amerike bi trebalo da da posredniku ovlascenje za kupoprodaju. Kako mi je receno, to jedino moze da se uradi u nasem konzularnom predstavnistvu u Njujorku. Interesuje me da li je neko imao slicnog iskustva?
Saobracajna dozvola je izgubljena pa je to sledeca problematika. Receno mi je da se u Ljermontovoj vadi potvrda o poreklu vozila u tim slucajevima. Za ovo je takodje potreban naslednik ili njegovo ovlascenje...ista problematika.
Sledece sto sam saznao da je potrebno za registraciju je potvrda iz poreske da nema neplacenih poreza na prenos, s obzirom da je u pitanju prvi nasledni red. I za ovu potvrdu je verovatno potreban naslednik ili njegovo ovlascenje...
Kako mozete videti na fotografiji i fotografijama koje dalje postavljam, auto je u veoma dobrom stanju (estetski) pa sam iz tog razloga usao u celu pricu i uzeo auto...

Zaboravih da napisem da je motor za sredjivanje, ali pretpostavljam da to nije veliki trosak. Farbanje i enterijer verovatno jesu...
I da, kljucevi su izgubljeni pa mi predstoji skidanje brave i izrada kljuca kod Elezovica ili nekog slicnog. Zna li neko koju bravu je najbolje skinuti (bravu sa vozaceve ili suvozaceve strane) i da li je uopste moguce skinuti kontakt bravu bez kljuca?