2022 sezona
- Talladega_500
- Yankee
- Poruka: 13954
- Član foruma od: četvrtak, 4. jun 2009. u 03:16h
Re: 2022 sezona
Prica se da razlog zasto Busch i Gibbs jos nisu produzili saradnju je zbog Buschove plate. Busch hoce istu platu kao sto je imao ranije, a Gibbs mu nudi daleko manju jer sponzori danas placaju daleko manje nego sto je slucaj bio ranije.
Harvick je o ovome pricao pre par meseci kada je gostovao kod Juniora na njegovom podcastu. Pricao je kako je Gibbs najurio Kensetha i zamenio ga sa Jonesom iako je znao da ce Jones imati daleko losije rezultate - jer je Kenseth sampionski veteran koji je zahtevao vecu platu dok je Jones bio klinac koji je bio spreman voziti za daleko manje novca. I bez obzira sto je Jones imao daleko losije rezultate, Gibbs je finansijski bio zadovoljan.
Harvick je o ovome pricao pre par meseci kada je gostovao kod Juniora na njegovom podcastu. Pricao je kako je Gibbs najurio Kensetha i zamenio ga sa Jonesom iako je znao da ce Jones imati daleko losije rezultate - jer je Kenseth sampionski veteran koji je zahtevao vecu platu dok je Jones bio klinac koji je bio spreman voziti za daleko manje novca. I bez obzira sto je Jones imao daleko losije rezultate, Gibbs je finansijski bio zadovoljan.
When I die, I want to be buried faced down so that anyone who doesn't like me can kiss my ass.
“Normal" is just a setting on your dryer.
- Boss
- Poruka: 2515
- Član foruma od: petak, 9. feb. 2018. u 15:06h
Tu polako dolazi do smene generacije kolko vidim. Evo i Bel je pobedio. Koji ce mu skupi Busch.
Best finish: 2nd (2022)
- Talladega_500
- Yankee
U 20 trka ove sezone, Bell ima svega 5 top 5, ukljucujuci jucerasnju pobedu. I realno juce je pobedio samo zato sto je Truex zajebao u pit stopu (uzeo 2 gume). Smesno je porediti Buscha i Bella. Buscha su prosle sezone par poena delila od finala, a Bell je ispao u 2. rundi.
Da se Gibbs resi Buscha prosao bi bas onako kako su prosli kada su se resili Kensetha i dali #20 tim prvo Jonesu, pa onda i Bellu. #20 je stigao od borbe za titulu do borbe za 12-15. poziciju nakon sto je Kenseth otisao. Busch ispred sebe ima sigurno jos barem 6-8 dobrih sezona.
Ali priznajem da Gibbs ima mnogo star tim i da je vreme da krenu da razmisljaju o buducnosti. Ne toliko za Buscha, vise za Truexa i Hamlina. Truex je ocigledno spreman da ide u penziju, vec zadnjih nekoliko godina prica kako mu je penzija na umu. Plus njegova devojka ima rak, par puta je imala operacije, nisam siguran koliko ce dugo jos ziveti tako da sam siguran da Truex zeli da provodi vise vremena sa njom. Hamlin isto, vise se ovih dana kocentrise da vodi 23XI nego na voznju.
Toyota ima dosta mladih vozaca u Truck, ali ni jedan od njih ne moze da privlaci sponzore kao ovi sadasnji veterani. FedEx je uz Hamlina vec 20-ak godina i posle toga sigurno nece preci na nekog mladog klinca. Recimo Chandler Smith, John Hunter Nemechek, Corey Heim, itd su svi jako talentovani Toyotini vozaci iz Truck, ali ni jedan od njih ne moze da privuce sponzora od $20 miliona godisnje kao sto Truex i Hamlin mogu.
Da se Gibbs resi Buscha prosao bi bas onako kako su prosli kada su se resili Kensetha i dali #20 tim prvo Jonesu, pa onda i Bellu. #20 je stigao od borbe za titulu do borbe za 12-15. poziciju nakon sto je Kenseth otisao. Busch ispred sebe ima sigurno jos barem 6-8 dobrih sezona.
Ali priznajem da Gibbs ima mnogo star tim i da je vreme da krenu da razmisljaju o buducnosti. Ne toliko za Buscha, vise za Truexa i Hamlina. Truex je ocigledno spreman da ide u penziju, vec zadnjih nekoliko godina prica kako mu je penzija na umu. Plus njegova devojka ima rak, par puta je imala operacije, nisam siguran koliko ce dugo jos ziveti tako da sam siguran da Truex zeli da provodi vise vremena sa njom. Hamlin isto, vise se ovih dana kocentrise da vodi 23XI nego na voznju.
Toyota ima dosta mladih vozaca u Truck, ali ni jedan od njih ne moze da privlaci sponzore kao ovi sadasnji veterani. FedEx je uz Hamlina vec 20-ak godina i posle toga sigurno nece preci na nekog mladog klinca. Recimo Chandler Smith, John Hunter Nemechek, Corey Heim, itd su svi jako talentovani Toyotini vozaci iz Truck, ali ni jedan od njih ne moze da privuce sponzora od $20 miliona godisnje kao sto Truex i Hamlin mogu.
When I die, I want to be buried faced down so that anyone who doesn't like me can kiss my ass.
- Boss
- Talladega_500
- Yankee
Imaju Ty Gibbsa u Xfinity koji ce sigurno preuzeti #19 auto od Truexa u 2024. sezoni.
Tu je i Brandon Jones, ali on nije za Cup, on je prosecan i u Xfinity. Plus ovi gore Truck vozaci (Smith, Nemechek, Heim, itd) koji voze po koju Xfinity trku tu i tamo.
Tu je i Brandon Jones, ali on nije za Cup, on je prosecan i u Xfinity. Plus ovi gore Truck vozaci (Smith, Nemechek, Heim, itd) koji voze po koju Xfinity trku tu i tamo.
- Boss
- Talladega_500
- Yankee
I dalje mislim da je playoff tesko sranje. Sa jedne strane imas vozace kao sto su Blaney i Truex koji celu sezonu voze odlicno i moze im se desiti da propuste playoff, a onda imas Bella, Cindrica, Bowmana i slicne koji su zalutali do jedne pobede i ostatak sezone se ne vide i takvi vozaci dobijaju priliku da se bore za titulu.
Mnogo vestacki nacin da se dobije sampion. Posebno zato sto je Daytona poslednja trka u regularnom delu sezone i tu se moze desiti da pobedi Corey Lajoie (koji je bio jako blizu da pobedi prosle sedmice na Atlanti) i plasira se u playoff. Glupost.
Mnogo vestacki nacin da se dobije sampion. Posebno zato sto je Daytona poslednja trka u regularnom delu sezone i tu se moze desiti da pobedi Corey Lajoie (koji je bio jako blizu da pobedi prosle sedmice na Atlanti) i plasira se u playoff. Glupost.
- Talladega_500
- Yankee
- Talladega_500
- Yankee
Free agents / possible driver changes in 2023
#2-Austin Cindric (expected to return)
#7-Corey LaJoie (expected to return)
#17-Chris Buescher (expected to return)
#18-Kyle Busch (expected to return)
Rick Ware Racing #15 (team will likely piece together drivers based on sponsorship)
Kaulig Racing #16 (team could switch to a single driver for the season)
#21-Harrison Burton (expected to return)
#34-Michael McDowell (Front Row typically announces plans just before the start of the season)
#38-Todd Gilliland (Front Row typically announces plans just before the start of the season)
#51-Cody Ware (probably will return if he wants)
#77-Spire Motorsports (team will likely piece together drivers based on sponsorship)
#99-Daniel Suarez (expected to return)
Confirmed driver changes in 2023
#10-Aric Almirola will retire.
#42-Ty Dillon will not return to Petty GMS.

#2-Austin Cindric (expected to return)
#7-Corey LaJoie (expected to return)
#17-Chris Buescher (expected to return)
#18-Kyle Busch (expected to return)
Rick Ware Racing #15 (team will likely piece together drivers based on sponsorship)
Kaulig Racing #16 (team could switch to a single driver for the season)
#21-Harrison Burton (expected to return)
#34-Michael McDowell (Front Row typically announces plans just before the start of the season)
#38-Todd Gilliland (Front Row typically announces plans just before the start of the season)
#51-Cody Ware (probably will return if he wants)
#77-Spire Motorsports (team will likely piece together drivers based on sponsorship)
#99-Daniel Suarez (expected to return)
Confirmed driver changes in 2023
#10-Aric Almirola will retire.
#42-Ty Dillon will not return to Petty GMS.

- Talladega_500
- Yankee
Potvrdjen Chicago Street Race...
Nemam nista protiv street race, zanimljiva ideja, posebno deo Chicaga koji su izabrali, ide uz samu obalu jezera Michigan, bio sam u tom delu grada dosta puta. Ali mi dosta smeta sto Road America vise nije na kalendaru. Zadnje dve godine po 100.000 posetioca i onu eliminisu takvu trku? Ma daj...

Nemam nista protiv street race, zanimljiva ideja, posebno deo Chicaga koji su izabrali, ide uz samu obalu jezera Michigan, bio sam u tom delu grada dosta puta. Ali mi dosta smeta sto Road America vise nije na kalendaru. Zadnje dve godine po 100.000 posetioca i onu eliminisu takvu trku? Ma daj...

- Boss
Smena generacije
Treba videti tv rejting to je ono sto Nascara interesuje.Talladega_500 piše: ↑sreda, 20. jul 2022. u 01:41hAli mi dosta smeta sto Road America vise nije na kalendaru. Zadnje dve godine po 100.000 posetioca i onu eliminisu takvu trku? Ma daj...
- Talladega_500
- Yankee
Ne znam sta je smesnije - sto je Bell u top 5 ili sto je Hamlin u top 10. Da danas pocinje playoff Hamlin ne bi prosao ni 1. rundu playoffa koliko je los ove sezone.
Najveci problem za Road America je sto Road America nije u vlasnistvu NASCAR-a. Samim tim NASCAR dobija samo mali procenat zarade, a vecina ostaje vlasnicima staze. I NASCAR-u naravno nije u interesu da se trka na stazama gde nije gazda i gde 100% profita pripada samo njemu. Ista stvar vazi i za ostale 4 staze koje nisu u vlasnistvu NASCAR-a - to su Gateway, Indy, Pocono i COTA. Pitanje je kada ce NASCAR prestati i tamo da se trka.
Ako se 100.000+ ljudi pojavilo na stazi tesko da ljudi kod kuce nisu gledali.
Najveci problem za Road America je sto Road America nije u vlasnistvu NASCAR-a. Samim tim NASCAR dobija samo mali procenat zarade, a vecina ostaje vlasnicima staze. I NASCAR-u naravno nije u interesu da se trka na stazama gde nije gazda i gde 100% profita pripada samo njemu. Ista stvar vazi i za ostale 4 staze koje nisu u vlasnistvu NASCAR-a - to su Gateway, Indy, Pocono i COTA. Pitanje je kada ce NASCAR prestati i tamo da se trka.
- Boss
Nasao sam rejting za Road America 1,9 miliona gledalo ove godine
Sledece trke:
Atlanta 2,6 M
Nju Hampsir 2,4 M
Prethodne:
Nesvil 2,9 M
Sonoma 2,2 M
Gejtvej 2,5 M
Coca-Cola 600 3,8 M
All-Star Race 2,4 M
Kanzas 2,3 M
Darlington 2,6 M
Dover 1,4 M
Geiko 500 4,6 M
Bristol Dirt 4 M
Martinsvil 1,8 M
Ricmond 400 3,9 M
COTA 3,7 M
Atlanta 4 M
Finiks 3,9 M
Las Vegas 4,5 M
Fontana 4,5 M
Dejtona 500 3,8 M
Clash 4,2 M
Sledece trke:
Atlanta 2,6 M
Nju Hampsir 2,4 M
Prethodne:
Nesvil 2,9 M
Sonoma 2,2 M
Gejtvej 2,5 M
Coca-Cola 600 3,8 M
All-Star Race 2,4 M
Kanzas 2,3 M
Darlington 2,6 M
Dover 1,4 M
Geiko 500 4,6 M
Bristol Dirt 4 M
Martinsvil 1,8 M
Ricmond 400 3,9 M
COTA 3,7 M
Atlanta 4 M
Finiks 3,9 M
Las Vegas 4,5 M
Fontana 4,5 M
Dejtona 500 3,8 M
Clash 4,2 M
- Talladega_500
- Yankee
Takodje je potrebno reci da je Road America vozen za 4. juli vikend, kada Amerikanci tradicionalno mnogo putuju i retko ko je kuci da gleda tv. Za taj vikend ljudi obicno iznajmljuju vikendice i/ili kolibe negde u prirodi sto dalje od gradova i od tehnologije.
Mi smo imali ogroman muzicki festival ovde u gradu tog vikenda (slican nasem Exitu), traje 3 sedmice, ali taj vikend grad je bio potpuno pust, bukvalno nikoga nije bilo.
[size=85] [/size]
NAPA produzio ugovor sa Chase Elliottom. Visegodisnji ugovor na 26 trka po sezoni.
Ranije je bilo prica da ce NAPA napustiti Hendrick Motorsport i preci u Joe Gibbs Racing za Kyle Buscha, ali to ocigledno nije slucaj.

Mi smo imali ogroman muzicki festival ovde u gradu tog vikenda (slican nasem Exitu), traje 3 sedmice, ali taj vikend grad je bio potpuno pust, bukvalno nikoga nije bilo.
[size=85] [/size]
NAPA produzio ugovor sa Chase Elliottom. Visegodisnji ugovor na 26 trka po sezoni.
Ranije je bilo prica da ce NAPA napustiti Hendrick Motorsport i preci u Joe Gibbs Racing za Kyle Buscha, ali to ocigledno nije slucaj.

- Boss
Koji su najduzi sponzorski ugovori tu mislim na broj trka u sezoni. Danas.
- Talladega_500
- Yankee
Alex Bowman - Ally Financial na svih 36 trka.
Kyle Larson - HendrickCars.com na 33 trke.
Erik Jones - FOCUSfactor na 26 trka.
Martin Truex Jr - Bass Pro Shops na 25 trka.
Aric Almirola - Smithfield na 25 trka.
Chase Elliott - NAPA na 24 trke.
Kyle Larson - HendrickCars.com na 33 trke.
Erik Jones - FOCUSfactor na 26 trka.
Martin Truex Jr - Bass Pro Shops na 25 trka.
Aric Almirola - Smithfield na 25 trka.
Chase Elliott - NAPA na 24 trke.
- Talladega_500
- Yankee
Kyle Busch priznao da pregovara i sa drugim timovima. Nema ni bas mnogo logike da ce zavrsiti bilo gde drugo iz prostog razloga sto njegov Truck tim zavisi od Toyote & Gibbsa. Tako da verujem da ce i sledece sezone voziti #18.
Jedino preostalo značajnije slobodno mesto je #10 u Stewart-Haas gde svi pricaju da je rezervisano za Ryan Preecea. Ni Cole Custer nije siguran, ima jako lose rezultate, ali njegov cale je neki glavonja u Stewart-Haas tako da ne verujem da ce biti najuren.
Prica se i da je Richard Childress toliko ljut na Reddicka sto napusta tim da je mozda spreman da ga pusti vec ovo leto da ode u neki drugi tim. Reddick ima ugovor za Childressom za 2023. sezonu, ali se moze desiti da bude slucaj kao sa Kasey Kahne - on je potpisao za Hendrick i onda pozajmljen Red Bullu na godinu dana dok se ne otvori mesto u Hendricku (umesto Mark Martina cini mi se). Znaci moze se desiti da Reddick bude pozajmljen nekom timu za 2023. i onda da predje u 23XI za 2024.
Jedino preostalo značajnije slobodno mesto je #10 u Stewart-Haas gde svi pricaju da je rezervisano za Ryan Preecea. Ni Cole Custer nije siguran, ima jako lose rezultate, ali njegov cale je neki glavonja u Stewart-Haas tako da ne verujem da ce biti najuren.
Prica se i da je Richard Childress toliko ljut na Reddicka sto napusta tim da je mozda spreman da ga pusti vec ovo leto da ode u neki drugi tim. Reddick ima ugovor za Childressom za 2023. sezonu, ali se moze desiti da bude slucaj kao sa Kasey Kahne - on je potpisao za Hendrick i onda pozajmljen Red Bullu na godinu dana dok se ne otvori mesto u Hendricku (umesto Mark Martina cini mi se). Znaci moze se desiti da Reddick bude pozajmljen nekom timu za 2023. i onda da predje u 23XI za 2024.
- Talladega_500
- Yankee
- Talladega_500
- Yankee
- Talladega_500
- Yankee
- Talladega_500
- Yankee
- Talladega_500
- Yankee
- Talladega_500
- Yankee
- Talladega_500
- Yankee
Treba dodati i Bowmana na COTA jer je Chastain u zadnjem krugu slupao i Bowmana i Allmendingera da dodje do pobede.

- Talladega_500
- Yankee
Zbog ovog sudara u kvalifikacijama Kurt Busch nece danas voziti trku. Umesto njega ce voziti Ty Gibbs.