Ne znam odakle da pocnem ali vec duze vrijeme kuburim sa fordom. Imam Focus 2, 2004 godiste, zadnji problem je pretpostavljam za elektricara ali niko od majstora ne zna, kazu board computer.
Prije 5-6 dana kako su velike vrucine prvo sto sam primijetio da mi ne radi klima. Ovo se desilo u voznji i pomislio sam da je do sistema za hladjenje. Kada sam stao i pogledao sve je bilo ok, voda, temperatura... Upalila se crvena pahuljica, spoljasnja temperatura pokazuje ---°C, uplalila se lampica od parking kocnice, ne moze da se zakljuca auto, stalno svijetle unutrasnje sijalice, na komandnoj tabli ne daje lampice za zmigavce niti se cuje zvuk zmigavaca, gepek se sam zakljucava... mozda ima jos nesto ali ovo sam primijetio.
Inace auto radi normalno i sve funkcionise samo sto senzori brljave. Check engine lampica svijetli godinama unazad, majstori kazu, nije to nista.
Ima li ko ideju... Kada sam bio na dijagnostiku pokazalo je 17 gresaka, koje su obrisali, ali ostala je jedna i to nesto sa board computerom.