sipov piše: ↑utorak, 5. jul 2022. u 18:47h
Djolemc piše: ↑nedelja, 29. maj 2022. u 18:50h
Pitao sam majstora, kaže da je stavio febi
Sent from my SM-G770F using Tapatalk
I kod moga Focusa isti simptomi i zamjenim sa febi donji nosač i opet imam to lupkanje ali manje izraženo,43e koštao sa zamjenom
Stefan_93 piše: ↑nedelja, 3. jul 2022. u 21:40h
Kad pustas i dodajes gas, uglavnom na manjim brzinama na velikim ne toliko? Cuje se kao ,,Cak" manje vise tup udarac ne toliko jak ali se cuje.
Opisao si moj problem na focusu,mislio sam da je donji nosač zamenio i opet čujem taj "cak" koji bi to bio onda nosač iz vašeg iskustva?
Kod mene je to od prošle godine, pretpostavljam da ima veze sa nekim delom kvačila, jer je zamenjeno sve na trapu od amortizera, pa sve ostalo da ne nabrajam.
Uglavnom načet je zamajac, i trebam uskoro da promenim ceo set, nadam se da ću to rešiti zamenom seta kvačila.
Ima zvuk ,,zveketanja opruga" između ostalog na više načina se manifestuje. Tup zvuk ,,Cak" čuje se kad šaltam iz 1 u 2 na brzini od 30km/h, već u 3, 4 i 5 nema tog zvuka. Uglavnom nema veze sa nosačima toliko, mislim da ima sa setom kvačila samo. To je u mom slučaju. Svakako se vozi tako dok se ne skupe parice za nov.
Ulgavnom mislim samo da je to seta kvacila, ako gresim ispravice me neko. Jer kod mene vec na pola kvacila u leru cuje se blago zveketanje opruga, ne melje klasicno ali je poceo da se cuje. Najbolje da odes kod nekog majstora koji radi iskljucivo fordove (pravog majstora) i da ti pogleda da ne bude da dajem lose prognoze. Jer gde god da odes svako ima svoje misljenje, a naslusao sam se dosta toga, da sam radio kako su mi rekli promenio bi pola delova na automobilu.