Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Ford Focus TDDI - izbacio ulje i antifriz

Odeljak za mehaničke kvarove.
Pravila foruma
Svako pitanje koje traži rešenje problema, a koje ne sadrži u naslovu teme: model auta, godinu proizvodnje,tip ubrizgavanja, zapreminu i snagu motora, biće obrisano bez opomene. U poruci napisati kratak i sažet problem.

Moderator: Dragomir

Odgovori
maxa
Poruka: 272
Član foruma od: ponedeljak, 3. apr. 2017. u 01:19h

Ford Focus TDDI - izbacio ulje i antifriz

Poruka od maxa » nedelja, 3. apr. 2022. u 22:03h

U pitanju je Ford Focus TDDi 2001 god. Pri voznji na auto-putu auto je izgubio vucu, upalio lampice i ugasio se pri brzini oko 110 km/h. Nista nije puklo vec je samo izgubio snagu, poceo da usporava i ugasio se. U tom trenutku sam video da je kazaljka za temp otisla skroz u crveno i naravno odmah stao kraj puta. Cim se auto zaustavio poceo je da izlazi belo-sivi dim ispod haube. Otvorio haubu i izgleda da je motor prokuvao, svuda po motoru i crevima je bio pomesan antifriz i ulje ( slika u prilogu ). Pozvao slep sluzbu i odslepao do majstora koji ce moci tek sredinom nedelje da pogleda.
Ono sto sam video dok sam cekao slep, je da nema uopste ulja na sipci ( skroz cista ) i da nema antifriza u boci.
Prosle god u ovo vreme je zamenjen hladnjak ulja i ispran je sistem i mali hladnjak vise puta jer je bilo ulja u posudi za antifriz. Kazaljka za temp je uvek bila na pola, nikad nisam imao problema sa postizanjem radne temp.
Ono sto sam primetio da je u poslednjih 2 nedelje poceo da gubi ulje i trebalo je ove nedelje da posetim majstora ali me izgleda nesreca preduhitrila. Pred polazak dosipao nekih 600 ml ulja 5/30. Veliki servis je kompletno radjen pre tacno 5 god. Od tada presao 35k km.
Ima li neko objasnjenje sta se dogodilo - pomesao ulje i vodu, prokuvao,probio dihtung glave, izaslo ulje na hladnjaku ulja...sta da ocekujem....
Slika
:suicide:
Slika

Stalker
Poruka: 111
Član foruma od: petak, 10. sep. 2021. u 20:49h

Re: Ford Focus TDDI - izbacio ulje i antifriz

Poruka od Stalker » petak, 8. apr. 2022. u 17:05h

Jesil rešio problem druže?
Mondeo Mk3 2.0 107kw
Focus Mk1 TDDI 1.8 55kw, RIP :'(

Markedjani
Predsednik kluba
Predsednik kluba
Poruka: 21503
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h

Poruka od Markedjani » petak, 8. apr. 2022. u 17:42h

Cenim da si zamenio prošle godine hladnjak sa drugim polovnim hladnjakom ?
Slika
Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!

maxa
Poruka: 272
Član foruma od: ponedeljak, 3. apr. 2017. u 01:19h

Poruka od maxa » nedelja, 10. apr. 2022. u 22:28h

Resen problem. U pitanju je bio los hladnjak ulja. Prosle god je stavljen nov hladnjak ulja jer se pojavilo ulje u boci za antifriz i eto koliko je potrajao. Tada su u ponudi bila dva hladnjaka, neki jeftiniji no name i NRF za koji kazu da je ok.
Ispran je sistem, sipan novi antifriz, novo ulje, novi filter ulja i stavljen ovog puta polovan originalni hladnjak ulja.
Za par dana opet idem na ispiranje sistema.

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk

Odgovori

Povratak na „Kvarovi i popravke“