Fiesta zetec 1.6 2002 - ne može da upali kad se zagreje
Moderator: Dragomir
- Kennym
- Poruka: 845
- Član foruma od: sreda, 4. sep. 2013. u 14:01h
Fiesta zetec 1.6 2002 - ne može da upali kad se zagreje
Pa da počnem. Auto je bar jednom proključao, izbacivao antifriz na creva, teško palio, punio klipove antifrzom. Uradjeno mu je sledeće: novi dihtung glave, ravnjenje glave i bloka, sredjeni izduvni ventili, nove svećice, kablovi i bobina, očišćene dizne, nov senzor temperature. Na autu ima plin koji je isključen tj zavrnuti ventili na boci. Šta se dešava dalje. Auto upali vuče ko blesav, ne troši antifriz ni ulje ali kad se zagreje kao da presisa nekako tj ne može da se upali. Da napomenem da se skala za temperaturu već na pola posle 30 sek. Tek kada se otvore svećice i malo obrišu on upali. Svećice su vlažne tj mirišu na benzin. Šta može da bude problem? Očigledno kao da ubacuje previše goriva kad se auto zagreje, bar moja pretpostavka. Imam Delfi dijagnostiku, da li se paljenje i kolicina goriva koji ulazi moze tu proveriti i naštelovati?
U pitanju je mk4 Fiesta sa zetec se motorom sa dve bregaste 16 ventila.
U pitanju je mk4 Fiesta sa zetec se motorom sa dve bregaste 16 ventila.
Poslednja izmena: Kennym, na dan utorak, 15. mar. 2022. u 19:18h. Ukupno izmenjeno 1 put.
- 911s [SK]
- old-and-rare Fords fan
- Poruka: 11519
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:33h
Re: Fiesta zetec 1.6 2002
Nema štelovanja ali ima provere trimova za gorivo.
Everything we do, it's driven by you!
Ford weist den Weg.
"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Ford weist den Weg.
"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Van piše: ...за све те буђаве фордове
- Kennym
Šta su trimovi? I kako proveriti?
- Markedjani
- Predsednik kluba
- Poruka: 21503
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h
Proveravaju se preko dijagnostike

Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!
- Kennym
Da li to Delfi dijagnostika ima?
- Markedjani
- Predsednik kluba
- Poruka: 21503
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h
trebalo bi, pratio sam trimove na mondeu iz 1998. godine sa elm327 od 10 dolara
al' generalno ništa ti ne znače trimovi ako ne razumeš šta ti tu pokazuje.
e sad da vam pomognem na temu.
Zetec SE motor, prema servisnom uputstvu... ne može da se obrađuje glava.
Tako da mislim da ste svakako džabe krečili, posebno iz razloga što su blok i glava od aluminijuma, skoro pa 100% je i sam blok oštećen tj kriv.
Tako da mislim da ste svakako džabe krečili, posebno iz razloga što su blok i glava od aluminijuma, skoro pa 100% je i sam blok oštećen tj kriv.

Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!
- van
- VIP
- Poruka: 9040
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 09:33h
Ламбда сонда говори о сагоревању или ти количини не сагорелог кисеоника . Да теби није попустио регулатор притиска на магистрали па вуче живо гориви преко вакум црева ? Да није нека свећица или кабл је лош па је и сагоревање лоше ?
Неће свећица да буде влажна ако није нека дебела дубиоза са убацивањем горива , а то се и текако види у раду мотора . Не може да ради лепо
Неће свећица да буде влажна ако није нека дебела дубиоза са убацивањем горива , а то се и текако види у раду мотора . Не може да ради лепо
- Kennym
Blok jeste bio kriv ali smo i njega izravnjali maximalno precizno koliko je moglo tako da će dihtung da odradi posao. Bar sada ne ubacuje antifriz u klipove.Markedjani piše: ↑sreda, 16. mar. 2022. u 01:37htrebalo bi, pratio sam trimove na mondeu iz 1998. godine sa elm327 od 10 dolara
Ne znam za regulator, kako da proverim? A svećice i kablovi su novi Bosch. Auto mirno radi na leru bez štucanja, trokiranja, vuče odlično.van piše: ↑sreda, 16. mar. 2022. u 07:06hЛамбда сонда говори о сагоревању или ти количини не сагорелог кисеоника . Да теби није попустио регулатор притиска на магистрали па вуче живо гориви преко вакум црева ? Да није нека свећица или кабл је лош па је и сагоревање лоше ?
- van
- VIP
- Poruka: 9040
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 09:33h
Re: Fiesta zetec 1.6 2002 - ne može da upali kad se zagreje
trimovi goriva kazuju da li treba vise ili manje goriva od neke fabricki definisane vrednosti u racunaru. Racunar na osnovu lambda sonde zna da li mu treba vise ili manje goriva i koriguje se. Ta korekcija je trim. Ako su trimovi u minusu , racunar mora da smanjuje gorivo jer negde ulazi mimo njega. Obicno je to propisali regulator pritiska, losa dizna, radi i na pli i na benzin u isto vreme. Neki problem sa paljenjem na jednom cilindru koji sonda registruje , pa i racunar izludi od tog problema jer on cira sta svi cilindri sagorevaju, a ne podatak od 3 dobra i jednog loseg sagorevanja.