Nakon sto sam procitao odgovor od mbole na cemu sam zahvalan, odlucio sam da razdvojim mehanicki deo motorica od elektricni kako bih video da li je el deo u funkciji, kada sam to uradio konektovao sam ga na dzek i motor je poceo da vrti, pokusao sam rucno klestima da okrecem mehanicki deo i nije moglo jer je bukvalno zaribao.
Nakon toga sam odlucio da u delovima rastavim motor brisaca odnosno mehanicki deo...
Sve je bilo rdjavo i ukoceno. ( Tecnost koja se vidi je WD sprej )
Skinuo sam plasticni zubcanik i svi zubci su bili ok sto mi je bilo bitno na prvi pogled, ispod plasticnog zupcanika postoje kontakti koji su takodje bili rdjavi koje sam naprskao wd sprejem i glatkom smirglom ocistio koliko je bilo mogudje.
Nakon ciscenja
Sve sam lepo spakovao i vratio nazad isto kao sto sam i skinuo i dodao novu mast
Da napomenem, ako neko bude rasturao da na mestu gde prolazi osovina sa reckama na kojoj se kaci brisac, postoji sajbna i gumica sa unutrasnje strane i jedna sa spoljasne strane.
Vratio sam motoric na svoje mesto zakacio brisac i naravno nije bila dobra pozicija, kada je odradio vratio se za 10-15cm ispod zadnjeg stakla, kada se zaustavio skinuo sam maticu sa zadnjeg brisaca i podigao brisac do zeljenog mesta gde se treba zaustaviti i probao i bilo je sve ok.
https://streamable.com/fqzmw4
Sada je ostalo jos samo da promenim metlicu brisaca...