Fordpass se ne može skinuti sa Google prodavnice zato što Srbija nije iz nekog razloga podržana. Naravno, uvek je možete skinuti sa nekog drugog sajta i instalirati.
Kod nas ona ima ograničene mogućnosti i u suštini ona beleži vaše pitanje i govori vam o vašem načinu vožnje, ubrzanje, kočenje, skretanje, kilometražu, vreme, prosečnu brzinu, koliko možete preći sa gorivom u rezervoaru. Postoji i opcija potrošnje goriva ali je beta verzija i meni ne radi.
Takođe može vam pokazati gde su benzinske stanice, parking sa cenom kao i servisne centre u inostranstvu, možete pogledati uputstvo za vaše vozilo, Ford generalna uputstva (to imate i YouTube). Možete kući odabrati gde želite putovati i kada povežete telefon sa kolima ta putanja se prebacuje na navigaciju u kolima (ovo sam samo jedanput probao na ranijoj verziji).
Naravno, potrebno je ubaciti VIN da bi sve ovo mogli koristiti.
Još nešto preporučujem, da se registrujete na primer engleskom sajtu Ford-a, i da tu navedete adresu u engleskoj, VIN vozila i popunite one standardne stvari.
Na taj način imate pristup skidanju novog softvera i mapa za vaše vozilo i da proverite da li ima nekih fabričkih problema (opoziv zbog nekih grešaka u proizvodnji).
Ako sam nešto zaboravio, slobodno dodajte.