Moze li nesto da se desi ako se okrene pogresno

I podpitanje:
- gde tacno treba da stoji skala za temperaturu kad je sve ispravno (termostat,davac,instalacija)?

Moderator: Dragomir
nema nikakvog udubljenja gde treba da legne,već ta iglica/rupica služi da vazduh može da se ozrači i treba da se okrene na gore.
dobro si postavio termostat sa rupicom na goreBolecanac piše: ↑subota, 15. jan. 2022. u 13:41hHm...onda nesto nije u redu....
Ja sam okrenuo na gore ovu iglicu (tako je stajao i prethodni termostat),ali nisam primetio nikakvo leziste.
A skala mi ne izlazi iz bele kockice (prve).
Grejanje odlicno,ne moze da se drzi ruka na resetci.
Sta sam pogresio...?
Termostat neki engleski,zaboravih marku,kostao 1300 din.
E super,hvala ti.ljuba power piše: ↑subota, 15. jan. 2022. u 19:53hect-0c 88k oma-102k oma
20c 35k oma -40k oma
40c 15k -17k oma
60c 7100-8000 oma
ljuba power piše: ↑subota, 15. jan. 2022. u 19:10hnema nikakvog udubljenja gde treba da legne,već ta iglica/rupica služi da vazduh može da se ozrači i treba da se okrene na gore.
Tvoj termostat treba da pocne da se otvara na 92 stepena, a da je potpuno otvoren na 106 stepeni.Bolecanac piše: ↑subota, 15. jan. 2022. u 19:33hIma li neko podatak koje vrednosti treba da daje davac za temperaturu?
Imam staru autodatu,u njoj nema taj podatak!
Izgleda da je kod mene sve u redu,ali nesto nije u redu!?!
Ipak ja mislim da meni termo davac ne pokazuje prave vrednosti.
Vodim se nekom logikom...- ako meni dijagnostika (sto ce mo uzeti za tacan podatak) pokazuje 90'C,a skala stoji na kraju bele kockice (nije ni usla u odeljak NORMAL),koliku bi onda temperaturu ocitala dijagnostika da skala dodje izmedju R i M gde je tacno sredina?
oe broj za tvoj termostat je 1001993.po tom broju izbaci i termostat od 89c i od 92c.u tvom slučaju treba 92c,tako da su ti dali pogrešan termostat.idi sa računom i zameni gaBolecanac piše: ↑subota, 15. jan. 2022. u 15:27hPratio sam dijagnostikom u voznji (Torque Pro),temperatura dodje do 90'C i tu oscilira stepen-dva gore dole,znaci 5-om nizbrdo ne mrda skala,ali stoji na kraju bele kockice.
Da ne zeza mene davac?
Instalaciju sam probao tako sto sam spojio kontakte na dzeku davaca,i skala se normalno popenje do kraja,kad odspojim,vrati se,bez ikakvog seckanja i zastajanja.
E sad,znaci - sto se tice termostata,temperatura je dobra,mislim ne opada.
Na njemu je temperatura otvaranja 89'C,sto bi znacilo da radi svoje...!?
Ne znam da li bih dobio nesto originalnim termostatom,ne verujem da bi sa njim skala dosla do polovine.
Ali,ako je to u pitanju,stavicu original termostat...mada ne znam ni gde da ga nadjem,trazio sam u 3 radnje,svi imaju neke zamenske...
Original je pretpostavljam Motorcraft-ov,ili gresim?
Nemam nikakvih problema sa grejanjem.
Imam taj unimer koji pominjes.van piše: ↑ponedeljak, 17. jan. 2022. u 06:59hКинези су имали унимере са сондом за мерење температуре за неке смешне новце , пробај да набавиш негде па премери температуру .
Кување термостата у лончету где можеш прецизно да мериш температуру је исто једна од опција да видиш да ли је до њега .
Је не верујем да може да греје добро а да је температура на тик изнад плавог . И да имаш термостат који отвара на 89 степени , то није почетак нормач ознаке . Та скала је аналогна и не може 5 степени разлике да мери скоро пола хода скале
Tek na 106 stepeni pali ventilator???ljuba power piše: ↑ponedeljak, 17. jan. 2022. u 18:00hradna je 92-106.a sredina je nekih 95-106c.kad predje 106 ili ti preko pola,pali ventilator