Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Focus mk2 1.6 tdci - Problem sa turbinom

Odeljak za mehaničke kvarove.
Pravila foruma
Svako pitanje koje traži rešenje problema, a koje ne sadrži u naslovu teme: model auta, godinu proizvodnje,tip ubrizgavanja, zapreminu i snagu motora, biće obrisano bez opomene. U poruci napisati kratak i sažet problem.

Moderator: Dragomir

M.M.L.
Poruka: 2093
Član foruma od: subota, 2. jun 2012. u 22:32h
Kontakt:

Re: Focus mk2 1.6 tdci - Problem sa turbinom

Poruka od M.M.L. » ponedeljak, 3. jan. 2022. u 23:21h

Pise na vrhu papira "Balancing report". Taj grafik nema veze sa pritiskom. Ako si znao da su servisirane turbine lose zasto si uzeo jednu takvu? Premeri pritisak, napravi log dijagnostikom vidi sta se desava. Usput vidi i greske ako ima sta

Stefan_93
Poruka: 1517
Član foruma od: petak, 15. apr. 2016. u 23:15h

Poruka od Stefan_93 » ponedeljak, 3. jan. 2022. u 23:53h

Zato sto sam se vodio tom logikom da je proverena, ispitana i da daje godinu dana garancije na turbinu.
To su 2 stavke zbog kojih sam pristao na kupovinu izmedju ostalog. Kupio sam je i onda je prodavac meni rekao s obzirom da je sam montiras garancija ne vazi vec samo ako je montira kod njega u servis, sto naravno nije bilo blizu uopste otici. Kako mi je auto bio potreban pristao sam na to i montirao sam i samim tim garancije vise nema, jer mi je dosadilo da non stop zovem auto placeve i pitam za turbinu ima li ili nema.
Ona je radila super kad sam montirao rekao sam vec, sad je krenula da zeza malo slabije vuce i to je to. Pocela je da fijuka malo ne mnogo, i ako se desi da crkne, moracu da je promenim.
Meni je samo bilo bitno da saznam od vas, ili ko je imao iskustva da mi kaze da li vredi servisirati je ili ipak ne. Jer vec imam staru koju sam skinuo i mogu da je posaljem na remont vec sutra. Vecina vas je rekla da je najbolje ili nova ili polovna u dobrom stanju i da je to jedino resenje, jer remontovana turbina i ako su novi delovi u njoj, nisu ni blizu kvalitetni onome sto ima fabricka turbina. Pogresio sam verovatno sto sam je kupio i sta je tu je.
Odradicu testiranje odma posle praznika i videcu da li puni dobro ili ne, ako ne puni provericu i ostale delove vezane za turbo i sta je sve potrebno. Opet, hvala vam puno na savetima sto ste mi pomogli znaci mi.

Nedeljkovic
Poruka: 4760
Član foruma od: sreda, 27. apr. 2016. u 22:34h

Poruka od Nedeljkovic » utorak, 4. jan. 2022. u 15:42h

Ako opet budes menjao turbinu OBAVEZNO postavi dihtung do izduvne grane i ocisti/izvadi sito

Moja je recimo pustala boost na spoju sa cevcicom u koju ide ulje

Послато са Redmi Note 9 Pro помоћу Тапатока

Ford Mondeo Mk4 1.8TDCi (2012 - 2020)
Ford Focus Mk2.5 1.6TDCi (2018 - ...)

Odgovori

Povratak na „Kvarovi i popravke“