Promena dihtunga glave na 2.0i DOHC
Moderator: Dragomir
- pavke_88
- Poruka: 209
- Član foruma od: utorak, 22. dec. 2009. u 16:54h
Promena dihtunga glave na 2.0i DOHC
Pozdrav svima. Posle jedne malo vece uzbrdice, auto je poceo da dize temperaturu i kasnije se ispostavilo da je prokuvao i naravno odmah dihtung, ili famozna glava, e sad, moje pitanje je da li moze neko ukratko da mi napise tutorijal kako se menja dihtung na ovom motoru, da mi napise u koracima koje cu ja lepo da sledim,a u mehanoku se solidno razumem i voljan sam da se upustim u ovaj posao. Na zalost, ovo je treci put da imam isti problem, prvi put je bilo do glave (pukla),adrugi put do dihtunga, a sada ce da vidimo, no obzirom da cu svakakao kupiti drugi auto (i red bi bio, 13 godina vozim ovu Sieru), resio sam da je sam odradim pa i ako nesto zeznem, icice ili u delove ili na otpad, mada cu se potruditi da je uradim kako treba, pa cu je za posao i pecenje koristiti recimo
Markedjani, Scorpio, 911s [SK], mbole, Dragomir i ostali, ocekujem vasa misljenja i savete i unapred hvala...

Ford Sierra 2.0i GL DOHC - zakon. 

- 911s [SK]
- old-and-rare Fords fan
- Poruka: 11519
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:33h
Re: Promena dihtunga glave na 2.0i DOHC
Teško je to uraditi kako treba najpre jer je verovatno i ta glava pukla ako je prošli put stavljen metalni dihtung a koliko znam drugačiji ni ne postoji za taj motor već dugo vremena, zatim s obzriom da je to već treći put moguće je i da blok nije ravan, naposletku ako je glava pukla naći drugu dobru je nemoguća misija...
Kako se sama glava skida imaš ovde i naravno koristiti dizalicu a za motor pošto je teška kao djavo.
Kako se sama glava skida imaš ovde i naravno koristiti dizalicu a za motor pošto je teška kao djavo.
Everything we do, it's driven by you!
Ford weist den Weg.
"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Ford weist den Weg.
"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Van piše: ...за све те буђаве фордове
- pavke_88
- Poruka: 209
- Član foruma od: utorak, 22. dec. 2009. u 16:54h
Re: Promena dihtunga glave na 2.0i DOHC
Hvala, nadam se da cu uspeti, tek za vikend cu moci da skidam, a do tada cu ga voziti do posla, valjda mu nece nista biti, ne ide u crveno...
Ford Sierra 2.0i GL DOHC - zakon.