Ford focus 1.8 tddi 66kw 90ks - loše grejanje
Moderator: Dragomir
-
- Poruka: 14
- Član foruma od: sreda, 15. dec. 2021. u 21:15h
Ford focus 1.8 tddi 66kw 90ks - loše grejanje
E pa ovako...nemojte mi zameriti sto se vracamo na temu o kojoj se pricalo 1000 puta,a sigurno jeste. Vozim focusa 1.8 tddi i imam problem sa grejanjem,tj.greje on ali nije to to,vec poznat problem. Procitao sam skoro sve o tome sto se pisalo ovde ali me neke stvari bune pa mi treba pomoc. Grejaci vode mi rade to sam proverio,termostat je dobar i to sam proverio.Treba mi slika kako su povezana creva koja idu na ono metalno kuciste ili kako vec gde su grejaci vode. Kod mene jedno crevo sa kucista grejaca ide na mali hladnjak a drugo na hladnjak izduvnih gasova gde ja mislim da ne bi trebalo da bude.Mozda gresim
- 911s [SK]
- old-and-rare Fords fan
- Poruka: 11519
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:33h
Re: Ford focus 1.8 tddi 66kw 90ks
Kako si proverio da ti je termostat dobar?
Everything we do, it's driven by you!
Ford weist den Weg.
"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Ford weist den Weg.
"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Van piše: ...за све те буђаве фордове
-
Re: Ford focus 1.8 tddi 66kw 90ks
Prvo zato sto je nov(znam da nema pravila),ali pre ugradjivanja proban na vrucu vodu i radi,a i drzi mi auto temperaturu,jeste da malo teze podigne do radne,ali kad podigne onda drzi.Ima male oscilacije ali mislim da to nije do termostata. Oscilacije su pad temperature za debljinu kazaljke(primer kada idem niz neko brdo ili kada stojim na semaforu a grejanje mi radi)ali se ubrzo vrati u normalu.Ne mora da znaci da sam u pravu,to je samo moje misljenje. I jos jedna stvar,kada je postignuta radna temperatura auto duva toplo ali ne vruce,a to je ono sto me nervira
- Djole
- Master of Tanjirača
- Poruka: 4931
- Član foruma od: nedelja, 6. dec. 2009. u 21:39h
Re: Ford focus 1.8 tddi 66kw 90ks - loše grejanje
Jedino radi original i samo original... Ostalo bacanje para i živaca.
U koliko je auto na radnoj temperaturi 90c Grejanje mora da prži... Možda imaš problema sa protokom tečnosti kroz mali hladnjak ili negde kroz sistem. Da li si skoro menjao antifriz i ispirao sistem?
Послато са Poco x3 помоћу Тапатока
U koliko je auto na radnoj temperaturi 90c Grejanje mora da prži... Možda imaš problema sa protokom tečnosti kroz mali hladnjak ili negde kroz sistem. Da li si skoro menjao antifriz i ispirao sistem?
Послато са Poco x3 помоћу Тапатока
-
Imam njegov stari originalni termostat koji je ispravan,ali sada ne znam koliko je pametno vratiti stari. Sledeca je ispiranje hladnjaka.Ali pre toga molim da mi neko posalje sliku ako ima kako su povezana creva od malog hladnjaka na grejac vode,jer meni je to nesto sumnjivo kod mene.
- acadimke
- Poruka: 1697
- Član foruma od: utorak, 17. apr. 2012. u 16:55h
- Kontakt:
Teško je za slikanje al ide ovako. Iz bloka motora u egr hladnjak, iz egr hladnjaka u grejač antifriza, iz grejača u mali hladnjak kabine, iz hladnjaka kabine u hladnjak ulja, onda ponovo u blok motora.
Poslato sa Nova 5T
Poslato sa Nova 5T
Fokus mk1 tddi 90 ks 2001
-
- ljuba power
- Poruka: 2705
- Član foruma od: nedelja, 11. mar. 2018. u 13:20h
- Kontakt:
loša ti je logika,tj kontra.
nije poenta da izduvni gasovi greju antifriz,već da antifriz hladi izduvne gasove-koji ponovo idu u kompresioni prostor preko egr ventila na snižavanje temperature izgaranja smeše dizela i vazduha.to je svrha egr ventila,ali ti izduvni gasovi koji se vreaćaju na ponovno sagorevanje se moraju hladiti u hladnjaku egr-a

-
Izvini druze ako sam naporan ali i dalje mi nije jasno. Ne kazem da nisi u pravu,nemoj pogresno da me shvatis nego ne razumem. Meni je ta cev sto ide na egr zatvorena mehanicki a druga strana ide u turbinu. E sad voda ulazi u ovaj hladnjak a gde izlazi? Ja kontam da treba da napravi krug,tj.da ovaj hladnjak ima i izlazno crevo,jer u suprotnom sta znaci da samo udje i ne kruzi?
- ljuba power
- Poruka: 2705
- Član foruma od: nedelja, 11. mar. 2018. u 13:20h
- Kontakt:
moraš imati i izlaz iz hladnjaka kabine,ako nemaš tj zapušen,onda je to razlog slabog grejanja
-
Hvala drug na trudu da mi pojasnis. Isao sam sada da pogledam creva i ipak je sve kako treba
Mnogo je nepristupacno pa zato nisam video sva creva prvi put kada sam gledao. Ipak ide mali hladnjak na ciscenje ili zamenu.