Ford fiesta 1.6 benzin - Loše vuče ?
Moderator: Dragomir
-
- Poruka: 2
- Član foruma od: subota, 4. dec. 2021. u 20:18h
Ford fiesta 1.6 benzin - Loše vuče ?
Zdravo društvo,
Uzeo sam za suprugu fiestu 1.6 benzin 120ks, 2009 god.
Auto je dobar, ali sam siguran da ne vuče kako treba s obzirom da ima toliko snage a težak je 1000kg, pa je moje pitanje kakva su vaša iskustva, i dal neko zna šta može biti problem.
Hvala svima na informacijama
Uzeo sam za suprugu fiestu 1.6 benzin 120ks, 2009 god.
Auto je dobar, ali sam siguran da ne vuče kako treba s obzirom da ima toliko snage a težak je 1000kg, pa je moje pitanje kakva su vaša iskustva, i dal neko zna šta može biti problem.
Hvala svima na informacijama
- dule0911
-
- Poruka: 13654
- Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h
Re: Ford fiesta 1.6 benzin
Nema tonu, ima vise koliko ja znam, mozda gresim. Sta znaci ide lose? Probaj pronadji uporedne testove sa medjuubrzanjima kad je auto bio nov pa probaj da ponovis na svom i uporedi.
Mozda je i pitanje kako ocekujes da razvija snagu. Taj motor ima 120ks ali ih razvija u gornjem opsegu obrtaja. Na malim obrtajima je sporiji od bilo kog turbo dizela sa 70ks.
Mozda je i pitanje kako ocekujes da razvija snagu. Taj motor ima 120ks ali ih razvija u gornjem opsegu obrtaja. Na malim obrtajima je sporiji od bilo kog turbo dizela sa 70ks.
Fiesta!!
- 911s [SK]
- old-and-rare Fords fan
- Poruka: 11519
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:33h
Kad ti zatreba da povuče ti šaltaj jednu ili dve brzine niže... i onda će da ide. Benzinac relativno male kubikaže se tako vozi.
Everything we do, it's driven by you!
Ford weist den Weg.
"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Ford weist den Weg.
"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Van piše: ...за све те буђаве фордове
- van
- VIP
- Poruka: 9040
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 09:33h
То треба да возиш између 4000 и 6500 обртаја да би видео да како вуче . Заборави да има било какву значајну вучу на 2000-2500 обртаја што је нормална вожња . Тако несвирани мотор још слабије вуку на малим обртајима од оних не насвираних . Имам стару шкоду фелицију 1.6 од 75 кс , која вуче као блесава од 2500 па све до 3500 , али преко 4500 и не прави снагу . КОнструисана је тако да у том опсегу прави максимални обртни момент , јер је то свакодневна вожња . Мали а дугачак усисни канал па још завијен , идеалан да извуче максимум из малог гаса , али никакав за неко озбиљније дисање мотора и високе обртаја . И брегаста која прати то.
Мотор код тебе је конструисан да протера 120 кс кроз себе а то повлачи консеквенце . Превелики су усисни и издувни канали да би имала озбиљнији обртни момент на малим обртајима .
Мотор код тебе је конструисан да протера 120 кс кроз себе а то повлачи консеквенце . Превелики су усисни и издувни канали да би имала озбиљнији обртни момент на малим обртајима .
- dax92
-
- Poruka: 7593
- Član foruma od: ponedeljak, 11. apr. 2011. u 13:12h
Kao sto rekose, ta Fiesta nema 1000 kg. Pre ce biti 200-tinjak kg teza.
Takodje, to je 1.6 ti-vct motor koji snagu razvija na visokim obrtajima, pa se i treba vrteti visoko da bi ocekivao neki gas. Mozda i VTi sistem ne radi kako treba, pa zato slabije vuce, a mozda i samo ocekujes vise nego sto taj motor pruzi.
Mislim da bi stoperica najbolje pokazala ubrzava li Fiesta kako treba
Takodje, to je 1.6 ti-vct motor koji snagu razvija na visokim obrtajima, pa se i treba vrteti visoko da bi ocekivao neki gas. Mozda i VTi sistem ne radi kako treba, pa zato slabije vuce, a mozda i samo ocekujes vise nego sto taj motor pruzi.
Mislim da bi stoperica najbolje pokazala ubrzava li Fiesta kako treba
Focus ST170
Focus SVT
Focus SVT
Markedjani piše:druže ford je to... mogu da uđem kroz pod ko dingospo
macaneli piše:ide bolje zato sto mk1 ima dusu
totti piše:Vidi... Ti bi sa tvojom kornjačom mogao da igraš kolo oko ove, ne bih se potezao ni na 20 metara![]()
-
- Poruka: 7
- Član foruma od: sreda, 1. dec. 2021. u 14:47h
Re: Ford fiesta 1.6 benzin - Loše vuče ?
Pozdrav svima, pošto se i sam zanimam za ovaj model, moram da napomenem da na velikom broju sajtova stoji da Fiesta ima nešto manje od tone, npr. ovde se može baš odabrati taj 1.6 motor i ispada da je težina 979 kg: https://www.autoevolution.com/cars/ford ... rs-2009-16
Slično je i na drugim sajtovima, pa i na domaćem mojagaraza, npr.
S druge strane, i meni se čini da pokretač teme verovatno ima prevelika očekivanja od tog benzinca, tj. da je očekivao iste performanse kao od dizelaša slične kubikaže... Ili tako nešto.
Slično je i na drugim sajtovima, pa i na domaćem mojagaraza, npr.
S druge strane, i meni se čini da pokretač teme verovatno ima prevelika očekivanja od tog benzinca, tj. da je očekivao iste performanse kao od dizelaša slične kubikaže... Ili tako nešto.