Saobracaj (situacije, kazne, sudari....)
- dule0911
-
- Poruka: 13648
- Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h
Re: Saobracaj (situacije, kazne, sudari....)
Gledao sam ovo na vestima pre neki dan, tuga jbt.
Predpostavljam da je hteo da se iskljuci sa autoputa, ali kasno krenuo da koci i jbg...
Predpostavljam da je hteo da se iskljuci sa autoputa, ali kasno krenuo da koci i jbg...
Fiesta!!
- Iosis
- VIP
- Poruka: 8421
- Član foruma od: sreda, 28. jan. 2009. u 20:44h
S obzirom da je auto ovako razvaljen išao je više od 120 km/h. Ne znam gdje mu je pamet kad zna da vozi djete od 7 godina u autu!
Totally addicted to Ford!
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedistai sakloni
- FiestaRS
- VIP
- Poruka: 4298
- Član foruma od: subota, 11. okt. 2008. u 17:57h
- Kontakt:
- Cedo
- VIP
- Poruka: 3138
- Član foruma od: nedelja, 27. dec. 2009. u 15:32h
Neverovatno je gde se nalazi stub u koji su udarili,odmah uz put i na pocetku odvajanja..bas tuga..

- kubura16v
- Poruka: 1841
- Član foruma od: četvrtak, 20. avg. 2009. u 20:49h
Ja sve nesto mislim da je covek zaspao ili tako nesto,pa skrenuo prerano..
- dule0911
-
O boze mili pa ko je postavio ovaj znak ovako da mi je znati. Nema ni bankine oko stuba nema nista, strasno.
Fiesta!!
- FiestaRS
- VIP
- Kontakt:
Nije ni bitno... bitno je kako taj znak moze tako da stoji.... da je zaspao i da nije tako znak postavljen sigurno bi bar preziveli...kubura16v piše:Ja sve nesto mislim da je covek zaspao ili tako nesto,pa skrenuo prerano..

- mirke
- Poruka: 777
- Član foruma od: ponedeljak, 20. jul 2009. u 08:31h
Ne dao Bog nikom... Jadni ljudi...

MIRKE / Fiesta 1.25 zetec
- Iosis
- VIP
Ima bankina, samo što mi svi pogrešno kažemo. Ona ograda za koju kažemo da je bankina to je ustvari zaštitna ograda, a bankina je ovaj nasuti dio na kojem stoji znak. Znak ne bi smio da stoji tu iz razloga da ako auto sleti s kolovoza zaustavi se na bankini. No očigledno o tome neko nije vodio računa.
Ja sam mislio da je udario u neki drugi stup poslije skretenja sa autoputa jer je izgubio kontrolu zbog brzine, a u ovom je slučaju izgleda umor i pospanost uradili svoje.
Ja sam mislio da je udario u neki drugi stup poslije skretenja sa autoputa jer je izgubio kontrolu zbog brzine, a u ovom je slučaju izgleda umor i pospanost uradili svoje.
Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedistai sakloni
- FiestaRS
- VIP
- Kontakt:
Nije ni ograda ni bankina vec branik... bankina... zna se sta je bankina...Iosis piše:Ima bankina, samo što mi svi pogrešno kažemo. Ona ograda za koju kažemo da je bankina to je ustvari zaštitna ograda, a bankina je ovaj nasuti dio na kojem stoji znak.

- Cedo
- VIP
- Poruka: 3138
- Član foruma od: nedelja, 27. dec. 2009. u 15:32h
Kontam da ljudi grese u nazivima al ovde nema ni bankine a pogotovo branika..koliko ja vidim to je samo zemlja pored puta i betonski temelj na koji je pricvrscen stub..branik i bankina se jasno vide na levoj strani puta dok je ova desna strana thumbdown ..
- dule0911
-
I ja sam se pogresno izrazio... Hteo sam da kazem da nema bankine pored puta vec je tu odmah znak, kaznio bih i tog ko ga je tu postavio.
Fiesta!!
- Dusan64
- Poruka: 5280
- Član foruma od: ponedeljak, 23. feb. 2009. u 19:52h
Ma ajde...pravdate coveka koji je napravio glupost. Koliko je tu hiljada ljudi proslo.... Sam je kriv...
- FiestaRS
- VIP
- Kontakt:
Mogao je i on da prodje a da se ne zakuca u tako postavljen znak...

- kubura16v
- Poruka: 1841
- Član foruma od: četvrtak, 20. avg. 2009. u 20:49h
Svi smo mi po malo Djomla
Sta je i da li je mogao je sad suvisno pricati,ljudi izginuli,znak stoji kako stoji i jbg..

Sta je i da li je mogao je sad suvisno pricati,ljudi izginuli,znak stoji kako stoji i jbg..
- FiestaRS
- VIP
- Kontakt:
- quando
- Poruka: 155
- Član foruma od: četvrtak, 11. feb. 2010. u 19:50h
Posle ovih scena na autoputu, da se opet vratimo na pricu kako je tu i tamo ok voziti po naseljenom mestu 180kmph sa golf 2 gti, jer nema dece u 2-3 ujutru? silent
- Iosis
- VIP
Znam šta je bankina.FiestaRS piše:Nije ni ograda ni bankina vec branik... bankina... zna se sta je bankina...Iosis piše:Ima bankina, samo što mi svi pogrešno kažemo. Ona ograda za koju kažemo da je bankina to je ustvari zaštitna ograda, a bankina je ovaj nasuti dio na kojem stoji znak.

Zaštitna ograda ili branik isto ti dođe. Možda najbolji naziv je odbojnik, jer on je tu da odbije auto ponovo na put, napravljen je da bude elastičan poput federa.
Quando, nije pametno voziti 180, ali do nekih 140-150 može pod uslovom da smo u Vojvodini i da je to magistralni put, naravno i zavisno od auto. Kakava je stabilnost tvog auta, ne možeš sa stojadinom voziti 120. Da imaš npr. Focusa onda bi mogao komotno 140. Već neki lokalni put, koji je uži i krivudaviji od magistralnog, ne bi baš bilo pametno preći 100, max 110.
Ovo kažem zbog toga što se pri projektovanju puteva koriste neka pravila, kao što je preglednost, radijus krivina, prelazne krivine, širina kolovoza, širina bankina, nagib kolovza u krivinama, ti svi parametri zavise od računske brzine, koja opet zavisi od vrste puta. Npr. za ravničarski magistralni put računska brzina je 80 km/h. Tu su određeni nagibi u krivinama koji su rađeni za 80 km/h, a ako voziš mnogo brže od toga lakše ćeš izletiti s puta. Zamisli tek onda kako je voziti 140 na putu koji je pravljen za brzine 60 km/h. Ima tu još stvari, to je jedna.
A taj pomenuti GTI, jeste to GTI i sportski orjentisan auto, pa samim time bolja upravljivost, kočnice itd, ali ipak 180 km/h u naselju je previše za taj auto.
- mirke
Paznja i usredsredjenost plus iskustvo plus predvidjanje potencijalnih situacija = bezbedna voznja...
Bez ovoga dzabe i 30 da ides
Bez ovoga dzabe i 30 da ides

- Payasito Sierra
- Poruka: 149
- Član foruma od: ponedeljak, 31. maj 2010. u 22:35h
ma kad ti je sudjeno sudjeno je
- mirke
Ne bih se bas slozio
, ipak mi sami sebi krojimo sudbinu... Neko manje neko vise...

- Payasito Sierra
donekle da,naravno da se ti moras cuvati u zivotu koliko je to god moguce...ali ako ti je bog rekao da tog dana prekidas sa zivotom to je to....npr izadjes napolje padne ti crep sa kuce na glavu i nema te,jbg sudjeno
- mirke
Sve ima svoje zasto...(ne mislim pod tim> los covek pa ga stigla kazna, mada ima i toga)... Ali to je vise religiozno, pa da ne pocinjem, ipak je ovo forum o automobilima...

- Payasito Sierra
- mirke