naime imao sam problem oko Protokomera. U jednom servisu (neovlašćenom) su mi pronašli da je greška do protokomera, koji smo u međuvremenu zamenili. Greške su bile P1102 i P0113. I dalje se pojavljivala greška, naime u voznji se "baci u safe mode". Čim isključim protokomer, on normalno vuče.
Rešim da odem u servis Ford France, jer su oni kompetentni. Oni me posle 5 dana obaveste da je do džeka, da tu ima neki spoj. Zamenili su i nije bilo "navodno" do toga. Posle mog insistiranja da mi treba auto, jer 8 dana u servisu bez konkretnog odgovora nije normalno. Danas me zovu da dođem i kažu da se auto sam ugasio i da nema kontakt. Navodno je prezupčio jedan zub i kažu da zbog zupčastog kaiša koji je u "lošem položaju" javlja grešku MAF senzora kompjuteru i zbog toga se stavi u Safe Mode. ?!?!
Auto je star 5 godina i ima 145000km. U Fordovoj knjižici piše da je interval 180.000km ili 10 godina.
Auto nisam hteo da preuzmem jer ne vidim vezu zupčastog i MAF / protokomera. Auto sam vozio normalno, na točkovima ga dovezao u servis, a sad mi kažu da ako ga upalim, može da napravi katastrofu.
Evo prilažem slike, pa ako ima neko neki savet, dobrodošao je.
P.S. Oprez svuda, u bilo kojoj zemlji da se nalazite!

Envoyé de mon M2101K6G en utilisant Tapatalk