FORD MONDEO 2004 2.0 TDCI 96KW
Moderator: Dragomir
-
- Poruka: 6
- Član foruma od: četvrtak, 11. nov. 2021. u 23:51h
FORD MONDEO 2004 2.0 TDCI 96KW
Imam pitanje ne znam sta se desava, primetio sam da kad se krece auto a ja ga izbacim iz brzine i pustim ga da ide u leru tako podize sam obrtaje do 1000 bez naravno da dodajem gas, i kad krenem da kocim i na kraju stanem on vrati na 800 ili 850 obrtaja.
Ne znam sta bi to moglo da bude inace normalno ide auto...
Ne znam sta bi to moglo da bude inace normalno ide auto...
- Djole
- Master of Tanjirača
- Poruka: 4931
- Član foruma od: nedelja, 6. dec. 2009. u 21:39h
Re: FORD MONDEO 2004 2.0 TDCI 96KW
Normalno je da bude tako jer dobija informacije da se vozilo kreće.
Послато са Poco x3 помоћу Тапатока
Послато са Poco x3 помоћу Тапатока
-
Aha, hvala na odgovoru Djole, verovatno do sada nisam obracao paznju na to pa sad kad sam slucajno video mi bilo cudno. Ja sam pomislio odmah da mi mozda ne odvaja dobro kvacilo ,lamela itd...pa se desava mozda sbog toga.
- mbole
- Poruka: 14908
- Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h
Lamela ne moze da ima uticaja na obrtaje kada je menjac izbacen iz brzine (osim ako imas havariju menjaca).
Drugo... kada pustis kvacilo... kvacilo je spojeno, ne moze da "ne odvaja" kad i ne treba da odvoji.
Tih 1000 obrtaja su minimum na kome auto drzi obrtaje dok se krece.
Npr, ako se auto krece i u brzini je, ti pustis gas, on prestaje da pusta gorivo u cilindre (potrosnja je bukvalno 0), i tako ce raditi sve dok obrtaji ne padnu na oko 1000. Ako krenu da padaju ispod toga, onda ce ponovo poceti da pusta po malo goriva dok obrtaji ne porastu.
Posto auto ne zna da li je tebi menjac u brzini ili nije (osim ako je automatik), on se isto ponasa i kada je izbacen iz brzine a kvacilo je pusteno i auto se krece.
Drugo... kada pustis kvacilo... kvacilo je spojeno, ne moze da "ne odvaja" kad i ne treba da odvoji.
Npr, ako se auto krece i u brzini je, ti pustis gas, on prestaje da pusta gorivo u cilindre (potrosnja je bukvalno 0), i tako ce raditi sve dok obrtaji ne padnu na oko 1000. Ako krenu da padaju ispod toga, onda ce ponovo poceti da pusta po malo goriva dok obrtaji ne porastu.
Posto auto ne zna da li je tebi menjac u brzini ili nije (osim ako je automatik), on se isto ponasa i kada je izbacen iz brzine a kvacilo je pusteno i auto se krece.
Djak pesak 

- bellum64
- Poruka: 224
- Član foruma od: ponedeljak, 24. sep. 2012. u 19:13h
Ja probao kod mene:
u voznji na 80km.h izbacio iz brzine, obrtaji pali na 850o/min koliko je ler gas i sve vreme stajali tako iako sam isao jos sigorno 300-400m na leru
u voznji na 80km.h izbacio iz brzine, obrtaji pali na 850o/min koliko je ler gas i sve vreme stajali tako iako sam isao jos sigorno 300-400m na leru
- mbole
Na kom autu?
Ako je na TDDI, onda je to normalno ponasanje. On ima u sustini klasicnu bosch pumup, sa dodatom elektronikom. Ne komanduje PCM diznama direktno kao kod TDCI
Ako je na TDDI, onda je to normalno ponasanje. On ima u sustini klasicnu bosch pumup, sa dodatom elektronikom. Ne komanduje PCM diznama direktno kao kod TDCI
Djak pesak 

- bellum64
- Poruka: 224
- Član foruma od: ponedeljak, 24. sep. 2012. u 19:13h
tako je - tddi 66kw
- mbole
-
Hvala puno mbole... Znači ništa mu nije, ja sam se samo bezveze iscimao oko toga.mbole piše:Lamela ne moze da ima uticaja na obrtaje kada je menjac izbacen iz brzine (osim ako imas havariju menjaca).
Poslato sa SNE-LX1 pomoću Tapatoka