Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Saobracaj (situacije, kazne, sudari....)

Ovde pišete o svemu što nije našlo mesto u ostalim kategorijama i što nema neke preterane veze sa Fordom.
Odgovori
quando
Poruka: 155
Član foruma od: četvrtak, 11. feb. 2010. u 19:50h

Re: Saobracaj (situacije, kazne, sudari....)

Poruka od quando » ponedeljak, 24. maj 2010. u 17:25h

Cujem skripu kocnica nekoliko puta dnevno kroz prozor. I svaki put kocnice skripe NA ISTOM MESTU! Pesacki prelaz, prvi kad se krene od kruznog toka (Bogoslovija) ka Mirijevu, kod perionice. Ima znak za pesacki prelaz, zebra je ocrtana ali niko je ne jebe 2%, stoka prolece sa 80-90 km/h, u uzas rizicnim situacijama...Npr, za jedne strane stoji autobus, istovara putnike, iza njega kombi/kamion koji je na pola pesackog prelaza. Ne postoji sansa da vidis pesaka iz suprotnog smera zbog kamiona/kombija/drugog busa. I par puta je meni stoka svirala jer sam iz tog smera, u takvim situacijama vozio 20 na sat?

A za ta divljanja kroz naseljena mesta...Brate, nema opravdanja, u tim srecnim vremenima su mamini i tatini sinovi gazili ljude i izvlacili se bez kazni. Zelis li da nekog clana tvoje porodice pokupi neko u golfu (gti bre!) i sutradan nastavi da vozi tako?

dule0911

 
Poruka: 13648
Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h

Poruka od dule0911 » ponedeljak, 24. maj 2010. u 18:32h

Taj pesacki jeste zeznut, jos se nadju debili koji iz pravca bogoslovije krenu da obilaze autobus/kolonu i prolecu preko pesackog kao moroni.

Mada moram da kazem i o pesacima nesto. Nisu bre normalni! Ne znam da li je u pitanju novi zakon pa su se osilili, ili nesto drugo, ali od nove godine pa na vamo su kao pomahnitali, podlecu pod auto. Znaci uopste ne gleda levo-desno da li ima nekoga, samo izlece na pesacki tj ulicu. I ti ako si isao i 40km/h, a on ti izleti na 3m, udaras ga sigurno. I posle kazu "vozio brzo, udario pesaka, kre*en". A taj pesak nije bio ni blizu pesackog kad si gledao, a opet ces ti ispasti kriv jer "nisi prilagodio voznju uslovima na putu". Nervira me to. Zanemari sve zakone i pravila, ti kao pesak tako da izleces - rizikujes svoj zivot... Stvarno ne mogu da razumem te debile, a sve ih je vise nazalost.
Fiesta!!

Iosis
VIP
Poruka: 8421
Član foruma od: sreda, 28. jan. 2009. u 20:44h

Poruka od Iosis » ponedeljak, 24. maj 2010. u 18:39h

Cedo86 taj prelaz je užasan, za 3 godine u NS prešao sam ga 10-ak puta i svaki put sam morao da trčim ili čekam po 3-4 minute da bi prošao. Što je najgore jedan te pusti, a onaj u drugoj traci neće da stane, jednom mi se desila situacija da sam krenuo da prelazim tu i ovaj koji je bio u desnoj traci pusti me (bila je nas grupa pješaka koji smo čekali) da prođem, a oni u ljevoj, ne pada im napamet, stojim onako na pola, gledam čovjeka koji je stao da me propusti i sležemo ramenima i ja i on. Vidim nema druge nego napravit se budala, krenem onako naslijepo kad frajer sa RAV4 priča na telefon i kad me vidio stisnuo kočnicu mislio sam da će se auto preturiti napred. Al šta možeš nema druge nego tako pravit se budala i prelazit.
Tu treba da postoji taj prelaz i da smo mi kulturni mogao bi da funkcjoniše bez semafora, jer bezveze bi zaustavljao saobraćaj naveče kad nema pješaka, takav slučaj je na Novom naselju, Bulevar Slobodana Jovanovića. Naveče u pola 1 nigdje nikoga, a ti čekaš na semaforu. Ili napraviti tastere na semaforu pa kad dođe pješak stisne taster upali se autima crveno pješak pređe i to je to.

Dule i mnogo pješaka shvata bukvalno zakon pa misli da čim nagazi na prelaz auto može da stane. Ja uradim tako nešto ako čekam dugo ko budala čekam hoće li neko stati, znam da nije korektno ali ne mogu provesti sat vremena čekajući hoće li se neko smilovat.
Totally addicted to Ford!
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedista :lele: i sakloni :P

dule0911

 

Poruka od dule0911 » ponedeljak, 24. maj 2010. u 18:42h

Ma ako stoji na trotoaru pored pesackog i gleda na automobile stajem, kamoli da stane na pesacki. Ali me nerviraju debili koji se tako setaju/trce trotoarom i samo skrenu na pesacki bez gledanja, ili zvrje pored pesackog dok ti gledas da li ima pesaka (gledaju sa strane, okrenuti ledjima ulici), a kad pridjes pesackom bacaju se pod auto.
Fiesta!!

quando
Poruka: 155
Član foruma od: četvrtak, 11. feb. 2010. u 19:50h

Poruka od quando » ponedeljak, 24. maj 2010. u 18:44h

I da sud utvrdi da ti nisi kriv, opet si UBIO nekog i nosices ga ceo zivot na dusi...iako je greska njegova. Ti si ga udario, uvek ces se preispitivati "da li bih ga ubio da sam vozio sporije"... Jbga, otvoriti cetvore oci. Skoro mi se desilo u Loznici, Zena prelazi ulicu na 20m od pesackog, nije pogledala ni levo ni desno, stupila na kolovoz kad sam bio 5m od nje! Znaci kao da ide preko parka. Zakocim, svirnem joj a zena me pogleda u fazonu "nesto ti nije jasno?" i produzi k`o da se nista nije desilo....Prosto da se covek zapita treba li takve cvaknuti i polomiti im ruku/nogu, da ne uce decu/unuke takvom ponasanju u saobracaju.

Takodje, pre 3 dana, isto u Loznici, ulece mi covek u kruzni tok, ali ne onako "Beogradski bezobrazno" nego misleci da ima puno prvenstvo. Legnem na kocnicu i na sirenu, a lik me gleda onako besno i psuje...

CougarXR
Poruka: 240
Član foruma od: sreda, 14. okt. 2009. u 15:31h

Poruka od CougarXR » ponedeljak, 24. maj 2010. u 18:52h

A sta bi rekli za lika koji na put izgura decija kolica i gleda da li ce auto stati dok on i zena uredno stoje van puta... To je moja situacija kod futoske u ns-u pre par godina... u kojoj sam izbegao lancani za dlaku tj. uspeli su da se zaustave iza mene posto sam naravno ukopao u mestu cim sam video kolica na putu...

Naravno VAN pesackog prelaza...

I sta bi njemu i zeni rekli ili uradili posle toga?! :-(
boost is automotive equivalent of cocaine

dule0911

 

Poruka od dule0911 » ponedeljak, 24. maj 2010. u 19:05h

Nista im ne bih rekao, samo im oduzeo dete jer ocigledno ne umeju da se brinu o njemu.
quando piše:Takodje, pre 3 dana, isto u Loznici, ulece mi covek u kruzni tok, ali ne onako "Beogradski bezobrazno" nego misleci da ima puno prvenstvo. Legnem na kocnicu i na sirenu, a lik me gleda onako besno i psuje...
Heh, to me podseti na scenu koju je imao drug pre par nedelja. Stoji u koloni, tj kreni-stani, guzva pred neku utakmicu. Cica pored njega se gura da udje iz druge ulice, ortak je u tom momentu stajao. Samo je taj cica kad se kolona ispred druga pomerila malo previse priblizio, i drug kad je krenuo samo je cuo zvuk grebanja, stao i izasao iz auta. Lik mu je maltene bio u zadnjem braniku i izgrebao ga, a sto je najjace, posto je u tom trenutku bio iza njega, krece da se prestrojava u drugu (srednju) traku i nastavlja dalje. Posto je guzva bila nenormalna, drug polako za njim peske da ga pita gde bezi, a cica drsko na njega: Nisam te ja nista udario, ti si kriv!
Ortak nije nigde zurio, a posto vozi skoro pa nov auto (c klasa sportcoupe stara par godina), kaze mu lepo, hajde da se pomaknemo ovde na ostrvo ako vec tako mislite da sacekamo policiju. Deda je sizeo svo vreme i gundjao. Ortak se naravno nije nervirao jer zna da ce ga lakiranje branika za taj auto kostati bar 100e, zasto bi ih mu poklonio kad ne mora. Pogodite ko je bio u pravu kad su dosli panduri. Jos se deda zalio jednoj patroli koja je u medjuvremenu prosla, oni su samo rekli sacekajte ove koji dolaze za vas, jedino niste trebali kola da pomerate. Kad su dosli ovi koji rade uvidjaj, deda je odmah poceo oko njih da skace da je drug kriv, da se on pomerio na ostrvo prvi itd... Ortak je samo stajao sa strane i posmatrao. Kad su njega pitali, samo je spomenuo: znaci nismo smeli da se pomeramo, samo predpostavljam da je gospodin zaboravio da vam napomene da je odmah krenuo da bezi drugom trakom?

Prosto ne znam odakle ljudima pravo da budu toliko drski i bezobrazni, pogotovo kad nisu u pravu.
Fiesta!!

Iosis
VIP

Poruka od Iosis » ponedeljak, 24. maj 2010. u 19:25h

Nekim ljudima jednostavno treba oduzeti djecu i njih sterilizovati da slučajno se ne zeznu.

Tako je čiča izletio drugu ispred busa u raskrsnici. I to izletio mu bukvalno 5 m ispred njega. Čiča počeo da bježi i stane poslije 20 m, kad je došlaa polocija kaže čiča ovaj s autobusom išao brzo. A on s busom išao 20 na sat jer je ispred stajalište tako da je usporavao.
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedista :lele: i sakloni :P

Taunus 17m
Poruka: 1877
Član foruma od: utorak, 17. nov. 2009. u 08:08h

Poruka od Taunus 17m » ponedeljak, 24. maj 2010. u 21:40h

Vidite ljudi ne branim nikoga, prvi taj moj stric ima toliko godina i kilometara iza sebe da neki mogu samo da sanjaju o tolikoj kilometrazi.
Kod njega se to meri u milionima kilometara u desetinama auta.Tako da u njegove sposobnosti kao vozaca ne sumnjam ni trenutka.
A taj potez subotica apatin pa hmm ne znam koliko od vas je islo u tom potezu ali u nekim selima nema mrtvog uveta a ne dece ljudi zivotinja itd...
Nisam pristalica divljanja po naseljenom mestu.ali jesam pristalica brze voznje po otvorenom putu ako uslovi dozvoljavaju.Znaci dobra vidljivost,slaba
frekvencija saobracaja itd...
1966 Ford Taunus 17m P5 1.7 V4

djmilicic
Poruka: 54
Član foruma od: subota, 12. dec. 2009. u 16:48h

Poruka od djmilicic » utorak, 25. maj 2010. u 13:38h

od Taunus 17m u Pon Maj 24, 2010 9:40 pm

Vidite ljudi ne branim nikoga, prvi taj moj stric ima toliko godina i kilometara iza sebe da neki mogu samo da sanjaju o tolikoj kilometrazi.
Kod njega se to meri u milionima kilometara u desetinama auta.Tako da u njegove sposobnosti kao vozaca ne sumnjam ni trenutka.
A taj potez subotica apatin pa hmm ne znam koliko od vas je islo u tom potezu ali u nekim selima nema mrtvog uveta a ne dece ljudi zivotinja itd...
Nisam pristalica divljanja po naseljenom mestu.ali jesam pristalica brze voznje po otvorenom putu ako uslovi dozvoljavaju.Znaci dobra vidljivost,slaba

Da, i ako se njemu nesto desi, da se leci o mom trosku... Nije fer.

Taunus 17m
Poruka: 1877
Član foruma od: utorak, 17. nov. 2009. u 08:08h

Poruka od Taunus 17m » utorak, 25. maj 2010. u 16:43h

Ne brini se druze nece se on ovde ni leciti.U moskvi ima daleko boljih i profesionalnijih ljudi nego ovde.
A i cisto sumnjam da ce mu se nesto i desiti....
1966 Ford Taunus 17m P5 1.7 V4

FiestaRS
VIP
Poruka: 4298
Član foruma od: subota, 11. okt. 2008. u 17:57h
Kontakt:

Poruka od FiestaRS » utorak, 25. maj 2010. u 17:18h

Bio sam pre mesec dana u BG na dva dana i video samo 3 pandura! jel moguce? u NS ih ima na svakom cosku... jos malo pa ce i na bajs sesti i praviti ceke pesacima...strasno koliko ih ima...

Jedan skorasnji dozivljaj sa smileychar022 kod dalton zgrade

Pre nekoliko dana ja i drug isli do grada sa e36 i pasatom, on sa pasatom bio ispred mene nekih 10 metara (normalno sve vozio) i samo izlece pandur sa parkinga.... ide u paralelnoj traci i pokusava da stigne pasata a neki jugasin ispred njega i odjednom jugasin zakoci, znaci 1 milimetar je falio da ga pandur pokupi, stigne on pasata i kao ajde stani sa desne strane i pandur da se popne na bankinu skuterom i klizne mu zadnji tocak mal se nije proso... i prisao kolima i kao isprave molim vas i ovaj dao i odma pitao sto sam zaustavljen? tek pandur pa pricali ste na telefon! ja stojim pored pandura i umirem od smeha... i tek drug sta lupas nisam pricao telefon, u pederusi mi je telefon... tek pandur pa nisam bas siguran u sebe al ajd nek ti bude ali sledeci put ti necu oprostiti... Lik je istripovao da je ovaj razgovarao na telefon... Mogao se dvaput prosuti ko pi*ka... Samo da napise kaznu ili da se ogrebe za kintu pa da moze da pojede nesto... jel su oni prosli neku obuku za te motore? stvarno su kriticni...
Slika

Markedjani
Predsednik kluba
Predsednik kluba
Poruka: 21535
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h

Poruka od Markedjani » utorak, 25. maj 2010. u 22:37h

Moguće je (mislim na to da ih nema u bg)... pre nedelju dana me policajac zaustavio kod mene u kraju... pitao me samo odakle sam i kad sam mu rekao da sam iz one tamo zgrade (pokažem mu prstom :D ) samo je rekao idi... a pre toga su me zaustavili kad sam naduvao 0.79 tj u septembru 2009. godine :)

A svaki dan sam u saobraćaju ;)

Čim izađem van BG-a... to je rasulo koliko ima policije.
Slika
Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!

dule0911

 

Poruka od dule0911 » utorak, 25. maj 2010. u 23:19h

Hm, a pre neki dan sam od Nbgda do Lestana sreo barem 5 patrola u roku od 5km. Ali vec duze vreme ih nije bilo, pogotovo kod mene u kraju, sad opet stoje sa radarom... Taman sam se navikao da ne obracam paznju, srecom pa sam ih primetio na vreme i sad opet gledam smileychar022
Fiesta!!

FiestaRS
VIP
Poruka: 4298
Član foruma od: subota, 11. okt. 2008. u 17:57h
Kontakt:

Poruka od FiestaRS » utorak, 25. maj 2010. u 23:43h

Ma u NS bukvalno na svakom bulevaru ima bar jedan pandur (saobracajac) dal na motoru ili kolima....Pre 20 i kusur dana (kad sam zadnji put vozio auto) oko 16h haos u gradu... svi se vracaju sa posla, toplo,murija na svakom semaforu... i lepo parkirao auto i reko mu caO! imam bajk pa gde treba skoknem njim cas posla... Pandur jedva ceka da te uhvati sa mobilnim telefonom ili da nisi vezan, bilo koji prekrsaj odma doleti sukuterom i pise kaznu...
Slika

Iosis
VIP

Poruka od Iosis » sreda, 26. maj 2010. u 14:08h

Još gore oni sami prave. Prije mjesc dana čekam bus kod futoške pijace i čujem sirenu, zaustavaljaju panduri nekog lika s autom koji je pričao na mobilni u vožnji. Ali ga zaustavljaju na takvom mjestu gdje su napravili takav haos. Zaustavili ga na 7-8 m od raskrsnice i oni koji idu od ž. stanice i žele da skrenu desno moraju da pređu u srednju traku, pa ponovo da se vraćaju u desnu. Da su ga zaustavili 20 m poslije raskrsnice ne bi napravili takav haos.

911s [SK]
old-and-rare Fords fan
Poruka: 11510
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:33h

Poruka od 911s [SK] » sreda, 26. maj 2010. u 16:57h

U BG-u ništa nije sigurno, nekad ih ima na gomile i na svakoj raskrsnici i zaustavljaju sve redom, a nekad ih nema nigde na dve nedelje. Tako da treba računati na to da ih uvek ima svuda, sigurnije je.
Everything we do, it's driven by you!
Ford weist den Weg.

"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Van piše: ...за све те буђаве фордове

mirke
Poruka: 777
Član foruma od: ponedeljak, 20. jul 2009. u 08:31h

Poruka od mirke » sreda, 26. maj 2010. u 22:35h

Taunus 17m piše:Vidite ljudi ne branim nikoga, prvi taj moj stric ima toliko godina i kilometara iza sebe da neki mogu samo da sanjaju o tolikoj kilometrazi.

Sto se tice tih brzina od 180 i vise mislim da jeste pomalo preterano, ali sigurno da nije vise opasno nego negde brzina od 80km na sat gde su uslovi daleko gori. U Vojvodini su pravci, lepo odradjena signalizacija, regulisana ukljucenja sa strane, trotoari itd.

Ja recimo vozim ponekad oko 150 na sat u naselju, ali nocu od obicno 1 do 4 sata na pravcu gde je put nov a preglednost odlicna, saobracajna frekvencija jako mala... To retko, ali na deonici od 20/ak kilometara vozim konstantno (u to vreme) od 100 do 130 na sat...
Slika
MIRKE / Fiesta 1.25 zetec

Iosis
VIP

Poruka od Iosis » sreda, 26. maj 2010. u 23:18h

Mirko to što radiš smatram da je sasvim korektno. Jer u toba noći kao što reče frekvencija saobraćaja je mala, i u tom vremenskom intervalu od 1 pa do npr. 4-5 mogla bi policija da toleriše brzine do nekih 130-140. Ipak preko nije baš jer naši putevi su projektovani za brzine od 60 - 80, a samo autoputevi za 120. Jeste da se može voziti 200 na putu koji je projektovan za 80 na sat, ali nije baš bezbjedno jer preglednost i ostali elementi se ne uklapaju.

mirke

Poruka od mirke » četvrtak, 27. maj 2010. u 00:34h

Mirke ne Mirko no nema veze thumbsuph

Potpuno se slazem...
Slika

Neša
VIP
Poruka: 5053
Član foruma od: sreda, 8. apr. 2009. u 17:51h

Poruka od Neša » četvrtak, 27. maj 2010. u 00:41h

Mirko i Slavko hahahaha
Ford MONDEO mk3 1.edition
Duratorq DI 16v

Iosis
VIP

Poruka od Iosis » četvrtak, 27. maj 2010. u 09:03h

Ups, silent sorry mala grška. :D

mirke

Poruka od mirke » četvrtak, 27. maj 2010. u 19:23h

Ma opusteno lol
Slika

kubura16v
Poruka: 1841
Član foruma od: četvrtak, 20. avg. 2009. u 20:49h

Poruka od kubura16v » petak, 28. maj 2010. u 12:13h

Ja sam Mirko,a ja sam Slavko lol lol lol lol lol

[youtube]wOICFc9QeMk[/youtube]

Neša
VIP
Poruka: 5053
Član foruma od: sreda, 8. apr. 2009. u 17:51h

Poruka od Neša » utorak, 1. jun 2010. u 00:05h

Nis-nesreca-1.jpg
fox-televizija2010-05-28.jpg
Niš -- Četiri osobe su poginule noćas na autoputu kod Niša u putničkom vozilu "pasat", među njima i jedno sedmogodišnje dete, saopštila je danas niška policija.

Nesreća se dogodila kod skretanja "Niš-jug" kada je vozilo, zbog neprilagođene brzine sletelo sa kolovoza i udarilo u stub, rekli su u policiji.

Poginli su Teodora S. (7), vozač "pasata" Vladimir S. (43), Darinka S. (78) i Leposava Š. (70), svi iz Beograda.

Nesreća se dogodila destak minuta iza ponoći, a uviđaj na mestu udesa obavili su istražni sudija Osnovnog suda u Nišu i policijski službenici Policijske uprave u Nišu.
Ford MONDEO mk3 1.edition
Duratorq DI 16v

Odgovori

Povratak na „Off topic & Free time“