Ford Mondeo MK3, 2.0 benzin,kvar,ali ne znam koji je ovo del i kako se zove...
Moderator: Dragomir
-
- Poruka: 58
- Član foruma od: subota, 20. nov. 2010. u 23:30h
Re: Ford Mondeo MK3, 2.0 benzin,kvar,ali ne znam koji je ovo del i kako se zove...
Cekam dijagnosticara,pravog,obecao mi za ponedeljak, danas je utorak, dosada dva su ceslala nista ne ocitavaju...
- Jozza
- Poruka: 2093
- Član foruma od: sreda, 27. mar. 2013. u 23:55h
Re: Ford Mondeo MK3, 2.0 benzin,kvar,ali ne znam koji je ovo del i kako se zove...
Neka isprati vremena otvaranja dizni kad je motor pod opterećenjem, nešto ga zeza. Kao i napone na lambda sondama, itd. I obavezno da se testira senzor položaja papučice gasa, kao i senzor temperature. Tek kad sve to znaš, možeš da izneseš neke zaključke
Послато са M2007J3SG помоћу Тапатока
Poznaćeš me i po mraku, po felnama i šestaku
-
Prava kmpjuterska dijagnostika, i auromatsko podesavanje na sve parametre, a i majstor koi zna sta radi i trazi, i auto kao da se ponovo rodio... Ne trokira i ne zeza nista, a nije mi promenio nikakav deo, kompjuter ocitava sve ok, a podesio sve.Jozza piše: ↑utorak, 31. avg. 2021. u 13:41hNeka isprati vremena otvaranja dizni kad je motor pod opterećenjem, nešto ga zeza. Kao i napone na lambda sondama, itd. I obavezno da se testira senzor položaja papučice gasa, kao i senzor temperature. Tek kad sve to znaš, možeš da izneseš neke zaključke
Kako da ne mu verujem
-
Dobar dan
Senzor položaja papučice gasa,ovo sam menjao 2019, i opet on je bio problem...
Menjam i njega i nadam se zvanicno kraj mog problema.
Senzor položaja papučice gasa,ovo sam menjao 2019, i opet on je bio problem...
Menjam i njega i nadam se zvanicno kraj mog problema.
- Jozza
Jel to beše TPS senzor? Pokazala dijagnostika?
-
Dijagnostika nije pokazala nista sve ok, svi parametri ok, svi senzori ok,EGR ok,katalizator ok,lambda sonde ok, senzor gasa ok, kola ti je ok po kompjuteru...
Prima vazduh negde u granu, nesto joj ne daje da radi ok,pomesti obrtaje i vibrira, drug odgovor dijagnostika nema..
Hajde sovet, da presecem taj regulator zraka i da povozim tako i da probam dali ce da se smiri problem...
Mereno sve ok, ama mora tamo taj rejl da pravi neki problem,taj cu zastopati pa da probamo tako a,
- Jozza
Onaj regulator za benzin svakako zapuši.
-
- Jozza
OBAVEZNO isto takvo crevo (armirano-pleteno) stavi i na regulator, jer ako propusti zaliće ti motor benzinom!
-
Dzabe, sve je isto, opet prima vozduh, obrtai gore dole, i u voznji, sada poretko, ali opet ugasi, posle kad se namesti radi kao nista da nije bilo, ne znam ovo nam the de na nerve, hahah.
Rasturicemo celu granu, i sva ta creva provericemo, sve gumice, prima odnekud fals vazduh, i to je problem drugo nema, fals vazduh pravi problem...
Kad nema crevo na strani rwgulatora radi bolje, kad stavim i tamo crevo radi losije, nemam objasnenja za ovo...
- Jozza
Srećno sa pronalaženjem odakle vuče falš vazduh. Imaš li drugu granu da probaš? Mada je posao da se skine grana, jbg. Da znaš, paše i od restajl modela
-
- 911s [SK]
- old-and-rare Fords fan
- Poruka: 11519
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:33h
Priključak za merenje pritiska goriva.
Ne tražite problem na pametan način, već mnogo toga peške i daj probaj ovo pa probaj ono pa ćemo rasturiti da vidimo pa da zamenimo ovo ili ono možda bude bolje...
Ima još načina lakših i pametnijih da se proveri falširanje i generalno sve to, ali taj ko ti to popravlja se još uvek uči da bude majstor.
Ne tražite problem na pametan način, već mnogo toga peške i daj probaj ovo pa probaj ono pa ćemo rasturiti da vidimo pa da zamenimo ovo ili ono možda bude bolje...
Ima još načina lakših i pametnijih da se proveri falširanje i generalno sve to, ali taj ko ti to popravlja se još uvek uči da bude majstor.
Everything we do, it's driven by you!
Ford weist den Weg.
"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Ford weist den Weg.
"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Van piše: ...за све те буђаве фордове
- mbole
- Poruka: 14909
- Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h
Metoda "uzaludnih pokusaja"...
O tvom trosku
O tvom trosku
Djak pesak