Poruka
od Jozza » sreda, 25. avg. 2021. u 09:44h
To je regulator pritiska goriva na rejlu. U njemu je gumena membrana, sa jedne strane benzin, sa druge strane vakuum. Kad se potopi gas, vakuum u usisnoj grani opadne, i membrana gurne benzin ka rejlu, pa je odziv na gas bolji. Ujedno i pegla pikove u pritisku goriva nastale usled diskretnog rada dizni (otvori-zatvori). Ta gumena membrana često propusti benzin jer je guma trula (star auto) tako da ni polovna nije srećno rešenje. Ja sam moju zaštopao. Skinuo crevo sa regulatora na granu i gurnuo šraf u crevo gde je bio regulator da grana be bi vukla faks vazduh, a na regulator navukao ojačano gumeno crevo sa pletivom, u drugi deo creva šraf, pa na krajeve dve šelne. I sve radi. Što se tiče mikro trzanja na 2000rpm, može biti par stvari. Probaj prvo da raskačiš klemu akumulatora na par minuta. Kad je vratiš pusti ga da radi u ler gasu dok ne otvori termostat, pa ga onda dobro provozaj. To bi trebalo da podesi mapu, ako je razdešena nalivanjem benzina. Ukoliko to ne pomogne, može biti svašta: bobina, kablovi, svećice (ako možeš promeni sve u kompletu. Bobinu Delphi, Bosch ili NGK, kablove Beru ili NGK jer su Ford skupi ko otrov, a svećice NGK ili Denso), MAP senzor (očisti ga sprejom ili zameni ako ne valja), mogu biti i lambda senzori, falš vazduh (sa usisne grane), senzor temperature ocitava pogrešno, TPS... Dakle DOBRA dijagnostika, da se proveri rad svih komponenti, pa onda se zna sta se menja, nikako napamet jer će da te košta. Dakle da se isprati vreme otvaranja dizni, rad lambda senzora, očitavanje senzora temperature (može se probati sa polovnim), odraditi test TPS-a. To sve Ford dijagnostika. ima.
PS: pre nego skineš klemu, zapiši kod za radio, jer ce se radio zaključati. Klemu odvoji na pola sata, a nakon što otvori termostat, provozaj ga bar 10km, i ne štedi ga na gasu
Послато са M2007J3SG помоћу Тапатока
Poznaćeš me i po mraku, po felnama i šestaku