Odeljak za mehaničke kvarove.
Pravila foruma
Svako pitanje koje traži rešenje problema, a koje ne sadrži u naslovu teme: model auta, godinu proizvodnje,tip ubrizgavanja, zapreminu i snagu motora, biće obrisano bez opomene. U poruci napisati kratak i sažet problem.
Ako može pomoć!!!!
Promenih tri grejeca i ko za baksuz zadnji izašao ali onaj deo ostao unutra
Jel može nekako da se izvadi iz motora bez skidanja glave, npr jel može kompresija da ga izbije ili guglao sam ovde da se izbije unutra i izvadi savitljivim magnetnom?
Da sam bliže oterao bih automobil ovde negde, ali na Kosovu tesko naci dobrog majstora za ove motore
Jel može auto normalno raditi sa 3 grejaca? Za sad ne mogu promeniti onaj četvrti, kad dolazim u toku leta u centralnu Srbiju oteracu kod nekog majstore da izvadi četvrti.Reče mi jedam majstor da na ovim motorima tek kad ne rade dva grejaca moze auto praviti problem
Ja sam licno izvadio hrpu tako zalomljenih grijaca i to alatom kojeg sam sam napravio. Burgiju 4mm zavario na dugacki saraf 6 mm i sa njom izbusim keramiku koja bude u tom zalomljenim komadu,znaci ne probijem taj vršak grijaca nego samo počistim keramiku iz njeg a onda zavarenu ureznicu M5 na navojnu sipku 6mm urezujuci navoj zavrnem u zalomak grijaca,zavrcem tako sto na navojnu sipku zavrnem dvije matice jednu prema drugoj da imam za sta uhvatiti kljucem i kad zavrnem do kraja onda raskontram te matice i odvrnem ih i nabijem cjevcicu na navojnu sipku koja se osloni na glavu i opet navrnem maticu i lagano zavrcem a sipka izvlaci zakomak grijaca.
odličan sistem!samo mi nije jasno kako burgija 4mm i ureznica 5mm,kad je debljina zalomljenog dela grejača tj žarućeg dela malo širi od 4mm?tačnije 4,5mm...jedino tanja burgija i ureznica.ali odlična fora u svakom slučaju
3mm je burgija a 4mm je ureznica. 4 i 5 mm mi je alat za fiat 1.9 jtd motore. Samo tu sam koristio klizni čekić za vadjenje. Onda sam malo evoluirao kad sam napravio za hdi