Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Pregoreva elektronika na diznama - Fiesta mk5 1.4 tdci '07

Odeljak za mehaničke kvarove.
Pravila foruma
Svako pitanje koje traži rešenje problema, a koje ne sadrži u naslovu teme: model auta, godinu proizvodnje,tip ubrizgavanja, zapreminu i snagu motora, biće obrisano bez opomene. U poruci napisati kratak i sažet problem.

Moderator: Dragomir

Odgovori
radosavb
Poruka: 12
Član foruma od: ponedeljak, 31. maj 2021. u 08:31h

Pregoreva elektronika na diznama - Fiesta mk5 1.4 tdci '07

Poruka od radosavb » ponedeljak, 31. maj 2021. u 10:57h

Pozdrav svima. Novi sam član foruma. Vlasnik sam Ford Fieste 1.4 tdci 2007 godište.

Automobil sam kupio pre oko pola godine, moj prvi :). Bio je predmet imovinske rasprave pa nije vožen oko godinu ipo dana (stajao na otvorenom parkingu). Pre kupovine sam konsultovao majstora koji je procenio da je auto ok pod uslovom da mu se urade servisi (na šta sam pristao). Nikakve druge nedostatke koji bi zbog stajanja nastali nije spominjao.

Nažalost, krenuli su da se javljaju problemi sa diznama. Prvo je otišla elektronika na dizni br. 4. Najjeftinija opcija je bila da kupim polovnu što sam i uradio. Majstor je rekao da je sve dizne dao na ultrazvučno čišćenje, da je proverio tu "novu" polovnu diznu i da je sa njom sve ok. Posle pređenih ni 1000 km mi je na sred autoputa (kad sam razvio brzinu 120 km/h) otišla još jedna dizna, br. 2. Uradio sam istu proceduru kao pre... kupio polovnu diznu od istog prodavca, očistio i zamenio je isti majstor, ali nakon 300 km se javio isti kvar. Ista lampica gori, isti zvuk motora. Još nisam uradio dijagnostiku jer tražim novog majstora pa ne znam koja dizna je sada u pitanju.

Svi servisi koje sam zvao su mi rekli da sem same dizne ništa drugo na autu ne može da izazove njeno pregorevanje. Ali opet, kako je moguće da 3 dizne nezavisno od bilo čega crkavaju jedna za drugom u rasponu od pređenih 1500 km.

Ako je neko imao sličan problem ili zna kod koga treba da vozim auto molio bih za savet.

van
VIP
Poruka: 9040
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 09:33h

Re: Pregoreva elektronika na diznama

Poruka od van » ponedeljak, 31. maj 2021. u 11:05h

Контакт , напон , маса ... Уобичајене ствари које муче струјна кола

radosavb

Re: Pregoreva elektronika na diznama - Fiesta mk5 1.4 tdci '07

Poruka od radosavb » ponedeljak, 31. maj 2021. u 13:46h

Hvala na odgovoru. Da li bi mogao da mi preporučiš kod koga da ga vozim? Ford servis, bošista, auto električar...

van
VIP
Poruka: 9040
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 09:33h

Poruka od van » ponedeljak, 31. maj 2021. u 14:18h

То већ не знам .Са тако фантомским кваровима тешко да неко хоће да се бакће , јер ториши време а није сигуран да ли је то што чачка узрок .

ljuba power
Poruka: 2705
Član foruma od: nedelja, 11. mar. 2018. u 13:20h
Kontakt:

Poruka od ljuba power » ponedeljak, 31. maj 2021. u 23:13h

sa polovnim diznama se vrtiš u krug i bačen novac

radosavb

Poruka od radosavb » utorak, 1. jun 2021. u 08:49h

To sam već shvatio :(. Ali problem je to što i da uradim skupu reparaciju dizni niko mi ne garantuje da elektronika neće crći. U RSD Ford su mi rekli da je najbolje da sam odmah kad je crkla prva stavio sve 4 polovne. Verovatno ima neke veze da se sve zajedno zamene. Kupovina novih mi nije opcija.
Da li je moguće da se polovne nekako testiraju kako bi imao makar neku garanciju?

Markedjani
Predsednik kluba
Predsednik kluba
Poruka: 21504
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h

Poruka od Markedjani » utorak, 1. jun 2021. u 08:54h

Može, odnesu se kod bošiste na proveru.
Slika
Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!

FiestaBG87

 
Poruka: 5871
Član foruma od: nedelja, 13. okt. 2013. u 20:25h

Poruka od FiestaBG87 » utorak, 1. jun 2021. u 09:14h

Kod mene sam zamenio sve 4 pre 7 god i eno jos rade, stavio polovne.

radosavb

Poruka od radosavb » utorak, 1. jun 2021. u 11:21h

Kod mene je situacija da sam kupio 4 polovne. Dve su zamenjene. Majstor kaze da je kod druge izmerio na unimeru da je napon slabiji, a za dve nije mogao da izmeri protok jer nisu bacale gorivo kad ih prikljuci, nesto nije uredu sa namotajem ili sl. Prodavac mi je te dve dao gratis pa se i ne nadam da su ok.
Da li mi se uopšte isplati da ih nosim kod bošiste ako im struja nije u redu? Ili da pokušam da repariram mešovito, te koje najbolje prođu na testu?

Odgovori

Povratak na „Kvarovi i popravke“