Osvjetljenje
Moderator: Dragomir
- Zelj@
- Poruka: 528
- Član foruma od: nedelja, 19. jun 2011. u 20:56h
Osvjetljenje
Ćao društvo
Pojavio se bug oko osvjetljena enterijera
Problem se javljao i ranije ali nekako bi se vratilo u normalu
Dešava se to da kad upalim svijetla osvetljenje se pojavi sekund dva i ugasi se, i to na prekidacima iznad multimedije park senz grijači šofer.prekidači grijaca siceva i na volanu komplet osvjetljenje dok sve ostalo radi normalno
Sumnjam na problem komunikacije conversa i računara ili šta već,probao sam skidanje kleme na 10 min ali opet isto
Pojavio se bug oko osvjetljena enterijera
Problem se javljao i ranije ali nekako bi se vratilo u normalu
Dešava se to da kad upalim svijetla osvetljenje se pojavi sekund dva i ugasi se, i to na prekidacima iznad multimedije park senz grijači šofer.prekidači grijaca siceva i na volanu komplet osvjetljenje dok sve ostalo radi normalno
Sumnjam na problem komunikacije conversa i računara ili šta već,probao sam skidanje kleme na 10 min ali opet isto
- mbole
- Poruka: 14900
- Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h
Re: Osvjetljenje
Posumnjaj prvo na los kontakt zice koja dovodi napajanje za to 
Krenes od prostih stvari, pa tek onda na slozenije.

Krenes od prostih stvari, pa tek onda na slozenije.
Djak pesak 

- Zelj@
Ih Bole....
Pa đe da tražim žicu....šalim se...
Meni je sumnjivo to da je softverska greška u pitanju zbog toga što..na svako sledeće paljenje i gašenje svijetla ne dešava se ništa sve dok ne ugasim kontakt pa opet dam kontakt, pa ponovo upalim svijetla onda opet dođe na sekund sva i tako stalno ..ebem li ga...
Pa đe da tražim žicu....šalim se...
Meni je sumnjivo to da je softverska greška u pitanju zbog toga što..na svako sledeće paljenje i gašenje svijetla ne dešava se ništa sve dok ne ugasim kontakt pa opet dam kontakt, pa ponovo upalim svijetla onda opet dođe na sekund sva i tako stalno ..ebem li ga...
-
- Poruka: 269
- Član foruma od: ponedeljak, 5. avg. 2019. u 15:38h
ja sam imao takav problem, pisao sam na nekoj temi.
Gasiolo mi se pozadinsko osvetljenje svih tih dugmića i ceo km sat se gasio!
Morao sam da odnesem kod nekoga da mi preduva smd kontakte na kilometar satu i posle je bilo sve okkk.
ja sam pokušao sa običnom lemilicom što se moglo sa njom i malo se poboljsalo ali se i dalje dešavalo, menjao sam prekidač za svetla, skidao kleme....
tako da vidi još malo. ja sam utvrdio da je do sata tako što sam stavio drugi i to se više nije ponavljalo!
A moze i da se vidi na dijagnostici da li je dat signal da se upali osvetljenje, ako se signal izgubio onda nije do ožićenja verovatno!
pozz
Gasiolo mi se pozadinsko osvetljenje svih tih dugmića i ceo km sat se gasio!
Morao sam da odnesem kod nekoga da mi preduva smd kontakte na kilometar satu i posle je bilo sve okkk.
ja sam pokušao sa običnom lemilicom što se moglo sa njom i malo se poboljsalo ali se i dalje dešavalo, menjao sam prekidač za svetla, skidao kleme....
tako da vidi još malo. ja sam utvrdio da je do sata tako što sam stavio drugi i to se više nije ponavljalo!
A moze i da se vidi na dijagnostici da li je dat signal da se upali osvetljenje, ako se signal izgubio onda nije do ožićenja verovatno!
pozz
- Zelj@
Hvala na odgovoru, svakako će značiti!!
- Zelj@
Bole stara škola i nema dalje....problem je bio u instalaciji na ambient lampicama na plafonu,riješeno za čas
- mbole
- Poruka: 14900
- Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h
-
- Poruka: 269
- Član foruma od: ponedeljak, 5. avg. 2019. u 15:38h
ekstra kad je to!