Greje se prednji točak na Fokusu?
Moderator: Dragomir
-
- Poruka: 403
- Član foruma od: sreda, 3. okt. 2012. u 11:36h
Greje se prednji točak na Fokusu?
Poz.Poceo da se greje prednji levi tocak na Fokusu tddi,nakon zamene seta letnje zimske gume.O cemu moze da se radi,klesta,crevo?
-
- Poruka: 102
- Član foruma od: subota, 22. sep. 2018. u 14:49h
Re: Greje se prednji točak na Fokusu?
Moze biti i lezaj... Ko bi znao, dok se ne pogleda.
- bane1967
- Poruka: 346
- Član foruma od: subota, 6. avg. 2011. u 10:43h
Kod mene se to dešavalo zbog kočionog creva, koje iako nije puklo spolja i nigde nije čak ni vlažilo, unutar njega se napvravio neki "zalistak", zbog čega se nakon kočenja klip nije vraćao skroz i držao kočione pločice napete. Pritisak iz kočionog cilindra nije mogao u potpunosti da se vrati na normalu, pošto se zbog deformiteta creva ulje nije normalno vraćalo ka glavnom kočionom cilindru...
Prethodno je, naravno, takođe bilo sumnje i na ležaj i na klešta, ali kada je sve to provereno, eto, ipak je bilo ono što golim okom nije nikako moglo da se vidi. Posle zamene creva sve je bilo ponovo OK.
Prethodno je, naravno, takođe bilo sumnje i na ležaj i na klešta, ali kada je sve to provereno, eto, ipak je bilo ono što golim okom nije nikako moglo da se vidi. Posle zamene creva sve je bilo ponovo OK.
- FM III
- Vremenski policajac
- Poruka: 8365
- Član foruma od: četvrtak, 9. dec. 2010. u 01:19h
Da li se auto kreće otežano i da li kada si uleru stoji na blagim uzbrdicama ili nizbrdicama? Ako je tako moguće je da ti blokiraju kočiona klješta. Podigni taj točak i okreći ga rukom, ako ide teško onda skini točak pa vidi da li kočnica drži disk.
Focus mk 3.5 1.5 TDCI 88 kW (120 ks) 2016. god. 2021-
Panter black Ford Mondeo MK3 2.0 TDDI 115KS 2002. 2010-2021
NE BRŽE OD ŽIVOTA!
(23:48:25) Iosis: njeeeh saću ja van iz ćenife pa za komp
NE BRŽE OD ŽIVOTA!
- Daki_81
- Poruka: 2600
- Član foruma od: subota, 23. mar. 2013. u 17:56h
Preduhitrio me FM III ali sumnjam na isto...Ford TDDI piše:Poz.Poceo da se greje prednji levi tocak na Fokusu tddi,nakon zamene seta letnje zimske gume.O cemu moze da se radi,klesta,crevo?
Ako te usporava na maloj brzini u leru probaj za prvu pomoć da čukneš felnu čekićem pa ako otpusti onda je problem u klještima ili klipu
Sent from my Xiaomi Redmi 5 Plus using Tapatalk
/ Focus / 2007. / 1.6 TDCi /
-
Problem bio u klipu,zaglavio i nece da mrdne.Kupio sam drugu kandzu i sad je ok. Da li se isplati da se uradi reparacija kandze za rezervu da bude,koliko se krece ako neko ima info?
- FM III
- Vremenski policajac
- Poruka: 8365
- Član foruma od: četvrtak, 9. dec. 2010. u 01:19h
Isplati se samo ako je uradjena reparacija sa novim gumicama, samo razradjivanje nije dovoljno.
Focus mk 3.5 1.5 TDCI 88 kW (120 ks) 2016. god. 2021-
NE BRŽE OD ŽIVOTA!
NE BRŽE OD ŽIVOTA!
- tihi13
- Poruka: 707
- Član foruma od: ponedeljak, 25. sep. 2017. u 18:30h
Meni je isto crevo bilo problem... Spolja bez ostecenja, medjutim iz nekoga razloga je bilo zacepljeno. Srecom, lako se proverava da li je to problem.
-
- Poruka: 323
- Član foruma od: nedelja, 22. jan. 2017. u 14:42h
Koliko te izašla ta klešta? Isplati se ako se sve rasklopi očisti od rdje i blata,ispolira klip , sve gumice stave nove itd...
-
- Poruka: 136
- Član foruma od: utorak, 9. jan. 2018. u 18:13h
Meni bio zaribao klip, ja ga razradio podmazao i stavio nove gumice. Eno prelazi preko 50 000 bez problema.
-
Klesta 1000 din.
-
Poz drugari.Radi se o Fokusu tddi,da ne otvaram drugu temu.Počeo je da se greje prednji desni točak(suvozačka strana) u vožnji,nije baš vreo ali se greje.Kao da je počelo neko podrhtavanje prilikom ubrzanja nakon toga u toj strani.Da li postoji mogućnost da ne vraća klip lepo i da zato podrhtava?Pre dve godine sam imao problem na drugoj strani i zamenom k.kljesta resio.
- van
- VIP
- Poruka: 9040
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 09:33h
Не подрхтава од кљешта , него од луфта у крсту полуосовине па у комбианцију са свим луфтовима по трапу и носачима.
А греје се точак јел се клип у кљештима не враћа како треба . А зашто се не враћа ? Прљава или кородирао цилиндар или клип , отишла гумица прашинарка , зарибао клизач кљешта , лоше црево ...
А греје се точак јел се клип у кљештима не враћа како треба . А зашто се не враћа ? Прљава или кородирао цилиндар или клип , отишла гумица прашинарка , зарибао клизач кљешта , лоше црево ...
- mbole
- Poruka: 14911
- Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h
Postoji jos jedna varijanta u kojoj podrhtava, i to bas kada se greje neki tocak, ali se to desava tek kada se ugreje.
Kriv disk...
Ne mnogo, ne dovoljno da pravi probleme prilikom kocenja, ali dovoljno da pomalo trlja o plocicu. Posle malo duze voznje, to pomalo trljanje, napravi dovoljo toplote da pocne da biva izrazenije, i da se ceo tocak ugreje.
Imao sam bas takav problem na jednom gnojfu, kojim sam isao do svabije prosle godine.
Kriv disk...
Ne mnogo, ne dovoljno da pravi probleme prilikom kocenja, ali dovoljno da pomalo trlja o plocicu. Posle malo duze voznje, to pomalo trljanje, napravi dovoljo toplote da pocne da biva izrazenije, i da se ceo tocak ugreje.
Imao sam bas takav problem na jednom gnojfu, kojim sam isao do svabije prosle godine.
Djak pesak 

-
Zameniću gume za koji dan pa da otklonim dilemu da nije podrhtavanje mozda od guma ili felne.
- Markedjani
- Predsednik kluba
- Poruka: 21504
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h
Nema veze sa gumama ako podrhtavanje nestane onog momenta kad pustiš gas

Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!
- van
- VIP
- Poruka: 9040
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 09:33h
Боле . треба приметно да запиње точак да би се грејао . Ако запиње једва приметно , не може то да створи толики утрошак енергије да би се загрејао . Ако баш качи точак да се осећа под руком онда и та енергија одлази на топлоту али поново тешко да може да буде топлији нешто точако од оног супротног
За власника теме , трешење при убрзању или гасу , па поготову и кривини и када вешање иде горе доле , је због уседања крста полуосовине у шољи . Како се напрегне више полуосовина , крст мора да прелази преко тог уседа и то крене да прави вибрације , па када се изрезонира са луфтовима и носачима , добију се те вибрације .
Ухвати полуосовину код мењача или код ослонца на потору па мрдај и ротирај , приметићеш луфт .
- mbole
- Poruka: 14911
- Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h
Jbg... ja licno vozio auto...
Isli mo dosta brzo (autoban), jeste trebalo podosta vremena da krene da se oseca, al kad krene, samo postaje se gore i gore, dok ne stanes da se ohladi, i onda prica iz pocetka.
Stigli u Stutgart, kod drugara u servis, na komparater... baca malo (da me sad... ako se secam koliko).
Zamenili diskove, simptomi nestali.
Nista drugo nismo dirali.
OK, morali smo da skinemo kljesta, nije nemoguce da su i ona glavuckala, pa da se to malo rezradilo prilikom skidanja.
Nije mogu ce da je u pitanju oluosovina, posto je bio zadnji tocak u pitanju.
Isli mo dosta brzo (autoban), jeste trebalo podosta vremena da krene da se oseca, al kad krene, samo postaje se gore i gore, dok ne stanes da se ohladi, i onda prica iz pocetka.
Stigli u Stutgart, kod drugara u servis, na komparater... baca malo (da me sad... ako se secam koliko).
Zamenili diskove, simptomi nestali.
Nista drugo nismo dirali.
OK, morali smo da skinemo kljesta, nije nemoguce da su i ona glavuckala, pa da se to malo rezradilo prilikom skidanja.
Nije mogu ce da je u pitanju oluosovina, posto je bio zadnji tocak u pitanju.
Djak pesak