Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

fiesta 1998 ... ozvucenje pomoc :)

Playeri, zvučnici, pojačala, kondenzatori, povezivanja, instalacije...
Odgovori
Fordinjo
Poruka: 3
Član foruma od: sreda, 19. maj 2010. u 22:28h

fiesta 1998 ... ozvucenje pomoc :)

Poruka od Fordinjo » četvrtak, 20. maj 2010. u 02:23h

Pozdrav svima :)

hteo sam da vas zamolim za malu pomoc ... planiramo da pazarimo drugu zvucnike za pomenuta kola ... ali nismo sigurni sta i kako ... inace kao poklon za 18. a taman treba i da polozi :) pa ce vozikati ova kola :)

uglavom ... ozvucenje ce ici sa ovako neceg
http://www.tehnomanija.rs/katalog/pione ... 200ub.html

a meni treba preporuka za zvucnike, ako moze i link ... znaci apsolutno nemam nikakvih smernica sem budzeta koji je 7500 - 8000 ni din vise :)

hvala :)

kubura16v
Poruka: 1841
Član foruma od: četvrtak, 20. avg. 2009. u 20:49h

Re: fiesta 1998 ... ozvucenje pomoc :)

Poruka od kubura16v » četvrtak, 20. maj 2010. u 12:24h

Sve zavisi kakve zvucnike hoces,tj hocete. Napred u vrata mozes da ubacis 12-13 cm,nazad isto cini mi se. Osim ako nece da sece policu,tu mogu elipse ili okrugli recimo 17cm.

Dusan64
Poruka: 5280
Član foruma od: ponedeljak, 23. feb. 2009. u 19:52h

Poruka od Dusan64 » četvrtak, 20. maj 2010. u 13:07h

Uu,sto je dobar plejer,morace da cucne umesto sadasnjeg Pioneer-a... thumbsuph

Za 7500-8000din mislim da mozes da gledas Blaunpunkt,Magnat mozda (ako se radi o cetiri zvucnika).. Sve ostale je skuplje.. A ovde se bukvalno drzis one "Koliko para toliko muzike",da znas sta da ocekujes..

Izbegavaj Evertone,LG i te gluposti..

Evo ti par primera:
http://www.tehnomanija.rs/katalog/magna ... t-162.html
http://www.tehnomanija.rs/katalog/magna ... r-162.html
http://www.tehnomanija.rs/katalog/magna ... s-690.html

Najbolje,barem po meni,je uzeti komponente,tj. odvojene visokotonce/srednjotonce,pa uzmi i to u obzir kada budes gledao...

magnat
Poruka: 591
Član foruma od: subota, 28. mar. 2009. u 01:14h
Kontakt:

Poruka od magnat » četvrtak, 20. maj 2010. u 22:17h

Sto se Magnata tice stavi seriju Ultra S lepo radi ako je nigde nenadjes ja imam jos samo 2 para elipsi u steku i ponesto 17-tica i 10-ki i 13-ica. To sam ostavio za drugare i poznate pa ako nenadjes nadji cene (ja znam koliko to kosta u maloprodaji) a ja na njih dajem 10% da bi se uklopio u tu sumu koju imas.Mislim da je to posteno. Moze i Car Fit to je jedan od boljih zvucnika i do sada za 5 godina na njih nisam imao ni jednu reklamaciju Dark Power preskoci posto znaju na slabijim plejerima da traze pojacalo da bi lepo radili. Posto ti nisi u mogucnosti da experimentises drzi se ovog drugog.
"FULL MONTY" GmBh - Zemun
Vucki i ja nismo bili u Dascari tamo su nam rekli da RUSMIR ima bolje kobasice

Jedan moj kolega je izjavio pod atnosverskim utjecajima (pivo) kupcu na telefon:POZVONITE NA VRATA I RECITE MOJOJ ZENI DA VAM DA

FiestaRS
VIP
Poruka: 4298
Član foruma od: subota, 11. okt. 2008. u 17:57h
Kontakt:

Poruka od FiestaRS » petak, 21. maj 2010. u 00:48h

Zaobidji koaxalce... Samo kmpo gledaj...
Slika

Jorgovan
Poruka: 2
Član foruma od: sreda, 19. maj 2010. u 16:54h

Poruka od Jorgovan » petak, 21. maj 2010. u 12:53h

Nadovezujem se sa sličnom dilemom, da ne otvaram novu temu.
Fiesta 96 MK3, upravo sam ugradio novi player (alpine CDE 100-eub) imam samo 1 par starih fabričkih zvučnika u prednjim vratima.
Dileme:
1) ugradim nazad, na predviđena mesta, još jedan par 10cm napr. vidim da se prodaje Magnat od 2000 - 3000 din
2) zamenim 13cm fabričke u prednjim vratima nešto boljim. U Alpininom servisu su mi ponudili 13cm Alpina neke najjeftinije za 2900 din.
3) naravno, najbolje je da uradim 1 i 2 ali da li ću za 5-6000 dinara dobiti značajniju razliku

90% vremena u kolima je samo vozač tj ja. Ako je neko sa foruma raspoložen da po razumnoj ceni obavi ugradnju neka se javi, drugi predlozi su dobrodošli.
poz i hvala

rista
Poruka: 123
Član foruma od: utorak, 8. sep. 2009. u 14:21h

Poruka od rista » petak, 21. maj 2010. u 13:23h

Ja sam u moju Fiestu mk5 facelift stavio pozadi elipse (fabricki predviđena mesta u stranicama) Magnat ULTRA S 690 koju pogoni fabricki HU-6000 CD i mogu ti reći da za tu varijantu to radi vrlo korektno, a i cena im je ok thumbsuph . Naravno pitanje se postavlja šta očekuješ od ozvučenja u kolima?
RISTA

Fordinjo

Poruka od Fordinjo » petak, 21. maj 2010. u 15:14h

hvala na odgovorima ...

evo jos jedno pitanje ako mozete sto pre odgovor idem predvece da pazarim ...

znaci kako najbolje iskoristiti 8000 din ... za zvucnike ...

moze 2 moze 4 sta mislite da je bolje i kvalitetnija kombinacija ... ali sve mora biti standardno ... nikakvo secenje ne dolazi u obzir ...

gde on ima mesta pozadi ... koje velicine? ako idu 4 ... pozz

btw sad vidim one primere gore ... 14,5 cm ... 16 cm ... elipse ... nista ne odgovara? :/

rista
Poruka: 123
Član foruma od: utorak, 8. sep. 2009. u 14:21h

Poruka od rista » petak, 21. maj 2010. u 15:59h

Ja sam kod mene morao da proširim limeni otvor pošto je on predviđen za zvučnike od 8x6" koji su malo "nestandardni" - teže ih je naći, i stavio 9x6" (22.86x15.24 cm) pomenute Magnatove elipse. Jeste da je bilo malo posla ali uz odgovarajući alat i volju ništa nije teško, uz to sve je postavljeno kao fabrički i ne bih to nazvao nekim "budženjem" thumbsuph
RISTA

Fordinjo

Poruka od Fordinjo » petak, 21. maj 2010. u 16:05h

heh da je za mene pa da te poslusam :D al ne bih voleo da kupimo da mora da prosiruje bilo sta :D pitanje dal ce uraditi to kako treba i sta sve ne znam ni sam

hvala jos jednom na odgovoru al ponovo nije konkretno odgovoreno na moje pitanje :) i moram priznati da ne znam bas najbolje o cemu pricas ... sada govoris o zvucniku koji ide pozadi ili sta?

evo ako mozes prosto i jednostavno da mi odgovoris ovako pls

1. Napred zvucnike trazim do ? 12-13cm? preporuka? magnat, balupunkt, piooner? sto skuplje to bolje? ... neki konkretni model mozda?
2. Pozadi zuvnici gde stoje? vrata, ploca? imaju predvidjeno mesto i vec sad se nalaze tamo ili ne? Koliki tamo mogu da idu? sve isto kao gore?

hvala :) za nekih 15 min krecem a tesko da cu se vracati kuci ... pa da znam sta da trazim kad odem ... i jel imate neku radnju u bg za preporuku? pitao sam kod jednog sto radi dodatnu opremu ... zeder ... alarmi ... dvd ... gluposti ... nije imao nista sto bi mi odgovaralo ... i rekao je da pogledam u metro-u najbolje ... i ja sam jos po netu video da ima dosta u tehnomaniji ...

pozz

FiestaRS
VIP
Kontakt:

Poruka od FiestaRS » subota, 22. maj 2010. u 00:44h

Jorgovan piše:Nadovezujem se sa sličnom dilemom, da ne otvaram novu temu.
Fiesta 96 MK3, upravo sam ugradio novi player (alpine CDE 100-eub) imam samo 1 par starih fabričkih zvučnika u prednjim vratima.
Dileme:
1) ugradim nazad, na predviđena mesta, još jedan par 10cm napr. vidim da se prodaje Magnat od 2000 - 3000 din
2) zamenim 13cm fabričke u prednjim vratima nešto boljim. U Alpininom servisu su mi ponudili 13cm Alpina neke najjeftinije za 2900 din.
3) naravno, najbolje je da uradim 1 i 2 ali da li ću za 5-6000 dinara dobiti značajniju razliku

90% vremena u kolima je samo vozač tj ja. Ako je neko sa foruma raspoložen da po razumnoj ceni obavi ugradnju neka se javi, drugi predlozi su dobrodošli.
poz i hvala
10cm to ti ko twiter, svira visok ton... 13cm alpinine ? koja serija? da nije mozda E ? mislim da ti najbolje da stavis elpise... jer tu imas i malo basa a i visok ton... bolje uzmi elpise na taj set up za 5 - 6000din i bices miran ;)
Slika

Jorgovan
Poruka: 2
Član foruma od: sreda, 19. maj 2010. u 16:54h

Poruka od Jorgovan » subota, 22. maj 2010. u 02:42h

Dakle elipse. Risto, ovi tvoji ultra magnati meni izgledaju OK, ima da se kupi u tehnomaniji. "twitere" pominjem zato što po fabričkim specifikacijama, ako sam dobro ukapiramo, nazad sednu samo 10cm. Sta da čovek očekuje od ozvučenja u autu? Očigledno je da ja tražim da se zadovolji donji prag. Nisam hifi entuzijasta niti perfekcionista. Mislim da vredi uložiti i više od ovih 5-6k din ali star je auto a mozda uskoro padne neki novi fordić pa ne vredi da ulažem preterano.
Na nekim temama na forumu ima komentara da su elipse ustvari "marketinški trik" ali ajd sad. Dalje, vidim da je vrlo važno i kako se ugrađuje, svaka promena drastično menja akustiku itd. a ja tu nemam iskustva.
Da zaključim, poslušaću vaš savet, uzeo bih elipse, ako nađem baš ove magnate, ali to zahteva intervencije i nije realno da ih sam ugradim, nemam alat, iskustvo i veštinu. Ima li nekoga na forumu ko bi ovo uradio kako valja, po mogućstvu tokom ovog vikenda, uz nadoknadu, naravno?
Parametri su tu: Fiesta MK3, plejer alpine cde 100, zvučnici magnat ultra s 690 ili slični.

ne mogu tačno da se setim koju seriju Alpine zvučnika su mi nudili u servisu, ide na SX....uglavnom najjeftinije 13 koje su imali, za sve ostalo tvrde da mi je potrebno dodatno pojačalo.

FiestaRS
VIP
Kontakt:

Poruka od FiestaRS » nedelja, 23. maj 2010. u 02:58h

Jorgovan piše: Na nekim temama na forumu ima komentara da su elipse ustvari "marketinški trik" ali ajd sad.
Da... Zato sto njima vufer za bass, twiteri za visok ton i pored toga midbassi a za tako nesto ti treba mnogo vise od 5 - 6000 din ;)
Slika

Odgovori

Povratak na „Sound“