Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Ulje ispod desne strane motora Focus tddi 2001

Odeljak za mehaničke kvarove.
Pravila foruma
Svako pitanje koje traži rešenje problema, a koje ne sadrži u naslovu teme: model auta, godinu proizvodnje,tip ubrizgavanja, zapreminu i snagu motora, biće obrisano bez opomene. U poruci napisati kratak i sažet problem.

Moderator: Dragomir

Odgovori
voja85
Poruka: 219
Član foruma od: petak, 2. avg. 2019. u 19:02h

Ulje ispod desne strane motora Focus tddi 2001

Poruka od voja85 » subota, 12. dec. 2020. u 20:45h

Pozdrav forumasi,ovih dana mi se javlja problem koji sam slucajno konstatovao,naime posle duzeg stajanja ispod desne strane auta stvori se mala barica ulja,to sam prvi put primetio pocetkom ovih silnih kisa koje su padale prethodna dva tri dana..
Inace auto lepo vuce,nikakvih drugih problema nema..
Dnevno prelazim.oko 90km mahom otvorene voznje..
Najvise ulja ima na remenici servo pumpe,remenica radilice je suva tako da ne verujem da su semerinzi,na srafovima dekle malo pusta ulje,saljem i slicice pa ako neko ima slican problem ili zna nesto vise bio bih mu zahvalan..
Hvala unapredSlika

Poslato sa HUAWEI VNS-L21 pomoću Tapatoka

nikola_focus
Poruka: 1482
Član foruma od: petak, 2. mar. 2012. u 11:58h

Re: Ulje ispod desne strane motora Focus tddi 2001

Poruka od nikola_focus » subota, 12. dec. 2020. u 21:42h

Verovatno je upravo servo pumpa popustila, tj njen semering, ako je vec remenica radilice suva. Jedina mesta sa kojih moze da dodje ulje do tog kaisa su upravo servo pumpa i radilica. Ja sam menjao celu pumpu zbog pre par godina toga jer sam toliko toga prevrnuo i na kraju ne nadjoh taj semering.
Ford Focus Mk1.5 1.8 TDCi Ghia
Ford Fiesta Mk5 1.4 TDCi Trend
Ford Focus Mk2.5 1.6 TDCi Trend

voja85

Poruka od voja85 » subota, 12. dec. 2020. u 21:57h

Ali barice su od motornog ulja,a servo pumpa se valjda podmazuje posebnim uljem,mozda gresim..

mbole
Poruka: 14914
Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h

Poruka od mbole » subota, 12. dec. 2020. u 22:25h

A kako znas da su od motornog, a ne od hidraulicnog ulja?
Na brzaka si odradio spektralnu analizu :)
Djak pesak :)

voja85

Poruka od voja85 » subota, 12. dec. 2020. u 22:52h

Cika bole,ja.Vas jako cenim..
Pa valjda se motorno razlikuje od Servo ulja,ovo je cisto motorno,pomesano sa kisnicom,a nemam ni simptome otkaza servo pumpe...

mbole
Poruka: 14914
Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h

Poruka od mbole » subota, 12. dec. 2020. u 23:33h

Ma zezam se, ali nije ni malo lako ralzikovati servo (hidraulicno, odnosno ATF ) od motornog, kad jednom iscuri i pomesa se sa kisnicom i svim i svacim ko sto sam kazes.
U sustini, nema neke razlike izmedju motornog i hidraulicnog ulja "na pogled", kad nije novo u flasi, pa svako ima svoju boju.
Kad "odradi"... svako potamni (a za 19 godinica koliko ima taj focko, naradilo se).
Ono sto je stvarno u ulju je naravno druga prica, al to ne mozes da ocenis "odokativno".

To sto nemas simptome otkaza servo pumpe, moze da znaci samo da ga jos uvek ima dovoljno u posudi. Procureo semering ne mora da znaci i probleme sa servom.
Nemas nikakvih problema ni sa motorom kad procuri semering radilice (dok ne ostanes bez ulja).

Pregledaj prvo nivoe ulja i u servu i u motoru.
Djak pesak :)

nikola_focus
Poruka: 1482
Član foruma od: petak, 2. mar. 2012. u 11:58h

Poruka od nikola_focus » subota, 12. dec. 2020. u 23:58h

Mogu samo da se slozim sa Boletovim komentarom :) Na autu mi se desio otkaz oba semeringa, onaj sa servo pumpe je pustao polako i tek ovlas razbacivao ulje putem kaisa, pumpa i volan radili bez ikakvih problema i naznaka otkazivanja. Kad je otisao semering radilice pola motornog prostora mi je bilo u ulju, jedva su ga oprali :D Sta znam, valjda zbog one osovine na servo pumpi ne padne odmah na remenicu koja ga prenese dalje dok kod radilice sve odmah ide na remenicu i to pravi lom. Ako je ostatak motora suv ili se barem ne vidi ocigledno da curi negde ja bih bio prilicno siguran da je do servo pumpe.
Ford Focus Mk1.5 1.8 TDCi Ghia
Ford Fiesta Mk5 1.4 TDCi Trend
Ford Focus Mk2.5 1.6 TDCi Trend

voja85

Poruka od voja85 » nedelja, 13. dec. 2020. u 12:42h

Pa u onoj cantri za min i max na cantri servo pumpe,nivo je vrlo malo pao.za ovih 40.000km koliko je kod mene bio je na max,sada je vrlo malo ispod max,na servo pumpi sam jedino primetio kada okrenem volan.do kraja u jednu stranu cuje se sistavi zvuk..

radoslav78z
Poruka: 323
Član foruma od: nedelja, 22. jan. 2017. u 14:42h

Poruka od radoslav78z » ponedeljak, 28. dec. 2020. u 14:32h

Где процури кад је семеринг радилице,на саставу мотора и мењача ,код мене исто по мало цурка моторно

Odgovori

Povratak na „Kvarovi i popravke“