Pa drustvo, evo da predstavim svog Mondea. Evo jedne moje kratke pricice, zasto bas Ford. Kao beba, 1994. godine kada sam izasao iz porodilista u prvom automoblu u kojem sa se vozio jeste bila oceva Ford Sierra 2.0 benzinac 1990 godiste, to je bio i prvi auto koj sam i vozio kao dete. Verovatno je i od tada nastala ljubav prema Fordu. Nakon toga, otac je 2004. kupio Ford Mondea 1.6 benzinac iz 1998. godine, kojeg sam nakon oceve smrti nasledio i vozio do pre dvadeset dana. Taj Mondeo je za svoje 22 godine presao svega 130000km, za svoje godiste u odlicnom stanju sto limariski sto mehanicki. Mnogo lepih uspomena me je vezalo za taj automobil. I sada je doslo vreme da se auto zameni, i naravno kao ljubitelj Forda, konkretno modela Mondeo, resio sam da nastavim tradiciju i da ga kupim. Nakon 4 meseca potrage za pravim automobilom, nasao sam ga u pitanju je Ford Mondeo MK5 2.0L 150KS, 2016 godiste. Automatski powershift menjac u TITANIUM paketu opreme. Kupljen od prvog vlasnika i sa 59000km. Automobilom sam odusevljen, kako spoljnim tako i unutrasnjim izgledom. Stanje vozila je kao da je izaslo iz salona. Boja je Tectonic-Silver, bas neobicna i lepa boja, niti je zlatna niti je siva, pr manjem osvetljenju jedna nijansa, na suncu druga. Jos uvek je u garanciji, svi servisi radjeni u Grand Motors-u. Potrosnja vozila je vise nego korektna, pre neki dan sam iz Kraljeva putovao za Sabac sa njim, potrosnja na auto-putu gde sam ga vozio izmedju 140 i 150 je bila 5.7, po izlasku sa auto-puta od Obrenovca ka Sapcu magistralom potrosnja je spala na 5.5 pri nekoj normalnoj voznji oko 90 100. Gradska voznja 6.5l. No da ne duzim vise evo nekih slicica od mog vozila... Pozdrav svima!