Ford fiesta 6, 2009 godiste - ne radi motor usmerivaca vazduha, vazduh duva samo napred
Moderator: Dragomir
-
- Poruka: 6
- Član foruma od: petak, 20. nov. 2020. u 08:21h
Ford fiesta 6, 2009 godiste - ne radi motor usmerivaca vazduha, vazduh duva samo napred
Pozdrav, imam problem na Ford fiesti 6 2009 godiste, ne radi mi usmerivac vazduha, odnosno vazduh duva samo napred, a kada se prebaci na noge ili sofersajbnu ne reaguje. Koji je kvar, motor, sajle....i kako da se pristupi do tih delova. Hvala
- Markedjani
- Predsednik kluba
- Poruka: 21505
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h
Re: Ford fiesta 6, 2009 godiste - ne radi motor usmerivaca vazduha, vazduh duva samo napred
Manuelna klima ili automatska klima ?

Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!
-
Re: Ford fiesta 6, 2009 godiste - ne radi motor usmerivaca vazduha, vazduh duva samo napred
Automatska klima. Desno od volana ispod instrument table u visini prednjih cerntralnih duvaca konstantno e cuje nesto da zuji i ne prekida.
-
- Poruka: 10
- Član foruma od: subota, 1. avg. 2020. u 18:39h
Pre par nedelja sam imao sličan problem. Malo sam gledao po stranim forumima i pronašao o čemu je reč. Naime ispod volana imaš elektro motor i poluga koja mehanički otvara i zatvara "klapne" za smer duvanja vazduha. Ta polugaje plastična i obično ona pukne i motor tada vrti u prazno. Ja sam to popravio tako što sam postavio mesinganu čauru oko te plastike.
U nastavku su slike.

U nastavku su slike.

-
Hvala ti, uspeo sam da skinem tu polugu i naravno caura je napukla. Sve sam skidao na licu mesta bez rastavljanja plastika, tj delova instrument table. Nego kako izgleda ta caura od mesinga kada je ova napukla.plastika sa unutrasnje strane nazubljena a isto tako i ona na motoru koji je pokrece. Da li to znaci da moram.i taj motor da skinem.
Razumeo sam, caura ide oko te plastike, verovatno si je zalepio sa necim.ili samo navukao.
Da li ima da se kupi ta velicina ili mora kod strugara da se napravi.

Razumeo sam, caura ide oko te plastike, verovatno si je zalepio sa necim.ili samo navukao.
Da li ima da se kupi ta velicina ili mora kod strugara da se napravi.
-
- Član foruma od: utorak, 29. jan. 2019. u 09:03h
I ja imam isti problem, samo što kod mene fali pola ovog okruglog dela gde je nazubljeno. Pokušavam nekako da rešim problem...
-
Ovaj deo cak nema u radnjama da se kupi. Mozda da uzmes neki komad plastike pa da ga oblikujes kao taj komad sto fali i prilepis a posle dodas tu mesinganu cauru . Ne znam.
- mbole
- Poruka: 14914
- Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h
Taj komad plastike najcesce ne puca sam od sebe.
To jest, verovatno je zalepila klapna, odnosno njen dihtung, ili ima nekog djubreta koje se nakupilo i ne da joj da se otvori/zatvori do kraja.
Tako da pre "budzenja" treba proveriti da li sama klapna moze slobodno da se okrece.
To jest, verovatno je zalepila klapna, odnosno njen dihtung, ili ima nekog djubreta koje se nakupilo i ne da joj da se otvori/zatvori do kraja.
Tako da pre "budzenja" treba proveriti da li sama klapna moze slobodno da se okrece.
Djak pesak 

- Markedjani
- Predsednik kluba
- Poruka: 21505
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h
https://www.ebay.de/itm/KLIMAANLAGE-HEI ... %3A2334524
ali što kaže čika bole... to je samo jedan od problema, treba naći uzrok problema.
ali što kaže čika bole... to je samo jedan od problema, treba naći uzrok problema.

Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!
-
-
- Član foruma od: utorak, 29. jan. 2019. u 09:03h
Kako si ovo napravio?Ako nije tajna?
-
- Član foruma od: subota, 1. avg. 2020. u 18:39h
Super, ja sam samo postavio mesinganu čauru oko poluge. Meni je zaglavila klapna za smer ka dole. Pre nego što je postaviš pokušaj manuelno da pomeriš onu metalnu žicu da proveriš da ti nije zaglavila neka klapna, jer ako staviš polugu može da ti napravi problem.