Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Ford C-max 2,0 automatik problem sa mjenjacem

Odeljak za mehaničke kvarove.
Pravila foruma
Svako pitanje koje traži rešenje problema, a koje ne sadrži u naslovu teme: model auta, godinu proizvodnje,tip ubrizgavanja, zapreminu i snagu motora, biće obrisano bez opomene. U poruci napisati kratak i sažet problem.

Moderator: Dragomir

Odgovori
pajero
Poruka: 4
Član foruma od: petak, 6. nov. 2020. u 21:38h

Ford C-max 2,0 automatik problem sa mjenjacem

Poruka od pajero » subota, 7. nov. 2020. u 15:02h

Pozdrav drustvo,

Vec neku godinu i po vozim C-max 2014 godina sa 2,0 motorom i automatskim mjenjacem. Nikakvih problema do prije par dana.

Mjenjac prebacuje super sve do cetvrte brzine koju nekim cudom preskoci i prebaci u petu. I kada prebacim u manuelno šaltanje ide prva, druga, treca i nece u cetvrtu sve do nekih 3500 obrtaja kada pritisnem u vecu on prebaci u petu.
Bio u ovlastenom servisu. Nekoliko stvari nije ni njima jasno. Zasto nema nikakvu gresku na displeju i zasto ako je neki problem nije ga prebacio u safe mode? Kada urade dijagnostiku pise na engleskom nesto kao "mjenjac ne ubacuje u cetvrtu brzinu" i nista vise. Obicno kad ocita takvu gresku ispod pise neka sifra i razlog zasto ne ubacuje u brzinu...kod mene NE!

Neki prijedlog? Iskustva? Hvala! :ford:

ljuba power
Poruka: 2705
Član foruma od: nedelja, 11. mar. 2018. u 13:20h
Kontakt:

Re: Ford C-max 2,0 automatik problem sa mjenjacem

Poruka od ljuba power » subota, 7. nov. 2020. u 16:57h

koji menjač ima

pajero

Poruka od pajero » subota, 7. nov. 2020. u 17:00h

Powershift. Ostalo nemam pojma.

pajero

Poruka od pajero » petak, 18. dec. 2020. u 11:38h

Samo da javim da sam preuzeo auto od Jerke.
U utorak sam otisao u Posusje i dovukao auto u Sarajevo. U mjenjacu su otisli plasticni nosaci opruga i jedan od njih je pukao i veci dio odletio u viljusku 4 brzine i nije htio da šalta u tu brzinu. Sve je zamjenio cak i neke djelove koje je po njemu trebalo promjeniti jer su dotrajali. Zamjenio je set tih plastika, set opruga, trosne lamele, limene lamele, gumene klipove, semeringe, lezaje spojnica, ulje i oba filtera.
Prvi utisci su odlicni (ili je to sto sam platio 2500KM (1300€) pa sada mi sve izgleda super...salim se). Mislim da mnogo brze salta iz brzine u brzinu (na manjim obrtajima). Prilikom kretanja nekako je motor mirniji i generalno sve nekako ide "lakse".

Na kraju imam samo pohvale za Jerku koji je stvarno vrhunski majstor ali i vrlo prijatan i ljubazan gospodin. Kad god budem prolazio kroz Posusje otici cu na kafu al se nadam da necu vise u servis hahahahhahaaa :mrgreen:

Tako da znate da ima u Posušju u BiH vrhunski majstor za automatike.

Odgovori

Povratak na „Kvarovi i popravke“