Uradio sam veliki servis i posle nekih 5-6 dana javila se greška i auto je generalno išao ok ali kad mu dam jači gas neće da povuče kako treba, otprilike je išao kao da ima 80hp a ne 120... kad sam otišao kod majstora, on pogleda ovu grešku i to upućuje na to da je možda pobegao kajš za zub ali problem je što, kad smo obrisali grešku, sve bilo ok, auto skočio na gas ko lud, vozio ga par krugova, palio, gasio, sve ok... I sad, nije logično da fizički nešto nije u redu sa kajšem jer bi onda javio odmah po paljenju... Na netu za tu grešku kažu da može da je izazove:
"The camshaft timing is out of position due to the timing chain jumped teeth.
The camshaft phaser is out of position due to problems with phaser.
The oil has flow to the phaser is impeded from having an incorrect oil viscosity or partly clogged passages.
The Oil Control Valve (OCV) has a restriction in the OCV filter"
Posle tog prvog brisanja greške je opet prošlo par dana i opet je auto ostao bez snage ali se nije upalila lampica za grešku. Kad sam stao i posle pola sata opet krenuo sve je opet bilo ok... i ja odem opet u servis i kad smo dali kontakt da ga prikači na laptop stoji lampica od greške upaljena. Par puta nije hteo da se poveže i odjednom ugasi lampicu. Kad se povezao lampica nije gorela a istu grešku je našao u kompu, obrisao je i posle sve ok...
posle 2 dana tj. juče, a i danas, ne znam da li ima veze ali dešava se kad ga prvi put u toku dana upalim, opet je gubio snagu ali bez lampice, ja ga ugasim, upalim i on opet ima snagu i posle je ceo dan bio ok...
Malo sam se raspisao, izvinite, ali svašta se izdešavalo nejasno a ne znam šta je sve bitno... pa ako neko ima ideju šta bi moglo da bude tj. šta sledeće da proveravam bilo bi dobro

Pozz i hvala unapred