Nisam do sada imao iskustva sa Fordom, sem sa Kevinim Fordom Ka, koji je neverovatan mali autic. Keva mu je razvalila sve sto moze da se razvali, a on i dalje ide kao metak.
Kupio sam Mondea u S-Autu, iz tri razloga - imao sam ranija pozitivna iskustva sa njima, daju kola sa 0% ucesca, i ponude te dobrom rakijom na placu.
Ovaj je teoretski presao 163.000, a tako i izgleda - volan i menjac nisu izguljeni, motor ne daje zvuke labavih delova, nema neke jake rezonance (zvuci utegnuto), vuce jako lepo, i nema nekog gadnog dima iza. Ja inace ceo zivot vozim dizele, ovo je jedan od ugladjenijih koje sam probao.
Izasao me je 5.500 evra, tj. 88 evra mesecno sledecih puno godina.
Ovaj Mondeo me je ostavio bez teksta. Razmera komfora, upravljivost i zadovoljstvo voznje su neizmerni.
Jedina mana mu je bio radio, jako izguljen noktima, i malo ostecena boja od znojavih prstiju sto me je strasno nerviralo. Zbog toga mi je prva stvar bila da ugradim ovu Android navigaciju sa backup kamerom. Imao sam i mali problem - 12 godina vozim Stilo 1.9 MJT, 2 vrata, i imao sam osecaj kad sam seo u Mondea kao da vozim stambenu zgradu.
Kao sto vidite, legla je ko dupe na nošu. Ne samo da je lepo legla, nego se i lepo povezala sa Fordom, pokaze se klimatizacija na ekranu, sve funkcije sa volana rade, sada jos trazim aplikacije za board kompjuter i car info.
Usput sam u Kemoimpeksu uyeo sva 3 brisaca ' ovi su bili iz prve ugradnje, i culi su se kao da prelayim drljačom preko šoferke.
Trebao sam te pare da ulozim u veliki servis (350 evra sa ugradnjom), ali Srbin sam čovek, nema tu leka...

Sledece nedelje ga ceka veliki servis.
Nameravam da napravim neke umetnicke fotografije, ali nikako da stignem - za sada ove 4